rudnis 2673 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Jaki to rez? Bitspower 400ml? Świetnie wygląda w tak dużej budzie i dobrze wypełnia przestrzeń. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Dokładnie ten Bitspower, który ma prawie 0,5 litra pojemności Właśnie chciałem taki, żeby wypełnił tę przestrzeń w budzie ==>>http://www.darmacz.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=1_295&products_id=1763 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Super to wygląda . Jedyne co mi nie pasuje to niebieski orb msi . Cytuj Link to post Share on other sites
rudnis 2673 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Chcę kupić dokładnie ten sam rez :-) Zamierzasz w jakiś sposób zasłonić, albo wyłączyć ledy Lightning'a? U siebie zamalowałem osłony reaktorów na czarno, ale inne diody dają po oczach 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Super to wygląda . Jedyne co mi nie pasuje to niebieski orb msi . Dzięki Faktycznie kolorystycznie nie pasuje Chcę kupić dokładnie ten sam rez :-) Zamierzasz w jakiś sposób zasłonić, albo wyłączyć ledy Lightning'a? U siebie zamalowałem osłony reaktorów na czarno, ale inne diody dają po oczach Kupuj tego reza, jest świetny Zastanawiam się, ale raczej odpuszczę temat , aż tak bardzo mi to nie przeszkadza. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MrHariboo 8 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Warto by było zmienić tą kartę MSI na kartę od Asusa Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Warto by było zmienić tą kartę MSI na kartę od Asusa Jeden Asus na pokładzie starczy (MB) i mam nadzieję, że nie będę musiał borykać się z serwisem w PL. Także podziękuję i pozostanę przy MSI, a jak podkreślałem wyżej, aż tak mi to nie przeszkadza Cytuj Link to post Share on other sites
MrHariboo 8 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 A nie da się jakoś zmienić tego podświetlenia ? Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Można zamalować szybkę od "Reaktora" MSI, ale z diodami to nie wiem, chyba tylko przelutować na inne kolory Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Wygląda świetnie, ale jasne dividiu psuje efekt przemaluj na jakiś ciemny kolorek 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rudnis 2673 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Warto by było zmienić tą kartę MSI na kartę od Asusa Kartę ma świetną , można przyzwyczaić się do tych ledów, chociaż sam kombinuję jak je wyłączyć Edytowane 10 Czerwca 2013 przez policeman Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Wygląda świetnie, ale jasne dividiu psuje efekt przemaluj na jakiś ciemny kolorek Czym ?? Zwykłą farbą ?? Cytuj Link to post Share on other sites
MrHariboo 8 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Kartę ma świetną , można przyzwyczaić się do tych ledów, chociaż sam kombinuję jak je wyłączyć Wiem że świetna to ona jest tylko że o te ledy chodziło ,a kolorystycznie asus bardziej pasuje Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Czym ?? Zwykłą farbą ?? Ja bym tam kawałek karbonu wlepił. Sam chcę tak zrobić 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Ledów nie zmienisz, no chyba, że tak jak mówiłem wcześniej, że przelutujesz ledy na czerwone, ale to już wyższa szkoła jazdy Nawet nie będę próbował Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Tak zwykła farbą w szpraju ( wystarczy mała puszeczka ) ,albo tak jak mówi natsu folia carbon . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 No pewnie. Najlepiej zalać betonem. A tak serio to chciałbym zobaczyć dobre zdjęcia tego komputera. Zrobione bez flesza w środek tylko z długim naświetlaniem ze statywu. Wydaje mi się że to się może aż tak bardzo nie gryźć jak u tarroka. No i jeszcze polecam pozbyć się nalepek z GPU. W przypadku EVGA serwis pozwolił na przeklejenie ich na drugą stronę chłodzenia (na którym obecnie są w szufladzie). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 NIe wiem czy mój aparat będzie dobry do zrobienia takich fotek ? Mowa o Canon SX 230HS (http://www.canon.pl/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX230_HS/ ) W sprawie naklejek to muszę się skonsultować z serwisem MSI, tak ?? Czy sam mogę sobie przekleić je na oryginalne chłodzenie (któe również leży w szufladzie) ? Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 muszę się skonsultować z serwisem MSI, tak ? Tak bym zrobił. U mnie goście z EVGA customer service powiedzieli że nalepki mogę zdjąć i przekleić na drugą stronę (na chłodzenie) pod warunkiem że ich nie zgubię bo są niezbędne żeby kartę wysłać na serwis. Więc nie mają nic przeciwko jeśli nalepek nie posieję gdzieś. Ale oni nie robią też problemu z utratą gwarancji przy zdjęciu chłodzenia. Nie wiem jak jest teraz u Ciebie z gwarancją? czy mój aparat będzie dobry do zrobienia takich fotek ? Aż za dobry Przełączasz się na tryb "M". Stawiasz go na czymś (żeby nie trzymać w ręku). Włączasz samowyzwalacz (żeby ruch zabierania ręki nie poruszył zdjęcia). Przyciskasz spust do połowy i aparat zrobi pomiar światła . Pojawi się skala ze wskaźnikiem doświetlenia. Będziesz musiał zmienić długość naświetlania na coś około kilku sekund(tak żeby wskaźnik przesunął się na środek skali). To się wydaje skomplikowane ale jest banalnie proste. Jak już się nauczysz to nawet jakieś krajobrazy w półmroku będziesz mógł ładnie cyknąć 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Właśnie nie wiem jak to jest z MSI, ale coś mi się obiło o uszy, że traci się gwarę przy demontażu oryginalnego chłodzenia... oby to nie była prawda.. Nie pozostaje mi nic innego jak napisać do MSI Polska i będzie wiadomo na 100% Co do zdjęć to pobawię się dziś aparatem i może coś z tego wyjdzie Dziękuję Tobie za instrukcję Postaram się wrzucić fotki jeszcze dziś ( jak 10 miesięczna córcia pozwoli ) Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Gratki, swietnie to wyglada 2 Cytuj Link to post Share on other sites
JAccA90 84 Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 (edytowane) i zdejmij te zaślepki z GPU xD Edytowane 16 Czerwca 2013 przez JAccA90 1 Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Jak dla mnie nie pasuje tylko na karcie ten "grzybek" Ogólnie zacny efekt Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 hahaha faktycznie zapomniałem o zaślepkach Z tym grzybkiem to niestety musi tak być Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Chłopaki jakie ledy wsadzić do mojej budy, aby to ładnie wyszło ?? Tzn. jaki kolor byłby odpowiedni ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts