mrova 2 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Od jakiegoś czasu przymierzam się do rozpoczęcia nauki php i mysql. Poszukuje jakiejś fajnej szkoły/kursu, najlepiej na terenie Warszawy. Możecie coś polecić? Znalazłem coś takiego: http://www.aplikacjeinternetowe.pl/ Macie jakieś doświadczenia? Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Chcesz się nauczyć, czy zdobyć papier? Cytuj Link to post Share on other sites
mrova 2 Napisano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Chce się nauczyć żeby potem móc to wykorzystać w praktyce : ) Mam możliwość zdobycia doświadczenia w firmie, która z php aktywnie korzysta, ale najpierw chciałbym mieć jakieś podstawy żeby się nie ośmieszać : ) Cytuj Link to post Share on other sites
miodzio696 1 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Zajrzyj na eduweb.pl - klursy wideo, za kurs podstaw płacisz niecałe 100 zł. Tylko trzeba się zmobilizować Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Fajny jest wikibook o php Poza tym jest mnóstwo kursów na necie, chociaż co tam się uczyć - składnia, pętle, podstawowe funkcje czy zmienne, a potem ćwiczenia i projekty, wychodzi w praktyce czego się nie zna i wtedy manual php pomaga Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Miałem nie pisać, bo PHP nie znam i nie lubię, ale widzę że zaczynają Cię sprowadzać na złą drogę. Jeśli masz możliwość, idź na kurs. Jak będziesz klepać sam w domu to raczej z nastawieniem "byle działało", nauczysz się złych nawyków (a PHP samo w sobie wymusza sporo złych nawyków). Sporo czasu może minąć zanim stwierdzisz, że jednak dobrze jest użyć np. wymienione w tamtym kursie MVC. Oszczędzisz sobie dużo czasu, jeśli ktoś Cię pokieruje. Oczywiście wcześniej sprawdź w necie opinie o tym kursie (czy nie słaby albo oszukany). Cytuj Link to post Share on other sites
howks 3 Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 (edytowane) Moim zdaniem nie idz na kurs. Jak patrze ceny tych kursów w stosunku do ilości godzin, to ja nie wiem co można w tak krótkim czasie się nauczyć, a kase stracić już na pewno łatwiej. Moim zdaniem na start kup sobię książkę z cyklu "od podstaw", będziesz miał dobrze wyłożone podstawy. Gdy będziesz miał już podstawy, to dalszy rozwój php, to tylko internet, który jest największa skarbnicą wiedzy na ten temat, a nie jakieś organizowane kursy. Owszem na kursie pewnie szybciej ktoś Ci wyłoży czym jest pętla, warunek czy w dalszym etapie MVC, ale co z tego jak to wszystko trzeba przetrenować więc moim zdaniem, zdecydowanie lepsza jest książka, a kurs jak masz za dużo kasy... PHP na poziomie podstawowym nie jest trudne. Tak na prawdę to i bez książki dałbyś rade opierając się o kursy w necie. Edytowane 1 Marca 2013 przez howks Cytuj Link to post Share on other sites
robciak 0 Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Ja polecam to: http://www.youtube.com/user/phpacademy?feature=watch Cytuj Link to post Share on other sites
mrova 2 Napisano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Z tego co widzę opinie są podzielone jeżeli chodzi o uczęszczanie na kursy. Spróbuje zacząć od tutoriali w internecie, jeżeli to nie wyjdzie to może zdecyduję się na kurs. Cytuj Link to post Share on other sites
Dzonzi 49 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 ja mam 2 pdfy do PHP i MySQLa. Masz chomiczka ? Cytuj Link to post Share on other sites
mrova 2 Napisano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Ja polecam to: http://www.youtube.com/user/phpacademy?feature=watch Wygląda fajnie. Niedługo się za to wezmę Dzięki ja mam 2 pdfy do PHP i MySQLa. Masz chomiczka ? Nie mam założonego konta ale jeżeli będzie taka potrzeba to założę Ew. podaj nazwy, jeżeli masz jakieś sprawdzone kursy, to sobie gdzieś znajdę. Cytuj Link to post Share on other sites
windas 0 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Ja ze swojej strony serdecznie polecam kurs php http://www.youtube.com/course?list=EC442FA2C127377F07 kurs mysq l http://www.youtube.com/course?list=EC32BC9C878BA72085 Cytuj Link to post Share on other sites
treszek 0 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Kursy na You Tube są naprawdę ciekawe i dużo dają polecam też książki z ćwiczeniami z PHP najlepiej uczy się piszą od razu małe programy. Cytuj Link to post Share on other sites
szatans666 23 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Dobra ... Nauka PHP to nic strasznego ale najpierw zdobądź dobrą lekturę na ten temat albo posiedź sobie w necie na kursach wideo ( darmowe i dobre ) dodatkowo ważny jest tutaj zamysł ... Jeżeli już wcześniej programowałeś w językach C podobnych to nie sprawi Ci problemów nauka PHP bo to praktycznie to samo tylko trzeba trochę nomenklatury się nauczyć... Dla początkującego odradzam MVC ... no chyba że chcesz się nauczyć na zasadzie działa to działa ... a jak działa to nie wiem ... MVC wymusza od człowieka przynajmniej znajomość podstawową PHP obiektowego ... Ze swojej strony polecam środowisko Symfony ver 2 ... bardzo przyjemne i logicznie poukładane, dodatkowo masz pełną dokumentację, która JEST PRZYDATNA... zrobisz sobie pierwszą aplikację internetową a potem na bazie doświadczenia będziesz ją sobie ulepszał ... Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
dedyd 0 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Witam, proszę o jakieś opinię o tej firmie http://itschool.pl/szkolenia/bazy-danych/ . Chcę zapisać sie na skolenie z bazy dannych, ale troszkę to kosztuje, więc nie chcę ryzykować, najpierw potrzebuję poznać opinię. ktoś coś? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts