PatrykT 6221 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Ja się w modecomie zmieściłem, to Ty w elitkach nie dasz rady ? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 się popieści http://i.wp.pl/a/f/gif/27308/mlotek.gif to się zmieści Historia zamówien 25.02.2014 Offen 25.02.2014 In WW importiert 27.02.2014 Prepayment complete DE 27.02.2014 Shipping DE No to szczekam ........ no i się doczekałem Czas zacząć lać wodę 8 Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) Ooo... będzie się działo. Zrób porównanie AC vs LC Ile Cię to wyniosło z przesyłką? Edytowane 5 Marca 2014 przez vuodi Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 dokupiłem jeszcze trójnik i zawór za wsio trochę ponad 700 złociszów z przesyłką Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Czekam na test głośności pompki... Może też w końcu bym się skusił na LC Cytuj Link to post Share on other sites
Chantaz 125 Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 @up Raz spróbujesz to będziesz się z AC śmiał Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 ...metamorfozy Zdzisława w Zdzisławę. ... Zdzisława jak malowana Wykastrował Zdziśka http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,006_jb_orig.gif ProrokK - zamieniłeś EK 4.0, na Phobya 220 ? 3 Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Skeeper nie zmieniłem, Phobya 220 leci na sprzedaj w najbliższym czasie, Zdziśka po lifcie wygląda ok zastanawiałem się czy obu stron nie przerobić ale już teraz zostanie jak jest 1 Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Czekam na test głośności pompki... Może też w końcu bym się skusił na LC 360 i raystorm nadal czekają Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 natsu nie w tej budzie tu będę nogami upychał żeby weszło wszystko , a po drugie myślałem że sprzedałeś Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Ja akurat pisałem do vuodiego On wie czemu Nie sprzedałem, zostało i czeka na lepsze czasy. Ewentualnie odpowiedniego nabywcę Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Ok to dla przypomnienia w obudowie aktualnie pracuje 6 wentyli front 1x 140 SPC 2x 120 SPC cpu 2x 120 Enermax tył 1x 140 SPC są jeszcze psu 1x 135 no i 2 na GPU Szału nie ma ale jak się skręci na maksa to wentylatorów prawie nie słychać, Przy wyższym napięciu szum jest już mocniej słyszalny a na maksie to suszarki są. No ale w idlu 4600 Mhz, Vcore 1.070 V temp to ok 30 stopni nie ma znaczenia czy wentyle na full czy skręcone na min Stresu na minimalnych ustawieniach wentyli nie sprawdzałem a przy maksymalnych obrotach po niecałych 7 min sytuacja wyglądała tak 77 stopni plus tego jest taki że wyłączyłem ogrzewanie a w mieszkaniu zrobiło się ciepełko . Do codziennej pracy mam ustawione 4500 i przy normalnym użytkowaniu temp na minimalnych obrotach wentylatorów nie przekraczają 55 stopni w stresie no to mały unboxing rez żmija na dodatek czarna wentyllator Blok Chłodziwo Chłodniczka Złaczki no i promocyjnie 2 Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 360 i raystorm nadal czekają I znowu ten temat do mnie wraca jak bumerang... Finansowo nie jestem zdolny póki co ale ciągle mam w głowie te LC Szukam sponsorów na LC do mojej budy!! <--- Sorry ProrokK , taki mały offtop I wgl mierzyłem front i ciężko jednak by było z wymiarami Coolgate Triple nawet po wywaleniu zatok 5,25 @ProrokK Będziesz barwił płyn? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 7 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 (edytowane) co do barwienia to jeszcze nie wiem jak mi to wyjdzie, ogólnie w zestawie jest czarny żmij ale wcześniej dokupiłem sobie kawałek bezbarwnego ( tak na wszelki wypadek ) więc barwienie nie jest wykluczone . Na razie jestem po wstępnych przymiarkach i jest dobrze ale zanim cały układ zagości w w obudowie jeszcze trochę minie. Mam na głowie jeszcze parę innych rzeczy do zrobienia nie wspominając o codziennych obowiązkach (projekty o których wspomniałem czekają na dostarczenie brakujących elementów ) 07-03-2014 Nie wytrzymałem i zarwałem dziś większość nocy ( myślałem że żona mnie ubije za hałasy )ale układ rozmierzony . Okazało się że brakuje mi 2 rzeczy tzn dokładnie brakuje jednej adaptera prostego 1/4 na 1/4 ale jeśli miałbym zmieniać kolor płynu przydałoby się jeszcze z metr węża bezbarwnego bo nie wydaje mi się aby połączenie dwóch rodzajów węży dobrze wyglądało ale to jeszcze jest do sprawdzenia. Zrobiłem parę fotek ale komputer w rozsypce i muszę pogadać ze starszym szkodnikiem żeby laptoka pożyczył jak się zgodzi to wieczorem wrzucę fotki Edytowane 7 Marca 2014 przez ProrokK Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Wyśpij się Ernig, bo błędy zaczynasz robić , a jak się wyśpisz, to fotki wrzuć. Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 7 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 (edytowane) oj pospałbym, ale trzeba swoje w robocie odsiedzieć Jeszcze pytanko, czy ktoś ze Szczecina ma na zbyciu adapter prosty 1/4 na 1/4 długość 25mm? ok młodziak udostępnił komputra więc wrzucam parę fotek. Tak to będzie wyglądało na przedzie Zdzisława a na górze Phobya, nie patrzeć na przewody mam już na nie koncepcję Rezik leci na drugą stronę w miejsce gdzie wcześniej wisiał ssd No i większość bałaganu wybebeszona ze skrzyni Po pracy dobrałem się trochę do przerabiania obudowy. Zmieniłem górny panel teraz włączniki znajdują się pod powierzchnią zew.warstwy Powoli zaczynam zbierać graty do kupy, staram się też dopracować jakieś pierdoły które wcześniej działały mi na nerwy . To tyle na dziś zobaczę co uda mi się zrobić jutro . Z tego co widzę przewidywany czas walki z LC to ok tygodnia. Edytowane 7 Marca 2014 przez ProrokK 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Chantaz 125 Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Powodzonka z pracami Ten blok CPU mogła Phobya jakoś przyozdobić, bo ten napis to według mnie go oszpeca. Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 .... Z tego co widzę przewidywany czas walki z LC to ok tygodnia. Podziwiam, mnie to szlak trafiał jak ostatni rev rebiłem ponad 7h Oo Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Też mi się ten blok nie podoba ... Może da się go jakoś okleić na czarny mat? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 8 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 zgadza się blok do najładniejszych nie należy ,ale już jest po modyfikacjach . to wracamy do relacji z pola walki : Dziś większość dnia spędziłem na kablowaniu, to co się dało pochowałem pod coverami dzięki czemu kable od oświetlenia wiją się niezauważone . Przeniosłem też i zamocowałem ssd w nowym miejscu Rozpocząłem też ostateczne układanie LC . NO i wygląd jasnej strony mocy. Cały czas się zastanawiam nad połączeniem tych dwóch rodzajów węży. Co myślicie??? Na top trafił cover No i ciemna strona I tu pytanie: czy węża lepiej połączyć z pompą złączką prostą ( usiłując uzyskać łagodne łuki ) czy coś takiego??? No i podłączenie górnej chłodnicy, Zdzisława zdecydowała się jednak na dalszy lifting i dlatego trzeba będzie trochę na nią poczekać Na tą chwilę to wsio . Proszę o opinie i odpowiedzi na pytania Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 I tu pytanie: czy węża lepiej połączyć z pompą złączką prostą ( usiłując uzyskać łagodne łuki ) czy coś takiego??? Obojętnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Tarrok 253 Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 1)Od pompy Kątówka i skróć ten wąż(później będziesz się tylko wk******ł że co chwila o niego zaczepiasz) 2)jak dla mnie to mieszane węże są trafionym pomysłem. PS: LC składaj na końcu(po tym jak ogarniesz kable, dyski Etc. ) Cytuj Link to post Share on other sites
A.K Killer ModS 5929 Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Jak dla mnie to kiszkowato wyglada to mieszanie kolorow wezy czekam na dalsze efekty powodzenia Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 8 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 powiem tak, ogólnie po zainstalowaniu tych dwóch rodzajów węży jestem pozytywnie zaskoczony efektem . Zobaczymy jak będzie wyglądał zalany układ . jak myślicie jaki kolor płynu pasowałby do tego LC?? jeśli chodzi o kable to częściowo są już ogarnięte . Ze złożeniem komputera i tak będę musiał poczekać na brakujące elementy . 1.koniec liftu Zdzisławy 2. http://www.angela.pl/galerie/a/adapter-g1-4-na-ig1-4-25_27526.jpg 3. http://www.angela.pl/galerie/e/ek-water-blocks-adapter_26468.jpg 4. do przemyślenia , czy warto kupować? no i może jakiś barwnik do płynu??? http://www.angela.pl/galerie/p/phobya-czujnik-temperatu_30261.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
A.K Killer ModS 5929 Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Na twoim miejscu uzyl bym pasela bleu albo white pod warunkiem ze wymienisz weze na przezroczyste no i nie wiem jak z tymi przedluzkami czy nadal masz je czerwone bo jak nadal one beda w srodku to nie mam pomyslu jaki kolor by tutaj najbardziej pasowal za dua mieszanina kolorow jest 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts