olo2552 1 Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Potrzebuję środowiska programistycznego, które obsługiwałoby różne języki programowania szczególny nacisk kładę tu na : C++, C, Java, dobrze by było gdyby dokleić do tego HTML, CSS, PHP, Javascript Cytuj Link to post Share on other sites
klakier2121 0 Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Notepad++ Cytuj Link to post Share on other sites
waszak 4 Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 sublime albo vim. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość nasciturus Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Vim jeśli chodzi o linuxa, Notepad++ jest ok na Windowsa. Praktycznie większość programów z kolorowaniem składni spełnia podstawowe funkcje... Cytuj Link to post Share on other sites
maden 25 Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Eclipse, netbeans. Cytuj Link to post Share on other sites
olo2552 1 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Wypróbowałem Notepad++ i sprawuje się jak narazie całkiem całkiem... Lecą plusiki A do samego C++ najlepszy jest Microsoft Visual C++ Experss to to tylko plotki ? Cytuj Link to post Share on other sites
HubaPL 2 Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Jak kto woli Pomimo, że jestem początkującym to mogę ci polecić - do małych programów : Dev C++ - konkurencja Microsoft Visual : Code Blocks Można sprawdzić wszystkie i zobaczyć co najbardziej odpowiada Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Visual C++ jest jednym z najlepszym, jak nie najlepszy. Ale jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Nie widzę, żeby istniało środowisko, które byłoby dobre do C++, Javy i Webu jednocześnie. Jeszcze nikt nie wspomniał o środowiskach od JetBrains: http://www.jetbrains.com/ Cytuj Link to post Share on other sites
Malwin 16 Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Visual C++ jest jednym z najlepszym, jak nie najlepszy.Takie najlepsze, że nawet w starszych projektach znajdą się moduły, które trzeba recznie z makefile'a kompilować w gcc bo kompilator M$ jest w tyle za murzynami jeśli chodzi o implementacje standardu c++0x Cytuj Link to post Share on other sites
klakier2121 0 Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Code::Blocks wg. mnie jest jednym z najlepszych środowisk programistycznych zaraz po Microsoft Visual C++ Edytowane 30 Grudnia 2012 przez klakier2121 Cytuj Link to post Share on other sites
slawkow68 7 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Jeśli temat dalej aktualny, to z takich multi-językowców najbardziej przypadł mi do gustu netbeans. Oprócz c/c++, pisałem we wszystkich językach wymienionych przez Ciebie i spisał się na prawdę dobrze. C++ również obsługuje i sądze, że dobrze sobie z nim radzi, ale tutaj mam swojego idola (qt creator). Cytuj Link to post Share on other sites
booncol 664 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 polecam też IntelliJ IDEA Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts