lukas280 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Witam. Tak jak w temacie, zamierzam kupić Radeon'a 7950. Jaki model byście mi polecili? Warto brać egzemplarze fabrycznie podkręcone czy lepiej samu podkręcać (z tego co wyczytałem karty te są dobre do podkręcenia)? Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Sapphire/Gigabyte Jak nie bawisz sie w OC to mozesz kupic wersje OC Jak chcesz robic OC. bierz wersje bez OC. Obie karty maja wydajne chłodzenie i są ciche. Zasilacz masz dobry? Edytowane 7 Grudnia 2012 przez 06radcho 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ta najlepsza http://www.camino.pl/radeon-hd-7950-3gb-dvihdmi-mini-displayport-gigabyte,twr,59631.html Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 mialem osobiscie sapphire hd7950 OC 900mhz i zero jakichkolwiek problemow,temperatura niska w spoczynku jak i w stresie,jedyne co mi przeszkadzalo w sapphire to gwarancja 2 lata ,gigabyte,asusa itp maja po 3 lata. jak nie sapphire to bralbym gigabyte lub asusa. Cytuj Link to post Share on other sites
lukas280 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Zasilacz mam Antec Current Pro Gamer 520W. Właśnie się zastanawiam nad tym 3-slottowym Asusuem: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-hd7950-3072mb-ddr5-384bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-900-5000-top-wentylator-directcu-ii-hd7950-dc2t-3gd5-v-2-497996/ oraz na tym Gigabytem http://www.camino.pl/radeon-hd-7950-3gb-dvihdmi-mini-displayport-gigabyte,twr,59631.html. Co lepiej by było? Do obu kart bd jeszcze trzy klucze do gier jeśli się nie mylę? Cytuj Link to post Share on other sites
Perkoz12 3 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 ja mam ta gigabyte od paru dni i jak dla mnie jest ok jest przedewszystkim cicha wydajnosc tez jest na dobrym poziomie max temperatura przy obciazeniu nie przegracza 65 stopni w spoczynku (przegladarka komunikator winamp ) nie przekracza 35 stopni Cytuj Link to post Share on other sites
lukas280 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 a ze sterownikami nie ma pan żadnych problemów? Cytuj Link to post Share on other sites
Perkoz12 3 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 ze sterownikami hmmm na ogol nie mialem problemow bo od kad pamietam kupuje od amd wczesniej ati co prawda dosc czesto sa aktualizacje ale bez problemowo sie odinstalowuje sterowniki i po restarcie instaluje nowe i dzialaja (i dodatkowo co nowa wersja zawsze dodaje kopa nowym karta czyli w tym przypadku ta tez sie miesci i widac roznice tak jak pokazuja za rowno testy rozne jak i ja tez widzialem chodz nie sa to moze jakies kosmiczne zmiany no ale zawsze to pare klatek wiecej ) Cytuj Link to post Share on other sites
lukas280 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Aha. A grywasz w BF3? Jak spisuje się w tej grze grafika? Cytuj Link to post Share on other sites
Perkoz12 3 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 w bf3 gralem jeszcze na poprzedniej grafie i dzialala na full z malymi zwolnieniami ale dalo sie spokojnie grac wiec na tej nie powinlo byc zadnego problemu tym bardziej ze far cry 3 dziala elegancko a wymagania tych 2 gier sa zupelnie rozne i polecam kupic w sklepie agito cena jest podobna i plus promocja na klucze do gier jakby nie bylo pare zl oszczednosci bo w gry mozna grac albo sprzedac Cytuj Link to post Share on other sites
xPOW3Rx 90 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Nie ma co płakać nad 2'letnią gwarancją- jak ma się zepsuć to się zepsuje na pewno w ciągu 2 lat. Co do karty-broń Boże od asusa uchowaj. Najlepsze to chyba MSI/GBT/SAPPHIRE gdzie ta ostatnia dla mnie to najlepsza propozycja. Cytuj Link to post Share on other sites
lukas280 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Czemu odradzasz asusa? Cytuj Link to post Share on other sites
Perkoz12 3 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 http://forum.benchmark.pl/topic/64685-karta-graficzna-do-12001300/ tutaj masz temat moj o tych kartach a co do asusa pewnie chodzi o marny serwis chociaz mam plyte glowna asusa i byla raz w serwisie i szybko wymienili na nowa jak dobrze pamietam do 20 dni dostalem zwrot nowej Cytuj Link to post Share on other sites
xPOW3Rx 90 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Poczytaj sobie o ich serwisie, nie daj Boże coś by Ci się stało-nawet pechowo "uwalona" fabrycznie sztuka. Będziesz żałował zakupu. Chociaż nie mogę twierdzić że tak może się stać, przecież wszytko może się popsuć. @up-20 dni czekałeś za nową? Jeśli tak to nędza tam u nich i bieda. Edytowane 7 Grudnia 2012 przez xPOW3Rx Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil__ 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 mam pytanie ta karta nie ma obslugi d-sub a ja mam monitor samsung sync master 940nw i on nie obsluguje nawet dvi czy jest jakaś przejściówka z dvi na d-sub i czy to zadziała? Cytuj Link to post Share on other sites
lukas280 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 tak, są dostępne przejściówki z dvi na d-sub, ale na taką kartę to lepiej mieć jakiś monitor na full hd Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 sa przejsciowki i pewnie w zestawie odrazu bedziesz miec, dvi i hdmi sa to cyfrowe wyjscia d-sub analogowy. a w przyszlosci lepiej byloby wymienic monitor na jakis wiekszy,bo karta nie spoci sie raczej w takiej rozdzielczosci. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil__ 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 właśnie nie ma bo zamierzam kupić i nie wiem czy brać 660 gtx 660 gtx ti czy właśnie tą 6950 i tamte mają w zestawie i piszę że obsługuje d-sub a ta 7950 ma że nie obsługuje i się juz pogubiłem Cytuj Link to post Share on other sites
pawelek198 7 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) To rzeczywiście pogubiłeś gtx 660 też nie ma wejścia na d-sub. Wszystko przez przejściówkę odbywa się. Tak samo jest 7950. Przejściówka albo inna nazwa konektor będzie w zestawie ona grosze kosztuje w porównaniu do karty. Samemu można takie coś kupić. Jak masz kasę to HD 7950 bierz, 660 ti nie opłaca się kupować. Masz przykładowy zestaw 7950 Taka pierdoła jak przejściówka będzie w pudełku http://pccentre.pl/article/show/amd-radeon-hd-7950/id=17806 Edytowane 7 Grudnia 2012 przez pawelek198 Cytuj Link to post Share on other sites
Harakiri 11 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Polecam 7950 gigabyte - mam ją od niecałego miesiąca i spisuje się znakomicie Co do monitora to kup sobie przejściówke dvi -> dsub ( kupisz ją w każdym sklepie komputerowym za kilka zł ), a monitor wymienisz sobie za kilka miesięcy Cytuj Link to post Share on other sites
Perkoz12 3 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 przejsciowka jest ale w gigabyte w komplecie nie dodawaja przynajmniej ja nie dostalem ale mi nie potrzebna w sumie jest tylko mostek do crossfire i 2 molexy do zasilania karty chodz w zasilaczu jak ktos ma nie no name to tez beda Poczytaj sobie o ich serwisie, nie daj Boże coś by Ci się stało-nawet pechowo "uwalona" fabrycznie sztuka. Będziesz żałował zakupu. Chociaż nie mogę twierdzić że tak może się stać, przecież wszytko może się popsuć. @up-20 dni czekałeś za nową? Jeśli tak to nędza tam u nich i bieda. ciekawe jak gigabyte sie spisze bo karte jedna tez na gwarancje oddalem i juz jest ponad 20 dni i jak narazie cisza xD wiec czy ja wiem czy taka bieda srednio dawaja sobie czas do 30 dni Cytuj Link to post Share on other sites
xPOW3Rx 90 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Nie tylko chodzi tutaj na spełnianie warunków czasowych, producent może sobie zastrzegać dowolną liczbę dni pobytu sprzętu w serwisie ale bez przesady, Długość pobytu sprzętu nie tylko wpływa na renomę serwisu asusa, wystarczy poszperać na forum-jest tego pełno. @ viscaelbarca on ma rację popytaj, poszukaj Cytuj Link to post Share on other sites
pawelek198 7 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 A więc chyba nie wszędzie dają. W Sapphire 7950 na pewno jest w zestawie. W gigabyte też powinna być. Możecie ją olaliście Kto by się przejmował takim czymś przy otwieraniu pudełka Jak chcesz już tego gigabyte to przy zamawianiu przez telefon upewnij się czy jest a jak nie ma to niech wsadzą gratis (czy tam za 5 zł) do paczki. Cytuj Link to post Share on other sites
Perkoz12 3 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) dlatego tez jak karte bralem to wybor byl przedewszystkim pomiedzy saphire a gigabyte chodz ta 1 nie dosc ze jest w kilku wariantach to raczej opinii nie miala pozytywnych za granicami bo w polsce mniej znana akurat wersja vapor i postanowilem dac szanse gigabyte widocznie poprzednia karta miala jakas fabryczna wade bo byla glosna od samego poczatku a tak pol roku potrzymala a przy tej widac od razy roznice cisza i temperatury sie tez trzymaja dobrze na pewno nie ma gigabyte ogolnie dodatki ma bardzo okrojone tak jak pisalem wczesniej 2 molexyy do zasilania karty mostek do polaczenia 2 kart plyta ze sterownikami i instrukcja w roznych jezykach i to calosc wyposazenia pod tym katem to saphire ma lepsze wyposażenie bo ma wiecej tych bajerow zobacz sam 1.46 min Edytowane 7 Grudnia 2012 przez Perkoz12 Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil__ 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Wielki dzięki . Mam zamiar kupić monitor ale to nie teraz bo brak funduszy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts