skiner9999 0 Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 jak zrobic reset biosu Cytuj Link to post Share on other sites
Matuzalem 0 Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Manual do ręki i sprawdzić w opisie położenie zworki "Reset CMOS" - potem zworkę przełożyć - zgodnie z rysunkiem w podręczniku użytkownika , a po paru chwilach ponownie ustawieć ja w położeniu pierwotnym. Inna możliwość - bez manuala, zworek itp. - odcięcie zasilania, a nastepnie wyjęcie baterii znajdującej się na płycie głównej - operacja zapewnia powodzenie jeżeli przerwa w dostarczaniu napięcia z obu w/w źródeł będzie trwała parę godzin ( przy czasie krótszym sukces jest prawdopodobny, ale nie gwarantowany ). Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin1PL 0 Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Z reguły są to takie dwa "piny" gdzieś obok baterii. Poluzuj śrubokrętem delikatnie w lewo bądź prawo kiedy jest komp włączony (kiedy pika i nic nie rusza). Potem akceptujesz ustawienia domyslne BIOS i voila Cytuj Link to post Share on other sites
Malcolm Feth 0 Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 nie POMUZEMY !!!! proponuje najpierw nauczyc sie podstaw ortografii.... jizus.... Cytuj Link to post Share on other sites
Matuzalem 0 Napisano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 nie POMUZEMY !!!! proponuje najpierw nauczyc sie podstaw ortografii.... jizus.... Skoroś taki chętny do uczenia innych to skorzystaj, przy okazji, z korepetycji obejmujących netykietę. PS. BTW - ignorowanie, w pisowni, polskich znaków diakrytycznych też by pewnie pod błędy ortograficzne puryści podciągnąć mogli. Cytuj Link to post Share on other sites
jarekdamian 0 Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 odnośnie wyjmowania bateriiii to jest dobrze po wyjęciu połączyć blaszki na kilka sekund w gnieżdzie gdzie bateria siedzi a zworke trzeba przepinać na wyłączonym kompie z prądu a najlepiej jest postępować zgodnie z instrukcją płyty ja bym zaczoł od tego co mam za płyte a potem szukał instrukcji nikogo nie pouczam tylko chciałbym pokazać właściwe podejście jako ktoś kto troche się napocił . Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 26 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ja nawet nie wiem gdzie mam zworkę, instrukcji nie dostałem od mojej płyty, a że baterię łatwo wyjąć to w razie konieczności właśnie z tego sposobu kożystam. Cytuj Link to post Share on other sites
Nixtone 0 Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 instrukcji nie dostałem od mojej płytySzanujący się producenci płyt głównych oferują coś takiego jak swoje strony supportowe w Internecie, gdzie oprócz najnowszych (i starszych) sterowników, wersji BIOSu itp., można także pobrać podręcznik do płyty głównej (i to w kilku językach) w formacie PDF Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts