Skocz do zawartości

xPOW3Rx

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    728
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

90 Bardzo dobry

O xPOW3Rx

  • Tytuł
    Entuzjasta
  • Urodziny 02.06.1995

Informacje

  • Płeć:
    Mężczyzna
  • Miejscowość:
    Żnin
  • Zainteresowania:
    Komputery/sport/motoryzacja.
  1. xPOW3Rx

    Proces svchost

    Windows update dawno wyłączony, napisałem od jakich usług jest ten proces.
  2. xPOW3Rx

    Proces svchost

    Witam, potrzebuję pomocy. Skanowałem wielokrotnie system, czego by nie znalazło to nie jest to. Otóż wygląda to w ten sposób. Po włączeniu gry, np wiedzmin 3 w menedżerze zadań jeden z procesów svchost, a dokładniej ten odpowiadający za usługi Power -zasilanie, PlugPlay - Plug and Play i DCOMLaunch - program uruchamiający proces serwera DCOM obciąża procesor o 30%, i skacze tak od 25-35. Przez ten proces nie idzie grać. Po wyłączeniu gry obciążenie procesora tym procesem spada do normy, 0%. Co zrobić?
  3. Wymieniłem pastę termo, bo tamta już skruszała. Po wymianie radeon działał to chciałem zaktualizować jego sterowniki. wszystko szło jak po maśle. Instalacja przebiegła pomyślnie, po wyjściu z instalatora nie wyskoczył alert o ponownym uruchomieniu tylko błąd, że sterownik nie znalazł sprzetu, jakby ta karta się odłączyła.
  4. Wybacz ale nie pisałbym tutaj gdybym nie sprawdził wszystkich możliwych opcji. Obawiam się że grafika po prostu umiera i bedzie trzeba robić reballing. Dzisiaj zadziałała. pograłem w bf3 na wysokich, chyba 30 minut i się wyłączył. przegrzewa się.
  5. Witam, dawno tu nie zaglądałem ale wciąż mam ten problem. Otóż mam laptopa hp pavilion g6 2330ew. Problem polega na tym że radeon nie działa tak jak powinien. Karta włącza się tylko czasami, przy restarcie komputera. Parę dni temu zainstalowałem win7. Prawie wszystkie sterowniki, nawet bios zaktualizowałem. Prawie wszystkie bo oczywiście problem był z kartą, a mianowicie nie włączyła się przy próbie wgrywania sterowników. Udało mi się ją uruchomić wczoraj wieczorem ją i wgrać sterowniki, ale po z restartowaniu już nie działa. Program easy driver widzi ją jako odłączony sprzęt. Już naprawdę n
  6. Coś mnie tknęlo żeby tam zajrzeć pod procesor. Widocznie przy składaniu musiałem troszeczkę pasty tam zostawić na stykach, tyle że nie zauważyłem tego za 1 razem. Już miałem wylutowywać te kondensatory Działa stabilnie, dziś zaliczył 4h w skyrim, nic sie nie grzeje, sekcja sie nie poci, kondensatory też nic. zauważyłem też że mostek sie tak nie grzeje.
  7. No dzięki za odpowiedzi, nie mogłem sie doczekać polutowałem. DZIAŁA. Mosfety się nie grzeją, kondensatory też nie. Nie wiem jak ze stabilnością systemu, to napiszę jak przeinstaluje system. Przeinstalowałem, po godzinnej grze w skyrim nic sie nie działo, sekcja letnia kondensatory też. Chyba wszystko będzie w porządku.
  8. Dzięki, chyba na zapas wezmę, bo z dostarczeniem wyjdzie mi 25zł. Czy coś może się stać po zamontowaniu tych nichicon? EDIT Przylutowałem, Nic nie puchnie, wentylator obraca się, na graficznej to samo a nie krecił sie na starych kondensatorach. Jednak na nowych nie włancza się, nie pika speaker. Tylko wentylatory, normalnie załancza napęd, dysk. Chodzi już ok 10 min. Nie wiem czy się włączy czy nie. Nie wiem czy nie uszkodziłem scieżek pod laminatem. Nie ma zimnych lutów.
  9. Dziękuje za szybkie odpowiedzi. Z tego linku co podałeś wynika że jak zmieniać to wszystkie o jednakowych pojemnościach. Do wymiany mam 9 szt aż. Na stronie producenta nie ma już opisów tych kondensatorów. Sprawdze jeszcze te popsute. Wychodzi na to że te popsute to ultra low esr. nie mogę znaleść specyfikacji tamtych nichicon'a. W katalogu producenta nie ma już opisu tego kondensatora, nie wiem czy jest low esr. Jak ktoś mógłby dać jakieś źródło byłbym wdzięczny.
  10. Kondensatory które wylutoałem to OST RLA 4v 680uf. Te które chce przylutować to nichicon HM(M) A0534 6,3v 1000uf
  11. Witam, siadła mi ta płyta główna. Jak przypuszczam winą są kondensatory przy procesorze. razem jest 9szt, 4v 680uf. nie mam takich samych, i wogóle ciężko takie dostać. Czy mogę zastosować 6,3v 1000uf? Jakie są zależności, jak to moze wpłynąć na pracę samej płyty. Pozdrawiam. Czy na tym forum nie ma znawców tego tematu?
  12. Dzieki za odpowiedź. Czy wgrywając system windows7 nie utracę gwarancji? Po reinstalacji sterowników i restarcie po kliknięciu prawym nie ma opcji "przełączanie grafiki". Po wejściu w menedżer urządzeń wyświetla tylko hd4000, po kliknieciu "widok" -> "pokaż ukryte urządzenia pokazuje sie radeon, klikam na właściwości i wyskakuje komunikat code:45- urządzenie nie jest podłączone do komputera. Nie wiem co robić raz działa raz nie.
  13. Witam, kupiłem niedawno, jakieś 2 tygodnie temu tego laptopa. mam problem z przełączaniem grafik. Laptop ten posiada kartę wbudowaną w procesor intel hd 4000, oraz amd hd7670m. Problem polega na tym że czasami sterowniki działają a czasami nie, usunąłem, pobrałem jeszcze raz od producenta i problem jest taki sam nadal. Czasami po włączeniu go wszystko działa poprawnie, grafiki obie działają. w tej chwili, gdy piszę ten post, gdy kliknę prawym przyciskiem na pulpit nie ma żadnych opcji, ani od intela ani od amd. Wszystkie gry klatkują. Na samej hd4k da sie grać ale teraz też nie działa. Restart
  14. Nie no człowieku, chcesz usmażyc sekcję płyty i sam procesor? Ta płyta sie nie nadaje do oc, chcesz oc na 775? to płyty x38 p35 45. ale nie g41... Masz jesz jakiś sensowny zasilacz?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...