maxforces 444 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) BF3 gram dosłownie codziennie na CB lub w nowym dodatku tam nie ma różnicy czy masz 32-48-64 procki zabija i koniec. CB z 32 server http://i.imgur.com/DI9RaX3.jpg 23 tylko na mapie Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez maxforces Cytuj Link to post Share on other sites
kakinowaty 21 Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Naprawdę nie mam pojęcia już co jest nie tak. Można by odesłać podzespoły na gwarancje, ale jakie? Teoretycznie każde z osobna działa ale razem coś nie bardzo. Nie sądze żeby było to coś od złych ustawień UEFI itp. Przecież normalnie wszystkim działa na defaultowych. Problem w tym, że jak zacznę reklamować każde podzespoły to mi wyjdzie 2 miechy bez kompa. Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 kakinowaty, ściągnij sobie Giant Demo dx11 benchmark uruchom w okienku a obok odpal msi afterburner i podczas dema monitoruj jaki masz użycie GPU (możesz i proca odrazu podglądać) i napisz Cytuj Link to post Share on other sites
kakinowaty 21 Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Ok bede w domu to zrobie tak. Postaram sie nakręcić filmik żeby było widać może zauważycie coś dziwnego tam. Cytuj Link to post Share on other sites
kakinowaty 21 Napisano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Trochę to wszystko trwało i nie miałem za bardzo czasu na ogarnięcie tego. Zamieszczam link do filmiku nagranego MSI... Widać tam użycie GPU. Próbowałem nagrać telefonem ekran z monitora aby było widać też użycie procka lecz niestety bez AF ciężko. Cytuj Link to post Share on other sites
muf18 56 Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Jak masz nadal problem to walnij na gw i już. Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 trochę to mało powiedziane Hehe U ciebie problem polega na tym, że masz za małą rozdzielczość monitora jak dobrze pamiętam gdy jest większa w Efinity to proc trzyma max wydajność, a jak mniejsza to są dropy? Ten problem jest tak nietypowy, że ciężko wyrokować o co tu chodzi. Idąc po najmniejszej Iini oporu, rozwiązaniem będzie monitor z większa rozdzielczością. Próbując rozkminić o co kaman? Wychodzi na to, że gra lub system nie jest w stanie właściwie rozdzielić zadań na poszczególne rdzenie i procesor się nudzi A co za tym idzie nudzi się karta graficzna i mamy do czynienia ze spadkami FPS w grach. Pewnym wyjściem z sytuacji może być wykręcenie tego proca to granic jego możliwości. Wtedy wzrośnie wydajność pojedynczego rdzenia, od której "defakto" są uzależnione obecne gry i automatycznie powinna wzrosnąć wydajność w grach Cytuj Link to post Share on other sites
muf18 56 Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Tylko bez jaj Phenom wydajniejszy w BF3 od 8350 ? Tu jest coś nie tak i to mocno. Cytuj Link to post Share on other sites
kakinowaty 21 Napisano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 @Bakak Dobrze mówisz coś w ten deseń jest. Monitor to 23" i ma FullHD rozdziałke. Na mniejszych rozdzielczościach jest praktycznie podobnie a teoretycznie powinno być więcej FPS niż na wyższej. Tak dla żartów się śmiałem że trzeba by dokupić jeszcze 2 x23" i zrobić EF i cieszyć się wydajnością. Kwestia tego że nie mogę stwierdzić jednoznacznie co jest walnięte. Każde z osobna działa poprawnie. Nie ma żadnych innych oznak uszkodzeń. A razem jakoś to nie działa. Jest opcja wysłania proca, płyty i grafy na gwarancje, ale jaki powód im podam? Że coś nie działa? Ciekawe jest to, że nie znalazłem podobnego problemu do tego wyżej opisywanego. Oc proca hmmm ok ale za dużo go się nie wykręci bo jest on dość ciepły. Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Dobrze chlodzony 4,5 GHz spokojnie powinien zrobic. Cytuj Link to post Share on other sites
Corr 161 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Podobny temat: http://forum.benchmark.pl/topic/76545-fx-8150-i-hd7950-pc-s%C5%82abo-dzia%C5%82a/ CPU THERMAL THROTTLE - disabled(POD ŻADNYM POZOREM NIE WYŁĄCZAJ TEJ OPCJI,JEŻELI MASZ ZA WYSOKIE TEMPERATURY PROCA.NAJLEPIEJ ŚCIĄGNIJ BOCZNE ŚCIANKI OBUDOWY I WTEDY WYŁĄCZ TĄ OPCJĘ. PRZECZYŚĆ KOMPUTER KOMPRESOREM AMD APPLICATION POWER MANAGEMENT - disabled Cool 'n' Quiet - disabled Zobacz czy to coś da. Pierwsza opcja (gdy ją wyłączysz)nie będzie ci zbijała taktowania do 1.4GHz Cytuj Link to post Share on other sites
kakinowaty 21 Napisano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Na wcześniejszych stronach robiłem już tak i nie dało to żadnego rezultatu. Proc i tak obniżał taktowanie po przekroczeniu 70 stopni. Cytuj Link to post Share on other sites
Corr 161 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 a jaką masz obudowę?Wyłącz to CQN i APM.Poczytaj ten temat tamten gościu był zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Gornik Steve 218 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) Jedyna gra gdzie są spore spadki to skyrim bo korzysta z 2 rdzeni . Dlatego może spaść poniżej 40 fps ale w bf3 ten cpu napewno zapewnia 100+ Prawda, nie bez powodu procek poleca redakcja w benchmarku. Czasami wydaje się mi, że Intel jest lepszy, bo ma więcej fanboyi . A Archer, o ile pamiętam Był zawziętym obrońcą FX'ów. Edytowane 11 Maja 2013 przez Gornik Steve Cytuj Link to post Share on other sites
kakinowaty 21 Napisano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Obudowa to fractal design define r4 Biorę się za czytanie tamtego tematu. Cytuj Link to post Share on other sites
erenhardt 73 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Troche gorący ten procek się robi. Maxymalna temperatura pracy na rdzeniu nie powinna przekraczać 60 stopni. Praca przy temp 70 i więcej może skonczyć się trwałym uszkodzeniem procesora. CPU to nie grafika. Tutaj obowiązują inne zasady. Procesor sam będzie zmniejszał swoje taktowanie, aby nie doprowadzić do przegrzania. W najgorszym wypadku się wyłączy. kakinowaty, sprawdź gdzie podpięty jest CPU-fan. Upenij się, że to na pewno gniazdo na wiatrak pocesora (CPUFAN) - a nie np SYSFAN lub CHAFAN. Z tego co widzę, to wh monitor nie raportuje obrotów wentylatora cpu-może się pomyliłeś przy podpinaniu. Dodatkowo odczytuje zaniżone temperatury. 15'C na procu w ilde? Trzymasz komputer w lodówce? Dodatkowo: CCC lubi strzelać errorami przy przechodzeniu na turbo mode. Najlepiej w biosie wyłączyć turbo. Najlepiej ściagnij AIDA i tym zrób stress test. Cytuj Link to post Share on other sites
kakinowaty 21 Napisano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Te temperatury są trochę dziwne szczególnie w IDLE. Wentylator jest podpięty prawidłowo. Wyłączono turbo już mam. AIDA Test zrobię. Wszystko zostało włożone do nowej budy i została Noctua założona. Wstawiam link do OCCT już z niższymi temperaturami. http://s22.postimg.org/mpa3hjoo1/NOCTUA.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
kakinowaty 21 Napisano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Potestowałem procka znowu OCCT i po osiągnięciu 56 Stopni obniża on ciągle taktowanie. Niezależnie czy są to defaultowe ustawienia Uefi czy zmienione. Czy to jest normalne? http://s22.postimg.org/xcik7henl/OCCT_DEFAULT.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 juz nie pamietam, a nie chce mi sie przekopywac przez caly temat. Jakie masz chlodzenie procka? Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Próbowałeś dać nawiew na sekcje zasilania pł głównej ? Cytuj Link to post Share on other sites
kakinowaty 21 Napisano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Chłodzenie to Noctua nh-d14 Nawiew jest ok. Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Wgrywales nowy bios? podobno w najnowszym jest: "1. Support UEFI PXE boot.2. Improve AM3+ FX-8350 and FX-8150 CPU compatibility.3. Modify Clear CMOS Switch does not work symptom." Cytuj Link to post Share on other sites
kakinowaty 21 Napisano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Tak jest najnowszy bios wgrany. Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Masz mozliwosc sprawdzenia tego procka na innej plycie? u jakiegos kumpla. najlepiej jak by plyta byla lepsza niz masz. Cytuj Link to post Share on other sites
kakinowaty 21 Napisano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Niestety nie mam takiej możliwości. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts