sid vicious 16131 Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Przeczytajcie sobie Sprzysiężenie Osłów - John Kennedy Toole'a. Świetny slapstick, pobudza szare komórki do krętego myślenia, bawi a często i obrzydza. Jest też ciekawa historia związana z autorem książki, która to została wydana i stała się bestsellerem dopiero po jego samobójstwie na wieść o braku zainteresowania jego dziełem. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Fani Crysisa powinni się zainteresować. http://ecsmedia.pl/c/crysis-eskalacja-b-iext20908536.jpg Rok 2020. Pierwszy kontakt z Cepidami. Pod wodzą majora Barnesa, kryptonim Prorok, na wyspy Lingshan wyrusza oddział żołnierzy w nanoskafandrach. Przeżywa niewielu. Ale zagrożenie ze strony obcych zostaje odparte. Rok 2023. Cepidzi zajmują Nowy Jork. Umierający Prorok przekazuje swój nanoskafander żołnierzowi marines o ksywie Alcatraz. Po raz kolejny potężna technologia ratuje sytuację. A teraz do ruin Nowego Jorku powróciła śmierć. Miasto, osłonięte olbrzymią Kopułą Wolności i kontrolowane przez skorumpowaną megakorporację CELL, zaczyna przypominać pobojowisko. Żołnierze CELL, bojownicy ruchu oporu i śmiercionośni Cepidzi walczą na ulicach niegdysiejszej metropolii, która skrywa tajemnicę zdolną zniszczyć cały świat. Książka CRYSIS: Eskalacja to zbiór sensacyjnych opowiadań o świecie pogrążającym się w korporacyjnym koszmarze i o zawiązywaniu się ruchu oporu. Stanowi znakomite wprowadzenie do świata gier CRYSIS, jak również fascynującą lekturę dla już pochłoniętych nim graczy. Opisując losy kultowych postaci, takich jak Prorok, Psycho i Alcatraz, zamieszczone w książce opowiadania splatają się ze sobą i łączą w jedną, wstrząsającą fabułę. Wróg już tam jest. Nadszedł czas. Przygotujcie się. Premiera: 20.02.2013 Cytuj Link to post Share on other sites
Jasziu 15 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Orson Scott Card - cykl o Enderze - Jak ktoś nie czytał to polecam. Książka jest niesamowita (Gra Endera), czyta się rewelacyjnie a kolejne losy bohaterów, opowiadania wcześniejsze, świat, wojny z obcą rasą... naprawdę książki rewelacyjne. Terry Pratchet - Świat Dysku i cała reszta. Polecam raczej po polsku gdyż autor uwielbia słowotwórstwo na własne potrzeby. Raczej nie czytać w trakcie jedzenia bo się kartki sklejają. Andy McNab: Natychmiastowa Akcja, Bravo Two Zero, Książki byłego SAS o selekcji i jednej z słynniejszych akcji w Iraku. Mi podpasował bardzo cykl Pani Magdaleny Kozak: Nocarz, Renegat, Nikt - Wampiry w służbie ABW - fajna fikcja a część techniczno-służbowa pisana w konsultacji z znawcami tematu więc nie razi jakimiś strasznymi błędami. Czyta się jak dla mnie rewelacja. Polecam też książki Suworowa. GRU, Specnaz, Akwarium. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Polecam 2 tomy felietonów Arturo Pereza-Reverte: 1. pt. "Życie ja w Madrycie" oraz 2. pt. "W Madrycie nadal znakomicie". Rzecz skierowana do starszego czytelnika (bez urazy, ale nastolatkom raczej nie przypadnie do gustu). Jest to zbiór felietonów, w których autor opisuje, najczęściej krytycznie i zabawnie, bez ogródek i owijania w bawełnę, otaczającą go rzeczywistość, życie codzienne, kulturalne, społeczeństwo, rozczarowanie postępującą ignorancją i głupotą, często odnosząc się do historii i literatury hiszpańskojęzycznej (te fragmenty były dla mnie ciężkie, ponieważ sam niewiele czytam i niejednokrotnie nie rozumiałem, o czym autor pisze). Niemniej większość jest na tyle uniwersalna, że mieszkaniec naszego pięknego kraju nadwiślańskiego z łatwością się odnajdzie. Cytuj Link to post Share on other sites
PCLabspec 155 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Metro 2033 świetna książka naprawdę wciąga jak na razie 60 strona.Świetne zapowiada się też crysis: eskalacja. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez PCLabspec Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ja teraz czytam Władce Pierścieni, wciąga niesamowicie. Jestem w połowie drugiego tomu. Cytuj Link to post Share on other sites
ziembek 6 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Trylogia "Kroniki Obdarzonych" - czyli Piękne Istoty, Istoty Ciemności i Istoty Chaosu. W lutym pierwsza część wchodzi do kin, więc będzie jeszcze film O niebo lepsze od Zmierzchu. To nie jest trylogia ;P Jest 4-ta część mianowicie "Beautiful redemption" nie przetłumaczona jeszcze na polski. http://d.gr-assets.com/books/1331049809l/7930335.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
kubaset97 62 Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Właśnie kończę czytać Jeremiego Clarksona "Wytrącony z równowagi". Zastanawiam się, co kupić jako następną książkę i nie mogę się zdecydować Cytuj Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 No kuba jak zabrałem się za czytanie w Empiku to półtorej godziny czytałem ,ach ten motoryzacyjny humor Clarcson'a Ja od siebie polecam Metro 2033 i 2034 bardzo dobre książki szkoda że gra nie wykorzystała wszystkiego z tych książek wtedy to by była i długa i epicka gra. Cytuj Link to post Share on other sites
baq44 73 Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Z fantastyki polecam serię Stalowy Szczur Harry`ego Harrisona, z fantasy Glena Cook`a seria detektyw Garret. Łatwe, lekkie i przyjemne, a dodatkowo po kilka tomów, więc jest co poczytać. Cytuj Link to post Share on other sites
Galkan 0 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Jeśli chodzi o książkę jaką czytałem ostatnio i mogę polecić to w moim przypadku jest to "Cel snajpera", którego autorem jest Jim DeFelice. Opisuje ona losy niedawno zastrzelonego bo 2 lutego (pełnego było tego w TV) Chrisa Kyle jednego z najbardziej niebezpiecznych snajperów w dziejach amerykańskiej armii. Cytuj Link to post Share on other sites
macireks 57 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Polecam książki ze świata gwiezdnych wojen. Szturmowcy śmierci i kontynuacja Czerwone zniwa. Obie książki to horrory. Zabójczo wciągają Cytuj Link to post Share on other sites
poduszka1000 5 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 A czytał ktoś może Baśnie barda Beedle'a J. K. Rowling? Jeśli tak to chciałbym poznać wasze opinie na temat tej książki. Ja polecam książki Ericha von Dänikena. Głównym ich tematem jest wpływ istot pozaziemskich na rozwój ludzkości. Przeczytałem kilka i muszę powiedzieć, że są bardzo wciągające (przynajmniej dla tych, których interesuje taka tematyka). Cytuj Link to post Share on other sites
kubaset97 62 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Ja niedawno kupiłem Dallas `63 Stephena Kinga - coś wspaniałego. Przez weekend ponad 300 stron poszło. Polecam Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) Po "Władcy Pierścieni" zabrałem za "Silmarillion", przeczytałem pół książki i czuję się jakbym miał mózg wyprany Tamta trylogia przy tym to był pikuś. Jeszcze nie czytałem tak skomplikowanej książki, ciężko połapać o co w tym chodzi a od niektórych nazw można ześwirować. Nawet nie próbuje ich zapamiętać czy też zrozumieć bo to nie ma sensu. Chce raz przez nią przebrnąć a kiedyś przeczytam na spokojnie kolejny raz Później mam w planach Trylogie Husycką, przeczytałem kilka stron i zapowiada się świetnie Byłem dzisiaj w empiku i nabyłem Crysis: Eskalacja, podobno jedna z lepszych pozycji opartych grach komputerowych. Zobaczymy, przeczytałem pierwszych kilka stron i wydaje się ciekawa. Edytowane 26 Lutego 2013 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 O tak, "Silmarillion". Ileż ja się nad tym męczyłem. Zeszło mi chyba dłużej niż przeczytanie całej Trylogii, a i tak niewiele już z tego pamiętam. Natomiast ja się właśnie biorę za ostatnią część cyklu o Czarnej Kompanii Glen'a Cook'a pt. "Zagłada Czarnej Kompanii" (poprzednie części to: "Kroniki Czarnej Kompanii", "Księgi Południa", "Powrót Czarnej Kompanii"). Wciągające i długie, tylko ostatni tom ma trochę ponad 1000 stron. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Później mam w planach Trylogie Husycką, przeczytałem kilka stron i zapowiada się świetnie dobra lektura, trochę sapek miejscami męczy, ale ogólnie dobra ja obecnie wałkuję Martinowską Pieśń Lodu i Ognia (aka Grę o Tron) w oryginale, kończę właśnie drugi tom, powiem tyle H2O zrobiło śmieć, a nie serial, pierwsza seria jeszcze się książki jako tako trzymała, druga... porażka, trzeciej nawet nie zamierzam oglądać, sama książka świetna Cytuj Link to post Share on other sites
zeed94 19 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Ja polecam serię "Miecza Prawdy" Goodkinda, "Sagę Wiedźmińską" Sapkowskiego (już wielokrotnie wymienianą), książki Salvatora, "Pamięć Smutek i Cierń" Williamsa, "Świat Dysku" sir Pracheta i oczywiście "Pan Lodowego Ogrodu" Grzędowicza. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 (edytowane) Czytam teraz Narrenturm i wychodzi że trafił mi się jakiś niedorobiony egzemplarz, często trafiają się strony wyglądające tak jak ta: http://img838.imageshack.us/img838/2060/cci2013032500000kopiowa.jpg Dałem w spoiler bo trochę duży rozmiar Edytowane 25 Marca 2013 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
zeed94 19 Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Strona wygląda na wciągającą.... Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Kilka dni temu pakiet został wymieniony na nowy i co się okazuje że dalej to samo i to na tych samych stronach. http://img854.imageshack.us/img854/6562/cci2013040400000kopiowa.jpg http://img585.imageshack.us/img585/180/cci2013040400001kopiowa.jpg Wy też tak macie w swoich egzemplarzach? Dałem w spoiler bo duże zdjęcia. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 TO - stephena kinga. Cytuj Link to post Share on other sites
małomówna 0 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 "Na południe od granicy na zachód od słońca" Murakami Cytuj Link to post Share on other sites
Belike Blair 18 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Boris Akunin i jego cykl powiesci "Przygody Erasta Fandorina", "Pan lodowego ogrodu" J.Grzędowicz i S.King "Miasteczko Salem". Serię "Pan Samochodzik" też czytało się fajnie Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Od siebie polecę "Cmętarz Zwieżąt" Kinga. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts