Rumi95 0 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Witam. Zakupiłem Samsunga UE40ES6100 i odpalałem już filmy z dysku. Wszystko śmiga jak powinno, tylko mam pytanie: jak włączyć napisy w filmie? bo nie mogę się niczego doszukać w internecie Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Witaj, napisy powinny być głównie w formacie .srt. i mieć taką samą nazwę jak plik filmu, jeśli mowa o ripach. TV powinien wczytać je automatycznie. Konwertery napisów znajdziesz w google. Edytowane 6 Grudnia 2012 przez Szarik_Komputerowiec 1 Cytuj Link to post Share on other sites
LeBsteR 12 Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Podczas oglądania filmu naciśnij klawisz "Tools" i tam powinieneś mieć opcje napisów. Fabrycznie pewnie bedzie ustawione na europe zachodnią więc zmień na centralną to nie będzie problemu z polskimi napisami. I tak jak napisał użytkownik wyżej jeśli będą miały te samą nazwe co plik z filmem to samsung powinien puścić je automatycznie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rumi95 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) napisy działają jeśli są ściągane przez napiprojekt w formacie *str. Ale gdy ściągne napisy do filmu oddzielnie i dam im taką samą nazwę jaką ma film to tv ich nie czyta, sprawdzałem czy są dobrze dopasowane do filmu na kompie i jest ok. Wiecie jak zrobić żeby tv je wczytał? Mam jeszcze taki problem: mam internet 10MB/s a wszystkie seriale cały czas się tną. Czym to jest spowodowane? na komputerze wszystko odtwarza bez najmniejszej zacinki. Edytowane 7 Grudnia 2012 przez Rumi95 Cytuj Link to post Share on other sites
LeBsteR 12 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Na moim panasonicu też mam problem z serialami na ipli. Z tego co wiem w telewizorze ta aplikacja jest zbyt obciążona i źle zoptymalizowana pod telewizory. Pewnie dojdą w końcu jak to naprawić ale na razie kupa ludzi ma problem z kiepskim odtwarzaniem na ipli mimo dobrych połączeń internetowych. Na to już nic nie poradzisz. Rozumiem że te ściągnięte napisy są w formacie .txt? bo jeśli nie to może nie widzieć. Po za tym w opcjach napisów powinieneś mieć możliwość wybrania pliku z napisami. Spróbuj tej metody. Edytowane 7 Grudnia 2012 przez LeBsteR Cytuj Link to post Share on other sites
Rumi95 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 napisy miałem w formacie .str, opcje napisów pojawiają się tylko w filmach w których włączą się automatycznie. Na razie scalę napisy z filmem, mam nadzieję że będzie dobrze, a co do IPLI to jej nie używałem, włączałem tylko seriale w tvp Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts