Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki łatwo nie było. :)

Kurna i pomyśleć że chciałem tą kartę oddać na zwrot 10 dniowy bo wydawało mi się że piszczą cewki.

Okazało się że to nie cewki w karcie piszczały tylko w moim obecnym zasilaczu i piszczą do tej pory przy wysokim FPS-ie

Jest to jedna z pierwszych sztuk jakie się pojawiły po premierze w sklepach w Polsce. Gdy tylko pokazały się od razu kupiłem i działa świetnie do tej pory. Też chciałem kupić Gigabyta ale na szczęście okazało się że nie zmieściła by się do mojej obudowy na długość

Edytowane przez Premek1983

Premek, dałbyś mi zrzut z biosu którego używasz? Może bym spróbował tego co u siebie pozmieniałeśWy

Wyślij maila na priv to ci podeślę swój bios. Edytujesz go w MaxwellBiosTweaker i sm sobie zobaczysz co można zmienić.

Po za tym polecam poczytać to forum, mają pełno biosów udostępnionych i można pobrać sobie oraz zrozumieć o co w tym chodzi

Bios trzeba edytować i zmienić sobie samemu lub pobrać gotowy, który ktoś na tym forum udostępnił

http://www.overclock.net/t/1517316/extract-and-flash-gtx-970-and-980-firmware-zosons-h2o-and-air-custom-bios

SKY DIVER

41167 with AMD Radeon R9 295X2 and Intel Core i7 5820K - link - zwierz_ak

Ty pokaż wynik z firestrike na tej karcie a nie jakieś badziewne sky diver zapodajesz. Boisz się czegoś czy coś? nie kapuję

Panowie, nigdy przenigdy nie flaszujcie biosu inny niz wasz wlasny. Tak jak Premek napisal, korzystajcie z programu Maxwell Bios Tweaker by skopiowac wartosci z jednego biosu (ktory chcecie przetestowac) do waszego, zachowajcie oczywiscie na dysku wasz orginalny, gdyby w razie "W" cos nie wyszlo i musielibyscie cofnac zmiany na stockowe.

Przykro mi, ja już nie mam stockowego biosu :D mam tylko ten którego używam na co dzień

Zawsze mozesz sicagnac bios ze strony producenta.

tia a czemu nie mozna??? Ja flashowałem wiekszosć i sporo pasuje .

Bo mozna rozwalic karte jezeli okaze sie, ze Twoja karta ma inne kosci pamieci niz karta ktorej bios chcesz uzywac. Flaszowanie cudzego biosu to jak gra w rosyjska ruletke z wlasna karta.

Ja na fabrycznym biosie max GPU score na pojedynczej karcie mam 14202pkt, myślicie że te +300pkt da radę z innym biosem czy szkoda czasu.

Pokaz wynik oraz screeny z gpu-z. Poza tym fleszowanie biosu to nie tylko bicie rekordow w Benchmarkach a przede wszystkim stabilizacja ustawien do codziennego uzytku. W biosie mozna poprawic i ustawic tabele napiec, tak by "lokowała" prawidlowe wartosci zegara. 

No jakos u mnie dostał biosy od np g1 z innymi pamieciami  i sie nie rozwalił tylko trzeba wiedziec  jak zreanimować ;)

Jezeli lubisz ryzykowac karta warta ponad 1,5k zlotych to Twoja sprawa ale zachowaj te madrosci dla siebie.

http://images67.fotosik.pl/599/0ca1ea37028cfb05.jpg

Nie ma zadnego ryzyka .Za duzo zabezpieczeń a tu wgranie biosu od 980 do 970-tki ;)

Ja tez bym aż tak nie ryzykował, ale jak toś jest bogaty to co mu tam heh

Bios może i da się wgrać ale na pewno karta nie będzie działała prawidłowo

Rozkaz  ale głupoty ty piszesz bo wiedza na wysokosci moich skarpetek ;)8-)

Tak, zwlaszcza ze ostatnio probowales wciskac kit, ze max napiecie dla kart maxwella to 1.275V. Teraz probujesz wmowic wszystkim, ze mozna bez zadnego ryzyka flaszowac biosy z innych kart. Wypowiadasz sie o rzeczach, o ktorych nie masz najmniejszego pojecia (z tego co wiem, to nie tylko w tym temacie).

Edytowane przez broodeeck

Chyba wygrales Premek. ;) Nie wazne co robie, nie moge ustabilizowac 1607mhz a co za tym idzie wyzej niz 1595mhz nie dam rady. Podkrecajac natomiast bardziej same pamieci, powyzej 8250mhz nic mi to juz nie daje. Wiec chyba juz nic wiecej nie wycisne z karty. Takze grautluje osiagnietego wyniku i miana najlepszego gtx970 w Firestrike Benchmark. ;)

No polemizowałbym :E 

http://www.3dmark.com/3dm/6995991?

Niestety ze względu na system operacyjny, Windows 10, oraz beta sterowniki 3dmark nie zrobił testu valid, ale to chyba w niczym nie przeszkadza? ;) Pamięci 4185 mhz a rdzeń w turbo na 1598 mhz wynik macie powyżej. Karta to MSi gaming 4gb na pamięciach Samsunga. 

http://i.imgur.com/mf8gNZv.jpg

Z czym chcesz polemizowac? ;) Wynik swietny ale zrob taki sam na win 8.1 wtedy bedziemy wiedziec czy podniesienie wartosci pamieci do stanu jaki Ty masz ma sens, bo dla mnie juz nie mialo. Ewentualnie musimy poczekac na przesiadke reszty na win10. Gratuluje jednak bo na razie masz miano nr1. ;)

Pokaz wynik oraz screeny z gpu-z. Poza tym fleszowanie biosu to nie tylko bicie rekordow w Benchmarkach a przede wszystkim stabilizacja ustawien do codziennego uzytku. W biosie mozna poprawic i ustawic tabele napiec, tak by "lokowała" prawidlowe wartosci zegara. 

Zegar procesora karty przez cały czas testu stabilny na 1570 Mhz, pamięć karty 2030 Mhz o obecnej chwili uzyskałem nieco niższy wynik GPU score 14181pkt zapomniałem podkręcić CPU :( niby małe znaczenie ale zawsze to 42 pkt :) w moim wypadku.

http://i.imgur.com/ekndrsZ.jpg