_nick_ 19 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Jakie jest waszym zdaniem idealne biurko pod kompa? Przesyłajcie zdjęcia, linki, obrazki projektów, itd. Za 3-4 miesiace się przeprowadzam i szukam idealnego biurka pod mojego kompa Jakie cechy wg was powinno mieć takie biurko? Imo ważne jest: - solidne wykonanie - wysywana część na klawiturę i myszkę (koniecznie na jednym poziomie!) - dość duża szerokosć biurka - co do reszty właśnie nie jestem pewien Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Powininno mieć miejsce do poprowadzenia kabli. I żeby komputer był nad ziemią.. Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 słuszna uwaga z kompem nad ziemią (właściwie podłogą). Pytanie jak z zabudową ścianek rzpy kompe, częt odo niego zaglądam wić chyba jedna ścianka powinna być "goła" żeby był dostęp do budy. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Ja mam biurko prawie idealne. Kupione 100 lat temu na chybił trafił, nie zwracałem wtedy uwagi na te rzeczy. I co? Komputer na podwyższeniu z lewej strony (dobry dostęp do środka). Wysuwana tacka na drukarkę.Klawiatura i mysz na jednym poziomie. Jedyny minus, to trochę wąska ta taca, ale po tylu latach się przyzwyczaiłem. Później mogę zrobić fotę jakby coś. Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Komp nie powinien być zamykany w szafce... Najlepiej jak stał by po lewej stronie biurka na podeście. przydatne czasami jest tez podwyższenie pod monitor... Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 O nie podwyższenia pod monitor nie chcę ja tego nie lubię torture zwrócił uwagę na ważny fakt - żeby ten wysuwany blat był na tyle szeroki, żeby klawitura i myszka nie była ściśnięta. @gogo3000 - faktycznie taki podest to chyba najlepsza opcja. Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 czasami się zdarza że kompa się podwiesza na pasach, ale to wg mnie nie najlepsze rozwiązanie... Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Nie widziałem w życiu czegoś takiego Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 kiedyś się spotkałem z tym ale to była lipa nadająca się do biura gdzie ktoś nie grzebie wogóle w kompie. Było to bodajże w ikei Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Niedobre jest też takie coś, że komputer idzie do wnęki, zabudowanej z dwóch boków, albo nawet jeszcze z tyłu. Pomijam dostęp do bocznej ścianki, temperatury też, ale hałas jest niesamowity. Nawet cichy komputer potrafi zrobić się 2 razy głośniejszy. Siostra ma takie biurko i teraz tam trzyma śmietnik, a komputer stoi obok - o wiele ciszej. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 A ja polecam samodzielnie zrobić sobie biurko. Kupujesz blat i dwie nogi na przód (mogą być w chromie by były ładniejsze), z tyłu przykręcasz blat do ściany za pomocą kątowników. Podstawkę pod komputer czy klawiaturę można sobie wykonać tam gdzie się to podoba. Koszt jest dużo niższy niż kupienie porządnego biurka (nie mówię tu o tych z supermarketu za 200zł). Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 ciekawa propozycja kubbak. Myślałem własnie o biurku do ok. 500zł - ważne żebym był z niego zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Omijaj wszystko co śmierdzi marketem... Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 z tyłu przykręcasz blat do ściany za pomocą kątowników Trochę gorzej jeśli będziesz chciał biurko przestawić trochę w którąś stronę Co do biurka, ważne dla mnie: - szeroka i głęboka podstawka (ruchoma) pod klawiaturę i mysz, kiedyś miałem tak płytką że klawiatura mi spadała pod biurko - komputer z lewej strony (nie wiem dlaczego ale tak jest), we wnęce na podwyższeniu, wnęka nie może być mocno zabudowana bo nie dość że robi się pudło rezonansowe to jeszcze na dodatek zbiera się tam ciepłe powietrze, - szuflada (np. nad wnęką na komputer) - boczne półki stojące na biurku na których można trzymać cały bałagan związany z kompem - półka pod spodem np. na drukarkę Wiem że taka konstrukcja jest dosyć wielka ale bardzo pojemna i wygodna. Coś takiego właśnie mam i bardzo sobie chwalę. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Problem w tym, że nie ma fajnych biurek. Moje już jest trochę dobite (mim, że fajne), więc od paru lat rozglądam się za nowym. Ale nie widać żadnego choćby tak samo dobrego Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Acha ja mam big tower, więc pewnie szuflada nad kompem odpada Przypomiałem sobie: ważne jest żeby było miejsce na nogi - taka półeczka na nogi jest fajna @bchrubas - wrzucisz fotkę? Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Trochę gorzej jeśli będziesz chciał biurko przestawić trochę w którąś stronę To prawda ale czy biurko przesuwa się tak często? Tu mniej więcej jest pokazane jak to zrobić (tylko noga jest z drewna) -> http://www.biurko.andrychow.pl/biurko/ Sam miałem takie i było to najlepsze biurko jakie miałem, sam sobie wybrałem gdzie stoi komputer, gdzie umieszczona jest podstawka pod klawiaturę i mysz. więc od paru lat rozglądam się za nowym. Ale nie widać żadnego choćby tak samo dobrego Bo teraz wszytko robią gorsze niż kiedyś. Płyta wiórowa to już nie drewno niestety a i ułożenie wszystkiego też woła o pomstę do nieba. Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 kubbak tylko jest jeden problem - moje biurko będzie na środku jednej ściany, róg odpada - w rogach chcę umiścić kolumny, a na środku biurko pod kompa i TV Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Ale to w niczym nie przeszkadza, sam po bokach miałem szafki. Chodziło mi tylko o pokazanie tym jak to wykonać - tu jest tylko jedna noga (ja miałem dwie), kątowniki są z tyłu i na lewym boku (ja miałem tylko z tyłu). Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Trochę gorzej jeśli będziesz chciał biurko przestawić trochę w którąś stronę To prawda ale czy biurko przesuwa się tak często?Jeżeli jest kobieta w domu to nawet dosyć często @_nick_ Jeśli do tego dochodzi jeszcze TV to naprawdę musi być większe No chyba że TV jest mały albo wbudowany w monitor. Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 TV będzie na odzielnym stoliku Mogę wam dać zrzut pokoju jak chcecie Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 W blacie, gdzieś w rogu powinien być spory otwór na wszystkie przewody. Pod blatem możesz wsadzić to w duże korytko albo od razu przedłużacz/listwę (jak kto woli). Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 @bchrubas - wrzucisz fotkę? Postaram się jakieś zrobić. Ja swoje biurko kupowałem już pewnie z 10 lat temu i zdążyłem je spłycać (bo było naprawdę głębokie) i wycinać w nim otwory wentylacyjne Cytuj Link to post Share on other sites
Jacek Wiśniowski 3 Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Ładnych parę lat temu szukałem dla siebie biurka i nie było nawet zblizonych do moich wymagań projektów. Biurko zrobiłem sam - proste, praktyczne, wygodne. Wbrew pozorom nie jest to trudne, a daje wiele satysfakcji. Rysujesz przemyslany projekt. W jakiejs hurtowni kupujesz płyty, które na miejscu potną na wymiar. W domu skręcasz odpowiednimi wkrętami, montujesz szyny itp. Praca na jeden dzień, koszt niewielki. Efekt - idealne biurko dopasowane do pomieszczenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Pfourul 0 Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Ja natomiast sie rozgladam nad duzym "stolem" + do tego osoba szafka na komputery. Kiedys widzialem takie biurko w ikei ale za bardzo duze pieniadze ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts