rafalomizeria 15 Napisano 25 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Ja również nie polecam plazmy, bardzo się grzeją i potrafią bez powodu przestać działać. Moi znajomi mieli plazmę i w zimę nie musieli kaloryferów odkręcać, wystarczyło plazmę włączyć , ale tak całkiem na serio to u nich na ścianie ta plazma wisiała i po 2 latach trzeba było pomalować ściany bo za telewizorem było czarno! A wracając do temperatury to proponuję się przejść do najbliższego sklepu rtv i postać chwilę przy plaźmie (wystarczy odległość pół metra) i naprawdę czuć różnicę. Cytuj Link to post Share on other sites
sebul 18 Napisano 25 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 (edytowane) G30 jest wypas, ja sam kupilem pare lat wczesniej jeszcze i ja bralem S10E, bo mial dla mnie wazniejsze plusy niz G10E . Jesli uda ci sie dostac, to bierz smialo G30, ma fajna opcje jak nagrywanie materialu z TV na hdd Chociaz teraz to ja juz bym chyba sie pobawil w 3D, bo filmow coraz wiecej i jakos fajnie sie to 3D oglada, jakby mi sie udalo sprzedac moj tv to mooze bym kupil sobie jakiegos 3D Tylko jakos szkoda sprzedawac mi tego TV'ka, bo dziala jak trzeba i jakosc obrazu mi odpowiada. http://allegro.pl/tv-panasonic-tx-p42s10e-plazma-wyprzedaz-nowy-i2820520971.html LOL ! To ja w 2009 roku dalem 70 zł więcej XD Edytowane 25 Listopada 2012 przez sebul Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Ja również nie polecam plazmy, bardzo się grzeją i potrafią bez powodu przestać działać. Moi znajomi mieli plazmę i w zimę nie musieli kaloryferów odkręcać, wystarczyło plazmę włączyć , ale tak całkiem na serio to u nich na ścianie ta plazma wisiała i po 2 latach trzeba było pomalować ściany bo za telewizorem było czarno! A wracając do temperatury to proponuję się przejść do najbliższego sklepu rtv i postać chwilę przy plaźmie (wystarczy odległość pół metra) i naprawdę czuć różnicę. mógłbyś rozwinąć myśl co dokładnie znaczy to "potrafią bez powodu przestać działać"? a czy bardzo się grzeją, no nie wiem. Może jakieś starsze modele tak, ale ja w swoim ST50 nie zauważyłem żeby się jakoś mocno grzał. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17832 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 potrafią bez powodu przestać działaćjak każde inne elektroniczne urządzenie, ale ciekaw jestem czy coś się dowiem więcej. a to że się grzeje ? cóż z tego ? przecież nie parzy. mnie to nie przeszkadza Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Moi znajomi mieli plazmę i w zimę nie musieli kaloryferów odkręcaćNo widzisz jakie udogodnienie a jaka oszczędność . Ciepło jakie wydzialają plazmy jest na poziomie większych lcd, ale czy to jest problem?. ale tak całkiem na serio to u nich na ścianie ta plazma wisiała i po 2 latach trzeba było pomalować ściany bo za telewizorem było czarno! A wracając do temperatury to proponuję się przejść do najbliższego sklepu rtv i postać chwilę przy plaźmie (wystarczy odległość pół metra) i naprawdę czuć różnicę. Dlatego do plazmy używa się innych wieszaków, takich które oddalają nieco tv od ściany aczkolwiek to już wedle upodobań. Tak tylko nie wiem czy bierzesz pod uwagę to, iż nawet led może być ciepły w sklepie ponieważ chodzi niemal 15 godzin dziennie na ustawieniach pod sprzedaż. Obraz ma być poprawny a taki jest głównie w plazmie. Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 P50G30 to na dzień dzisiejszy wybór niemal idealny. Przemawia za nim bardzo dobra jakość obrazu, oraz opłacalność wynikająca z fakty przynależności modelu do poprzedniej serii, taki "EOL". Co do wielkości, jeśli oglądasz materiały 1080p to trzymaj się tego: 32" - 1,2m. 42" - 1,6m. 50" - 2 metry. W praktyce oznacza to, ze pod katem oglądania filmów w fullHD nie powinniśmy kupować mniejszych telewizorów niż 50 calowe, gdyż po prostu nie zobaczymy różnic "na plus" w stosunku do 720p. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts