Skocz do zawartości

Recommended Posts

W cenie 2x gtx660 masz świetną kartę jaką jest amd hd7970

Świetną ale mniej wydajną jak GTX660 SLI, poza tym dwie karty wyglądają fajniej jak jedna %-). Z drugiej strony obecnie nie ma gier (włącznie ze "wspaniałym" Kryzysem) które by wymagały SLI/CF (zakładając rozdzielczość 1080p).   

Nie maiłem nigdy sli ale mogę coś powiedzieć o cf  2x radeon 7870  karty testowane przez miesiąc   super sprawa naprawdę bardzo polecam wydajność prawie w każdej grze dużo powyżej radeona 7970 lub gtx 680 , warunkiem jest  bardzo mocny procesor przynajmniej core i5 2500K @4200mhz inaczej zabawa nie ma sensu  . Ten kto pisze  Jedna a wydajna karta  jest zawsze lepszym rozwiązaniem niż SLI lub cf nigdy nie miał takiej konfiguracji i nie ma zielonego pojęcia o tym co pisze powiela tylko stereotypy z przed 5-6 lat gdzie sli czy cf raczkowało  To już nie te czasy . Polecam ci cf z radeonów 7870 xt   jak chcesz więcej informacji na ten temat  to pytaj ludzi którzy mieli z tym jakąkolwiek styczność a jest kilka na tym forum

• Popieram 1

660 SLI wcale nie jest złym pomysłem.
Dwie takie będą proporcjonalnie wydajniejsze i bardziej prądożerne od jednej 7970, więc nie ma tutaj żadnych obiekcji.

Za 1600zł można mieć takie dwie karty, wyraźnie szybsze od topowego radeona, których jedyną wadą może być stosunkowo wąska szyna pamięci.
Zasilacza również nie potrzeba bóg wie jakiego, solidne 650W powinno pociągnąć taki tandem bez problemu, a cena takich nie jest przerażająca. Ważne jest natomiast zapewnienie dobrego przewiewu w obudowie - bez tego ani rusz.

Inna sprawa, że na chwilę obecną (i pewnie do końca roku) do płynnej gry (w 1080p) z bajerami wizualnymi wystarcza jedna karta z półki high-end, więc tworzenie SLI jest ciut nad wyrost.

http://forum.benchmark.pl/topic/76893-pc-do-dzi/
Poczytaj ten temat, tutaj sporo poszło właśnie o 660 SLI.

U ciebie... cóż, nie leży mi ten 2500k, mobo, zasilacz, obudowa...
Brakuje też chłodzenia na procek - masz zamiar je dokupić?

Ja bym to widział tak:
http://www.morele.net/inventory/info/3ZDMdy/

Warto byłoby wziąć większego Macho, oraz jeszcze jeden wentylator na TOP.
Oczywiście, dodatkową wentylację możesz dokupić później - ale przy SLI polecam zrobić to jak najszybciej koszta pozwolą.