Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

A na jakich exclusivach koledze zależy!???

Microsoft po prostu integruje granie PC z xone i tyle czy to źle czy dobrze trudno powiedzieć na bank tego nie porzuca jak games for Windows swego czasu.

Pytanie co chcemy od konsol ja w swej.. Karierze.. Grałem i posiadałem Pegasus mega drive atari lynx Sega game gear różne wersje game boyow potem psp i ps vita dalej ps one ps 2 potem. Xbox 360 teraz ps 4 ale jakoś patrzyłem w zasadzie na gry tak ogólnie i nie zwracałem. Uwagi za bardzo na exclusivach

PS 4 wziąłem a nie xone bo bardziej mi się konsolami podoba

:wub:

A gry i na jedna u na drugą platformę są dobre

Tylko teraz mogą poczuć się źle tacy ludzie jak ja, którzy maja dobry komputer. Mam teraz dwa prawie takie same sprzęty, z czego nawet ten starszy jest lepszy(PC), bo na obydwu mogę zagrać w te same tytuły. XO kupiłem dla Forzy Horizon 2, Quantum Break, nowego Tomb Raidera i zaraz w to wszystko zagram na PC :/

Rozumiem twój punkt widzenia ale zdajesz sobie sprawę, że nie każdy port z konsoli będzie działał płynnie na 2 lub 3 letnim PC?

Pomijam kwestie jakości grafiki i rozdzielczości chodzi tylko o ogóly odbiór gry

No ale gry w Xbox Gold są konkret i to się opłaca

Rozumiem twój punkt widzenia ale zdajesz sobie sprawę, że nie każdy port z konsoli będzie działał płynnie na 2 lub 3 letnim PC?

Pomijam kwestie jakości grafiki i rozdzielczości chodzi tylko o ogóly odbiór gry

Sprzedaj XO i problem z głowy.

Co nie zmienia faktu, że te konsolowe 30fps ujdzie, a PCtowe już nie.

Racja

Grając na padzie nie czujesz aż tak tych 30 FPS, na PC jest to już odczuwalne . 

to nie o to chodzi

Już nie raz nie dwa robiłem sam sobie testy w tych samych grach

ustawiałem na PC limit 30 i taka sama gre na konsoli

zawsze na konsoli było lepiej czy to wyścigi czy inne gry

Nie chodzi tylko o to. Jest jeszcze cała masa czynników które to warunkują.

Racja i sam do tej pory nie wiem co to 

Sprzęt konsolowy ma tę zaletę, że wszędzie jest jednakowy. Deweloper (programiści) mogą wtedy czynić cuda ustalając nawet w którym momencie ile i jakich zasobów na co przeznaczać, dopieszczając każdy detal, wykorzystując każdy procent mocy obliczeniowej, bo w przypadku każdej konsoli kod będzie działać prawidłowo. W PCtach tak nie ma, bo konfiguracji jest od groma, więc grę trzeba napisać "ogólnie nieźle" pod "ogólny sprzęt". I dlatego też porty bywają takie bolesne, dlatego wersje konsolowe są całkiem cacy nawet w plebejskich warunkach 30fps/720p.

Ja używałem Sony Wireless Stereo Headset 2.0. Plusy są takie, że wygodnie obsługuje się rozmowy/dźwięk w grze przerzucając sobie suwaczkiem co ma być głośniej. Wygodnie też zrobić mute. Kiedyś używałem też Steelseries Siberia V2 + przejściówka 2 minijack in 1 minijack out za jakieś 20 zł i też dawało radę ale słuchaki od Sony są baaardzo wygodne.

Ciężko powiedzieć nie robiłem statystyk ale raczej mi to nigdy nie przeszkadzało, że za krótko. Na pewno częściej ładowałem pada z  drugiej strony nie zawsze na słuchawkach grałem. Myślę, że te deklarowane około 8h jest realne.

To co Sony oferuje gogle najtajniej  399 euro.

Tak prezentują się dodatkowe informacje zaprezentowane na konferencji:

• Sony przygotowało „Cinematic mode”, dzięki któremu zagramy w standardowe gry z PlayStation 4 na PlayStation VR lub pooglądamy filmy z Netflixa.
  • W dniu premiery skorzystamy również z aplikacji do przeglądania zdjęć oraz oglądania filmików.
  • Playroom VR będzie dostępny za darmo dla wszystkich.
  • Star Wars: Battlefront (2015)​ zostanie specjalnie przygotowany z myślą o PlayStation VR. Nad tytułem pracują ludzie z DICE.
  • W okresie od października do końca roku Sony na PlayStation VR zadebiutuje 50 gier!

http://www.ppe.pl/news/42444/znamy-date-premiery-i-cene-playstation-vr-sony-oferuje-najtansze-gogle-vr.html

Edytowane przez Blest
  • Popieram 1

Nie wiem czy ktoś z was ma podobne odczucie że im bliżej premiery to to całe VR umrze tak szybko jak zadebiutuje, wyjdzie że zostanie to taką ciekawostką jak 3D. W tej chwili "najtańszą" jak wychodzi opcją jest PS4 + VR czyli koło 3200zł.