trybcio86 269 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 cos czuje przez gacie ze szalu nie bedzie Cytuj Link to post Share on other sites
gshepherd 330 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 to chyba wina bety bo jak sie dobrze przypatrzec to i7 tez ma podobne dropy, ale jednak w pozostalych gra fx sa pod tym wzgledem przodownikami co mnie bardzo dobija Są dropy i dropy. Huśtawka fx-a jest wręcz niezwykła. To jest właśnie to czego ja już miałem dosyć. ciekawi mnie jak to będzie wyglądać po premierze @@trybcio86, wg mnie teraz FX będą bardziej wykorzystywane w grach - w końcu konsole nowej generacji będą korzystać z rozwiązań AMD czas pokaże jak to będzie i osobiście mam nadzieję, że AMD wreszcie zyska Fx nie potrzebuje cudów. Wystarczą 8 wątkowe gry. Takich praktycznie nie ma. i5 ma taką samą wydajność jak 6 rdzeniowy intel za 2k. W chwili gdy taka rozrywka wejdzie pod strzechy obecne i7 oraz fx będą wolnymi klocuszkami. I tak będziesz musiał w tedy kupić coś nowego. Cytuj Link to post Share on other sites
fejzer 0 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) gshepherd FX dobrze rozwija na tle najnowszych sterowników widać jak podbija moc i zniknęły mikroprzycięcia , AMD robi krok naprzód. Jeszcze parę poprawek i za rok im oczy otworzą , FX potrzebuje jeszcze sporo mocy na kartach graficznych. Edytowane 6 Lutego 2013 przez fejzer Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 gshepherd FX dobrze rozwija na tle najnowszych sterowników widać jak podbija moc i zniknęły mikroprzycięcia , AMD robi krok naprzód. Jeszcze parę poprawek i za rok im oczy otworzą , FX potrzebuje jeszcze sporo mocy na kartach graficznych. W jakim to języku analfabeto? Cytuj Link to post Share on other sites
Anthony DiNozzo 32 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 zgłoszę problem znikających postów do the speeda bo to się robi irytujące Cytuj Link to post Share on other sites
maxforces 444 Napisano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 gshepherd FX dobrze rozwija na tle najnowszych sterowników widać jak podbija moc i zniknęły mikroprzycięcia , AMD robi krok naprzód. Jeszcze parę poprawek i za rok im oczy otworzą , FX potrzebuje jeszcze sporo mocy na kartach graficznych. O czym ty piszesz o sterownikach do kart graficznych, ty masz jakieś pojęcie Cytuj Link to post Share on other sites
gshepherd 330 Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 O czym ty piszesz o sterownikach do kart graficznych, ty masz jakieś pojęcie Max ja nie mam nawet siły odpowiadać na teksty jak ten kolegi fejzer. Ręce mi opadają i mam bezwład przez godzinę :-) Cytuj Link to post Share on other sites
HudyBoy 15 Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Bardziej optymalnym było by porównywanie i5 i FX a nie Fx 635 zł a i7 1066 zł różnica jest ogromna ! Cytuj Link to post Share on other sites
maxforces 444 Napisano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Widać jak czytasz post 17 Edytowane 8 Lutego 2013 przez maxforces Cytuj Link to post Share on other sites
Anoizm 13 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Po co wy te testy robicie? Za każdym razem kiedy wejdzie się do wody ma się dużego dropa co widać na SS'ach. Z ocenianiem poczekajcie do singla, bo tam będzie można zrobić powtarzalny test, a nie loterie - multiplayer. Są dropy i dropy. Huśtawka fx-a jest wręcz niezwykła. To jest właśnie to czego ja już miałem dosyć. W kryzysie jak wejdziesz do wody to nawet na 2600k masz dropa takiego samego jak dla FX'a -_- Edytowane 8 Lutego 2013 przez Anoizm Cytuj Link to post Share on other sites
gshepherd 330 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Po co wy te testy robicie? Za każdym razem kiedy wejdzie się do wody ma się dużego dropa co widać na SS'ach. Z ocenianiem poczekajcie do singla, bo tam będzie można zrobić powtarzalny test, a nie loterie - multiplayer. W kryzysie jak wejdziesz do wody to nawet na 2600k masz dropa takiego samego jak dla FX'a -_- No popatrz specjalnie nie wchodzę do wody żeby i7 lepiej wypadł..... A poważnie - zastanawiałeś się jak chcesz uzyskać lepszy wynik w aplikacji która wykorzystuje 4 rdzenie na procesorze który ma kilkadziesiąt procent wolniejszy wątek ? To już jakaś magia. Gdyby Crysis 3 przyśpieszał wyraźnie na 4 i wiecej nie było by nic dziwnego w tym że FX miał by lepsze lub porównywalne wyniki z i7. Idąc dalej twoim tokiem rozumowania w app 8 wątkowych 8320-8350 powinien zmieść z powierzchni ziemi i7. Nie wiem po co zaklinać rzeczywistość ? To jak by posiadacz i7 na siłę udowadniał że w dzisiejszych grach ma dużą przewagę nad i5. Nie ma. Z tego samego powodu FX w większości nie wyjdzie poza 4 wątki które są takie jakie są. Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 http://www.benchmark.pl/aktualnosci/crysis-3-wydajnosc-test-amd-intel-gra-procesor.html http://www.purepc.pl/karty_graficzne/jaki_sprzet_do_crysis_3_test_20_kart_graficznych_amd_i_nvidia?page=0,11 "W naszych testach pojawia się również bardzo istotna informacja, bowiemnaprzeciw siebie stanęły nie tylko karty graficzne AMD i NVIDII, aletakże procesory Core i5-3570K i FX-8350. Wyniki mówią chyba same zasiebie - znaczącej różnicy między Intelem oraz AMD nie odnotowaliśmy nażadnych ustawieniach. Co więcej, spędziliśmy kilka długich godzin naposzukiwaniu idealnego miejsca testowego, grając jednocześnie naplatformie AMD i Intel, często zmieniając stanowiskami. FPS nawet wkrytycznych momentach (dużo akcji, wybuchy, fruwające elementyotoczenia) był na obydwu zestawach niemal identyczny. Studio CryTekpodobno optymalizowało swój silnik pod architekturę modułową AMD, czemupoczątkowo niezbyt dawaliśmy wiarę, ale z wynikami nie można jużpolemizować. Zapewne znajdzie się miejsce, gdzie jedna bądź druga stronabędzie dominować, ale zwykle nie powinno być różnic między AMD FX iIntel Core i5." No to oficjalnie. 2 stówki róznicy pomiedzy fx 8320 a i5 3570k tez robia swoje. Cytuj Link to post Share on other sites
Papiesz111 152 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Jedne testy mówią co innego, inne też, komu tu wierzyć? Chyba PurePC, jakoś najbardziej wiarygodnie to wygląda. Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 a już myslałem że namieszali wam w glowie Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 a na pclab inaczej wyszlo Cytuj Link to post Share on other sites
Anoizm 13 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 (edytowane) Jak zwykle Zapomniałeś, że focus to fapboy Intela? Edytowane 23 Lutego 2013 przez Anoizm Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 niech pokaze kiedys filmik z testow. Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 niech pokaze kiedys filmik z testow. Proszę Was, nie ośmieszajcie się już... Focus jako jeden z nielicznych potrafi poprawnie dobrać miejsce testowe. Zresztą, gdybyście uważnie przeczytali artykuł, to byście wiedzieli, czemu innym serwisom mogły wyjść tak dobre wyniki na AMD. Cytuj Link to post Share on other sites
Anoizm 13 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 (edytowane) Idź rób swoje testy piesków, a nie za poważne testy procesorów się bierzesz. Ja chętnie zobaczę filmik "słynnego focusa" jak dobiera miejsce, bo jakoś zawsze ma inne wyniki niż inni. Typowy test procesora w wykonaniu "redaktora tomcuga" Edytowane 23 Lutego 2013 przez Anoizm Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 (edytowane) Osobny komentarz należy się wynikom, które osiągnął AMD FX. W jednym z miejsc testowych (Welcome to the Jungle) wypada on nadzwyczaj dobrze: pokonuje Core i7-3770K i niemal się zrównuje z podkręconym do 4500 MHz Core i5-3570K. Wystarczy jednak spojrzeć na wartości, by właściwie ocenić ten test. Wygrana ta ma znaczenie wyłącznie symboliczne, gdyż AMD FX-8350 uzyskuje tam 70 kl./s zamiast 65 kl./s (Intel Core i5-3570K), podczas gdy w innych miejscach AMD FX zapewnia około 30 kl./s zamiast 35–40 kl./s. Jakieś niejasności? Edytowane 23 Lutego 2013 przez tomcug Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Jak zwykle wojna platform trwa w najlepsze i zawsze mam z tego super ubaw. Focus na PcLab daje tylko minimalny FPS na wykresach, a ten często potrafi płatać figle Wczoraj grałem w C3 na FX8350 ocniętym do @4,5 Ghz i w sumie mogę potwierdzić wyniki które uzyskał Focus, ale i to co jest na PurePc nie odbiega w żaden sposób od rzeczywistości, z którą się wczoraj zmierzyłem Żałuje tylko, że nie mam tej gry u siebie bo mógł bym skonfrontować wczorajsze wyniki ze swoim zestawem Pozdrawiam wszystkich bojówkarzy, AMD i Intela, walczcie dalej i dostarczajcie mi rozrywki 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Na pure tez napisali, ze roznic pomiedzy prockami przez cala rozgrywke nie uswiadczyli. Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Na pure tez napisali, ze roznic pomiedzy prockami przez cala rozgrywke nie uswiadczyli. http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/chaostheory/2013/02/crysis3/crysis3_cpu_human_1920.png A tutaj co? Jakaś wielka różnica? Cytuj Link to post Share on other sites
gshepherd 330 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Proszę Was, nie ośmieszajcie się już... Focus jako jeden z nielicznych potrafi poprawnie dobrać miejsce testowe. Zresztą, gdybyście uważnie przeczytali artykuł, to byście wiedzieli, czemu innym serwisom mogły wyjść tak dobre wyniki na AMD. Tomek czyli sprawa znowu się wyjaśniła :-) Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Tomek czyli sprawa znowu się wyjaśniła :-) Nie do końca, obliczanie animacji trawy działa na FX śpiewająco . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts