Tomashec 933 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 (edytowane) Witam, Przyszła pora na złożenie nowego kompa z opcją wodowania płyty głównej, procka i karty graficznej Poprzedni worlkog (http://forum.benchmark.pl/topic/31502-modding-atcs-840-black-edition/) W stosunku do poprzedniego workloga zmieniło się bardzo dużo Główne podzespoły nowej konfiguracji: 1. Asus Rampage IV Extreme 2. Itel I7 3960 3. Corsair Dominator Platinum 16GB 4. MSI GTX 680 Lightning wpakowane do Corsair 800D Zakładam wodowanie: Płyta główna + EK Water Blocks EK-FB KIT RE4 - Acetal+Nickel CSQ (http://www.angela.pl/p9086,ek-water-blocks-ek-fb-kit-re4-acetal-nickel-csq.html) Procesor + Koolance CPU-380I Water Block (http://www.angela.pl/p9273,koolance-cpu-380i-water-block-intel-processor.html) Karta grafiki + EK Water Blocks EK-FC MSI GTX 680 Lightning Acetal Nickel CSQ (https://www.cooling.pl/ek-water-blocks-ekfc-msi-gtx-680-lightning-acetal-nickel-csq,produkt,554157.html) Ciecz (koloru czerwonego) będzie krążyła w wężach od Tygona, wpadać będzie do reza od Bitspower, schładzać w chłodnicy od Phobya, a połączą to wszystko złączki od Koolance W skócie to tyle, więcej w niedługim czasie (czekam na dostawy) Fotki będą również Edytowane 5 Marca 2013 przez Tomashec Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Po co chcesz wodować mobo? Kompletnie nieopłacalna zabawa Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Po to żeby wycisnąć z niej ostatnie soki Cytuj Link to post Share on other sites
Drzewo97 216 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Może nieopłacalna, ale ładniej wygląda i zawsze temperatury mniejsze. Będę śledził 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Jaazik 162 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Fajnie się zapowiada Btw opłaca Ci się wywalać 4k na procesor? Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Procka kupiłem okazyjnie za połowę jego rynkowej ceny, więc imo się opłacało Cytuj Link to post Share on other sites
Wooojciech1983 854 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Jaką pompkę zastosujesz? Cytuj Link to post Share on other sites
Jaazik 162 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 (edytowane) No się opłacało A co sadzisz o wodowaniu ramów? Edytowane 5 Marca 2013 przez Jaazik Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Jaką pompkę zastosujesz? No właśnie z pompką to mam dylemat Póki co mam na stanie Swiftech pompa MCP355 i raczej na niej spróbuję zwodować całość, ale nie wiem czy pociągnie ?? No się opłacało A co sadzisz o wodowaniu ramów? Hmmm szczerze to nie zastanawiałem się nad taką opcją, ale kto wie, może w przyszłości Cytuj Link to post Share on other sites
Jaazik 162 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Myślę że jak już wodujesz całe mobo to wodowanie ramów byłoby dobrą rzeczą. A nie wolisz kupić blok na CPU od EK? Pasuje stylistycznie do reszty. Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 No właśnie z pompką to mam dylemat Póki co mam na stanie Swiftech pompa MCP355 i raczej na niej spróbuję zwodować całość, ale nie wiem czy pociągnie ?? Spokojnie pociągnie. To jedna z najsilniejszych pomp na rynku,ale osobiście bym brał vp655. Jeszcze mocniejsza, mniej awaryjna i o wiele mniej się grzeje 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Z ramami to się jeszcze zastanowię, a co do bloku na CPU to ten od Koolence bardziej przypadł mi do gustu Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 No! W końcu! Zakładam podsłuch. DDC (w Twoim przypadku rebrandowana przez Swiftecha) powinna sobie dać radę. Jakie chłodnice instalujesz? Jedną 360tkę? Plan zapowiada się zacnie. Złączki od koolance mam też u siebie i bardzo mi się podobają Tak btw nikt nie robi bloków do lightninga poza EK? Koolance robi tylko na referenty a strasznie mi się one podobają. Masz zdjęcia mojego u mnie w temacie. A tu tylko wszędzie te kółeczka Jak załatwisz sprawę wielkiej niebieskiej diody na reaktorze w lightningu? Nie będzie Ci psuć kolorystyki? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Wooojciech1983 854 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Blok na Lightninga ma też niemiecka AquagraFX. Nie tylko GPU Reacotor świeci na niebiesko, fazy zasilania też. Zupełnie nie będzie to pasować kolorystycznie do czerwonego LC. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Jest na to sposób... Ale czy aż tak to będzie przeszkadzać http://sklep.semicon.com.pl/_img/_pictures/_shop/1156.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 6 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) No! W końcu! Zakładam podsłuch. DDC (w Twoim przypadku rebrandowana przez Swiftecha) powinna sobie dać radę. Jakie chłodnice instalujesz? Jedną 360tkę? Plan zapowiada się zacnie. Złączki od koolance mam też u siebie i bardzo mi się podobają Tak btw nikt nie robi bloków do lightninga poza EK? Koolance robi tylko na referenty a strasznie mi się one podobają. Masz zdjęcia mojego u mnie w temacie. A tu tylko wszędzie te kółeczka Jak załatwisz sprawę wielkiej niebieskiej diody na reaktorze w lightningu? Nie będzie Ci psuć kolorystyki? Chłodnicę mam od Phobya G-Changer;a 360-tkę i chyba pdoła co ?? TAK złączki od Koolanca są kapitalne Niestety Koolance nie robi bloków na niereferenty, a szkoda Próbowałem zdobyć blok na MB od Koolance, ale niestety wypadł z produkcji, a kupno używki graniczy z cudem Blok na Lightninga ma też niemiecka AquagraFX. Nie tylko GPU Reacotor świeci na niebiesko, fazy zasilania też. Zupełnie nie będzie to pasować kolorystycznie do czerwonego LC. Co do kwestii niebieskich diód na grafice to myślę, że nie będzie to przeszkadzać... mam taką nadzieję Przy ostatnim worklogu miałem MSI 6970 Lightninga i on również świecił tylko, że na zielono i jakoś się to nie gryzło z czerwonym LC Edytowane 6 Marca 2013 przez Tomashec Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 myślę, że nie będzie to przeszkadzać uuu. Odpinaj lightningowi zasilanie do zdjęć bo Cię jeszcze zjedzą tutejsi "esteci" Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 6 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) Zakleję diody czarną taśmą izolacyjną Edytowane 6 Marca 2013 przez Tomashec Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Myślę że jak już wodujesz całe mobo to wodowanie ramów byłoby dobrą rzeczą. A nie wolisz kupić blok na CPU od EK? Pasuje stylistycznie do reszty. O ile wodowanie mobo jest tylko troszkę nieopłacalne (bo w końcu pozwala utrzymać sekcję w bardzo przyjemnych temperaturach i pomaga przy OC i stabilności) o tyle wodowanie ramów to sztuka dla sztuki zwłaszcza przy tak pięknych modułach jak te dominatory. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 6 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Wczoraj właśnie przyszły ramki i na żywo są jeszcze piękniejsze Czy z pastą IC Diamond 24 Carat będę miał duże problemy z nałożeniem ?? i czy będzie odpowiednia pod blok na GPU ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Ty nam opowiesz jak duże miałeś problemy Kubeczek z ciepłą wodą i na ciepło smarujesz Wszystko jest dla ludzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 6 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 No no opowiem na pewno, tylko chciałem się dowiedzieć czy ktoś miał z nią styczność i jak sobie poradził z nakładaniem Będę walczył, ale jestem dobrej myśli Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) Główni bohaterowie workloga http://pics.tinypic.pl/i/00346/xo1p2lw2ktwb_t.jpg Walka z pastą IC Diamond uważam za wygraną, choć łatwo nie było Z braku czasu póki co udało mi się założyć blok na GPU http://images.tinypic.pl/i/00346/gslkzhqrcgvs_t.jpg Edytowane 14 Marca 2013 przez Tomashec Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Dostałeś oringi do tego bloku? Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Tak, były w komplecie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts