bols244 24 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam, mam na oku: http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/panasonic-tx-p42st60e.bhtml#opis oraz http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/panasonic-tx-p50ut50e.bhtml?from=ceneo&p=2999.00&cr=0#opis Pierwszy ma mniejszy obraz 42cale a droższy o co w tym chodzi? czy szczególnie jest coś tam pociągającego? wiadomo 50 cali to już fajna zabawka, jedynie co dostrzegłem z tego opisu to to że 42 ma Focused Field Drive 2500 Hz a 50cali ma Focused Field Drive 2000 Hz widać w tym różnice? oraz 42: Kontrast dynamiczny Infinite Black Pro 50: Kontrast statyczny 4000000 :1 wchodzi tu w gre 2-3 metry siedzenia od TV, oraz granie (częste na ps3) Który sami byście wybrali lub polecacie:)? Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Idź do sklepu i popatrz na obraz emitowany przez te TV na żywo. Nie opłaca się wybierać komputera na podstawie tabelek, bo każdemu odpowiada co innego. Możliwe, że będąc w sklepie w oko wpadnie Ci całkiem inny TV, na którym obraz będzie wyglądał lepiej niż na tych wymienionych. Link to post Share on other sites
jacent 67 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) różnica polega na tym ,że ten 42 to seria ST60 to najnowsza seria -płacisz m. in podatek od nowości...ma owszem FFD 2500 Hz,Infinite Black Pro-"czernie i precyzyjna gradacja, zapewniająca dynamiczną jakość obrazu przy dowolnym oświetleniu."Ja bym brał jednak 50"...cali nigdy za wiele- popełniłem ten błąd kupując kiedyś 42" sugerując się opiniami jak to plazma 50" męczy , jest za duża , pobiera dużo prądu...szybko zmieniłem jednak na 50"...więc albo czekaj na obniżkę cen serii ST albo kup 50" Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez jacent Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Idź do sklepu i popatrz na obraz emitowany przez te TV na żywo. Nie opłaca się wybierać komputera na podstawie tabelek, bo każdemu odpowiada co innego. Możliwe, że będąc w sklepie w oko wpadnie Ci całkiem inny TV, na którym obraz będzie wyglądał lepiej niż na tych wymienionych. W sklepie na ogół wygląda wszystko fajnie cacy a później w domu, jak przychodzi coś obejrzeć wieczorem wychodzą krzaki . Najlepiej przy okazji badania tv na żywca, wziąść ze sobą jakieś materiały hd na penie (jak tv ma usb) i poprosić sprzedawcę o wyłączenie trybu sklepowego a odpalenie domowego. Ja bym poleciał tutaj również w 50 cali. Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Kiedyś kupiłem 37 cali plazma Panasonic PV8 - obraz jest super....ale też zrobiłem błąd, że kupiłem takiego malucha. Po około miesiąc po zakupie, doszło do mnie, że telewizor jest stanowczo za mały. Postanowiłem, że jak się zepsuje, to kupię też plazmę Panasa, ale minimum 50 cali..........i tak czekam już 5 lat , a on wciąż działa bez zarzutu. Ja bym wziął TX-P50UT50E - nie wiem na ile jesteś "zboczony" , ale im większy, tym fajniej się gra i filmy ogląda Link to post Share on other sites
yashek 0 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 W RTV EURO AGD nie wystawiają plazm! Ja widziałem oba modele w Electro World i powiem Ci stary, że jeśli zależy Ci na jakości to trudno będzie znaleźć coś lepszego w tej cenie niż st60. te ut50 może się schować. Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 wystawiają, tylko musicie iść do większego salonu. Nawet jak będziecie w jakimś mniejszym salonie, gdzie nie ma wystawionego modelu, który Was interesuje, to sprzedawca powinien sprawdzić, w jakim sklepie w pobliżu jest ten sprzęt, a nawet zadzwonić i się upewnić. ST60 też widziałem i jest super telewizirek, tylko 42 calaki, to troszkę maławo Link to post Share on other sites
yashek 0 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 wystawiają, tylko musicie iść do większego salonu. Nawet jak będziecie w jakimś mniejszym salonie, gdzie nie ma wystawionego modelu, który Was interesuje, to sprzedawca powinien sprawdzić, w jakim sklepie w pobliżu jest ten sprzęt, a nawet zadzwonić i się upewnić. ST60 też widziałem i jest super telewizirek, tylko 42 calaki, to troszkę maławo Ja mam takie doświadczenia, że byłem w 3 Euro w Warszawie (W Tesco na Pradze, w Realu na Grochowie i na Białołęce/Targówku) i wszędzie mi powiedzieli, że plazm nie wystawiają na półki (kwestia oświetlenia, tam nie ma ciemnego kąta jak chociażby w Electro gdzie jest specjalna wydzielona ciemniejsza sekcja). Mam podobny problem, już dawno kupiłbym tą ST60, ale 42 cale trochę za mało dla mnie ;/ Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Jak w Euro nie wystawiają, ani nawet nie sprawdzą, to trudno - ich wizytówka. Najfajniejszy byłby, z tego co wnika, 50ST60 - ale różnica cenowa jest dość spora , a w takiej samej cenie jest już 50GT50 (klasa wyżej). W przypadku 42 cali, do 42GT50 trzeba dołożyć jakieś 400zł. Jak radzi Szarik, weź pena z własnym materiałem (SD/HD), idź do sklepu i zobacz na "żywca" - jeżeli na 50UT50 będzie podobał się Tobie obraz, to mimo iż 40ST60 jest "wyższym" modelem, kup sobie 50 cali................nie popełniaj tego błędu co jacent i ja. Link to post Share on other sites
Recommended Posts