jimhaumman 33 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Witam. Po kilku miesięcznej przerwie postanowiłem wrócić do grania w Wiedźmina 2,w między czasie dokupiłem dedykowaną kartę muzyczną,przez co miałem problem(brak dziwięku dialogów),przez co reinstalowałem grę itd(skasowalem stany gry) Mam back up z save z gry.Gdy grałem ostatni raz w październiku,stany z gry były zapisywane na dysku C w dokumentach w folderze Witecher 2,po uporaniu się z problem z dzwiękiem,skopiowałem sve z gry zpowrotem do folderu gdzie były one wcześniej zapisywane,ale gdy włączę grę ,to wogóle ich tam nie ma.Gdy zacząłem nową rozgrywkę by sprawdzić gdzie zapisywane są stany gry,okazało się że nie są one więcej zapisywane do tego folderu,i nie mogę ich znaleść nigdzie na dysku twardym. Moje pytanie jest następujące: Czy stany z gry są wogóle zapisywane na dysk twardy,czy są one zapisywane tylko i wyłącznie na serwerze steam w chmurze?Szkoda mi tych save z gry bo mam tam zapis w ktorym kończe akt 2 i za bardzo nie chcę mi się zaczynać od nowa... dzięki za pomoc Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Wszystko zależy od tego czy wybrałeś przy pierwszym uruchomieniu gry żeby zapisywało w chmurze czy też nie. Jeśli nie masz save tradycyjnie w moich dokumentach to zapewne zapisuje w chmurze. Wtedy save ląduje do tego folderu : ...\STEAM\userdata\....\20920\remote Też miałem na początku z tym problem Edytowane 19 Lutego 2013 przez rafal12322 Link to post Share on other sites
jimhaumman 33 Napisano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 dzięki,rzeczywiście włączyłem opcje save z chmury i zminiło to folder zapisu stanów gry,patrzyłem tam wcześniej ale gdy zobaczyłem numerki to opuściłem sprawdzanie ich myśląc że to nie to. Denerwuje mnie ta najnowsza wersja Wiedźmina,po tym jak nie miałem głosu w dialogach,teraz przyszła kolej na wyłącznie się gry,bez żadnego komunikatu(sterownika karty graficznej czy czegoś podobnego). Zrobiłem aktualizację sterownika gpu z 306.97 na 314.07,więc nie jestem pewny czy to sterownik czy wersja gry 3.2? czy ktoś ma podobny problem? granie na arenie mija się teraz z celem... Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 W sumie nie wiem jak z wersją steamową bo jeszcze nie grałem tak na dobre ale z ER z GOG nie miałem póki co żadnego problemu, ani razu gra się nie wyłączyła lub zawiesiła. Link to post Share on other sites
marcin0218 3 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 P.s. a gdzie sie zaznacza zeby save byl w chmruze. Grałem w endless spac eprzekonany ze sie w chmurze zapisuje a po reinstalacji systemu nie mam savów an steam. Link to post Share on other sites
miedzianek 7 Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 nie kazda gra ma opcje zapisu w chmurze. prawy klik na gre>wlasciwosci>chyba druga zakladka,jesli gra ma cloud to na dole bedziesz mial opcje 'wlacz przechowywanie w steam cloud' Link to post Share on other sites
Recommended Posts