mmac20 0 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Witam, posiadam bardzo slaby pc i nie mam na tyle dużego budżetu (1100zl) aby kupić nowy. wiec chciałem zmodernizowac stary sprzęt aby jakoś dawal rade. W obecnym pc posiadam: - Pentium 4 506 -Gigabyte g31m-e2sc -gigabyte gt 240 -2x 1gb ramu ddr2 -dysk 80 gb -modecom feel 1 400w + system wndows xp oem myslałem o kupnie: pentium g2020 plyty glównej kompatybilnej z nim (widziałem kilka w cenie około 200 zl jednak niewiem co brac poradzcie ) 4 gb ram dysku 500 gb (widziałem kilka modeli o w cenie około 200 zł jednak tak samo jak z plyta nie wiem co brac) + windows 7 oem karte zasilacz i obudowe chciał bym zostawic. Komputera chciał bym używać do grania, czasem nagrania mało wymagających gier typu metin2 ew. złożenia jakiegoś filmu. Moje pytania: 1 Czy ten zestaw będzie się do czegoś nadawał ( jeżeli nie zaproponujcie coś w tej cenie)? 2 Czy zasilacz wystarczy (z tego co czytalem modecom-y nie są za dobre jednak w tej sytuacji wolał bym jeżeli to możliwe odłożyć ten zakup na później) 3 Czy z tym kompem odpale battlefield 3 na low ( nie potrzebuje wiecej) i czy był bym w stanie wyrenderowac krótki film (5 min) w hd ? Niestety jestem ograniczony możliwością kupowania tylko w komputroniku gdyż tylko ten sklep mnam blisko a zakupów przez internet nie robie, do tego nie umiem skladać komputera. Troche się rozpisałem ale mam nadzieje że ktoś zrozumie i mi pomoże z góry dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 MSI H61M-P31 (G3) + Intel Pentium G2020 + DDR3 4GB około 500zł Cytuj Link to post Share on other sites
xPOW3Rx 90 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Windows to niepotrzebny wydatek... Cytuj Link to post Share on other sites
mmac20 0 Napisano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Jednak wolał bym go mieć Cytuj Link to post Share on other sites
szarak512 48 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Windows dla mnie przy tak małym budżecie to szaleństwo... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mmac20 0 Napisano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) To co mam zrobić ? pirata brać ?! Edytowane 19 Marca 2013 przez mmac20 Cytuj Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Trochę trudne zadanie, więc ja poradzę żeby jednak wziąć coś z allegro a konkretnie ten : http://allegro.pl/fujitsu-p5730-c2d-e7300-2-66-2gb-160gb-rw-tw-tanio-i3061705190.html . Jest tam oryginalna Vista a po ostatnich aktualizacjach nie gorsza od win 7, ram do 4 gb przełożysz z starego komputera. Procesor jest tam całkiem niezły i do tego Radeona 7770, nie mam innego pomysłu żeby coś w tym budżecie było do gier fajniejszego. http://www.komputronik.pl/product/150208/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Radeon_7770_HIS_FAN_1GB_HDMI_DVI_2xminiDP_PCI_E_.html . Cytuj Link to post Share on other sites
Lukkas 172 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Niestety jestem ograniczony możliwością kupowania tylko w komputroniku gdyż tylko ten sklep mnam blisko a zakupów przez internet nie robie, do tego nie umiem skladać komputera. Dosyć dziwne podejście. Dlatego też chcesz przepłacać w tym ekskluzywnym sklepie? Zamawiasz i wybierasz montaż podzespołów i masz. Żaden problem. Co do propozycji modernizacji to na pewno zasilacz na pierwszy ogień. Jak chcesz pograć w BF3 grafika do zmiany - ta obecna to raczej do wyświetlania pulpitu się nadaje - wiem przykre ale prawdziwe. Co do Windowsa to fajnie że chcesz być "uczciwy" ale wiec że będzie to spory wydatek jakieś 300-400 zł więc twój wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
mmac20 0 Napisano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) No a jak by olac calkowicie bf3 to wtedy moja propozycja z początku nadała by się ? Głownie chodzi mi o to aby ogarnac WOT-a + ts3 no i może czasem coś nagrać ale to z mało wymagajcych gier np metin 2. Nie potrzebuje tego bf 3 do szczęścia, bo i tak po roku bd musiał kupić laptopa a pc zostanie w domu, i nie będzie przeznaczony do grania a bardziej do przeglądania internetu filmów i przechowywania zdjęć więc nie wiem czy jest sens kupować nową karte graficzną no chyba że się myle ? Edytowane 19 Marca 2013 przez mmac20 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts