patrykk1998305 64 Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 A na jakich exclusivach koledze zależy!??? Microsoft po prostu integruje granie PC z xone i tyle czy to źle czy dobrze trudno powiedzieć na bank tego nie porzuca jak games for Windows swego czasu. Pytanie co chcemy od konsol ja w swej.. Karierze.. Grałem i posiadałem Pegasus mega drive atari lynx Sega game gear różne wersje game boyow potem psp i ps vita dalej ps one ps 2 potem. Xbox 360 teraz ps 4 ale jakoś patrzyłem w zasadzie na gry tak ogólnie i nie zwracałem. Uwagi za bardzo na exclusivach PS 4 wziąłem a nie xone bo bardziej mi się konsolami podoba :wub: A gry i na jedna u na drugą platformę są dobre Tylko teraz mogą poczuć się źle tacy ludzie jak ja, którzy maja dobry komputer. Mam teraz dwa prawie takie same sprzęty, z czego nawet ten starszy jest lepszy(PC), bo na obydwu mogę zagrać w te same tytuły. XO kupiłem dla Forzy Horizon 2, Quantum Break, nowego Tomb Raidera i zaraz w to wszystko zagram na PC Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Sprzedaj XO i problem z głowy. Cytuj Link to post Share on other sites
czestochowakiero 144 Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Rozumiem twój punkt widzenia ale zdajesz sobie sprawę, że nie każdy port z konsoli będzie działał płynnie na 2 lub 3 letnim PC? Pomijam kwestie jakości grafiki i rozdzielczości chodzi tylko o ogóly odbiór gry No ale gry w Xbox Gold są konkret i to się opłaca Rozumiem twój punkt widzenia ale zdajesz sobie sprawę, że nie każdy port z konsoli będzie działał płynnie na 2 lub 3 letnim PC? Pomijam kwestie jakości grafiki i rozdzielczości chodzi tylko o ogóly odbiór gry Sprzedaj XO i problem z głowy. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 że nie każdy port z konsoli będzie działał płynnie na 2 lub 3 letnim PC? Spora część gier to porty z konsoli. W PC zawsze można zmienić ustawienia graficzne i problem z głowy. Cytuj Link to post Share on other sites
czestochowakiero 144 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Spora część gier to porty z konsoli. W PC zawsze można zmienić ustawienia graficzne i problem z głowy. Jasne ale mi chodzi o to że przy poziomie grafiki jak na konsoli gry potrafią przycinać na mocnym sprzęcie vide akcja z Batmana optymalizacja czasem. To żart Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 No tego się nie przeskoczy. Niemniej w sytuacji dość normalnej, na PC zawsze można coś podłubać a na konsoli kaplica. Co nie zmienia faktu, że te konsolowe 30fps ujdzie, a PCtowe już nie. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Grając na padzie nie czujesz aż tak tych 30 FPS, na PC jest to już odczuwalne . Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Panowie, jest coś w rodzaju origin acces na konsolę PS4? Żeby przez miesiąc móc grać w fife 16? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Grając na padzie nie czujesz aż tak tych 30 FPS Nie chodzi tylko o to. Jest jeszcze cała masa czynników które to warunkują. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Panowie, jest coś w rodzaju origin acces na konsolę PS4? Żeby przez miesiąc móc grać w fife 16? Niestety nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Co nie zmienia faktu, że te konsolowe 30fps ujdzie, a PCtowe już nie. Racja Grając na padzie nie czujesz aż tak tych 30 FPS, na PC jest to już odczuwalne . to nie o to chodzi Już nie raz nie dwa robiłem sam sobie testy w tych samych grach ustawiałem na PC limit 30 i taka sama gre na konsoli zawsze na konsoli było lepiej czy to wyścigi czy inne gry Nie chodzi tylko o to. Jest jeszcze cała masa czynników które to warunkują. Racja i sam do tej pory nie wiem co to Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Może tak jest przez to, że na konsoli gra jest programowana na 30 FPS od razu, a na kompie sztucznie się to ogranicza i wtedy psuje się płynność Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Sprzęt konsolowy ma tę zaletę, że wszędzie jest jednakowy. Deweloper (programiści) mogą wtedy czynić cuda ustalając nawet w którym momencie ile i jakich zasobów na co przeznaczać, dopieszczając każdy detal, wykorzystując każdy procent mocy obliczeniowej, bo w przypadku każdej konsoli kod będzie działać prawidłowo. W PCtach tak nie ma, bo konfiguracji jest od groma, więc grę trzeba napisać "ogólnie nieźle" pod "ogólny sprzęt". I dlatego też porty bywają takie bolesne, dlatego wersje konsolowe są całkiem cacy nawet w plebejskich warunkach 30fps/720p. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Pytanie jakich słuchawek używacie z waszymi PS4? Macie może jakieś sprawdzone modele? Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Z mikrofonem? Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 549 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Ja używałem Sony Wireless Stereo Headset 2.0. Plusy są takie, że wygodnie obsługuje się rozmowy/dźwięk w grze przerzucając sobie suwaczkiem co ma być głośniej. Wygodnie też zrobić mute. Kiedyś używałem też Steelseries Siberia V2 + przejściówka 2 minijack in 1 minijack out za jakieś 20 zł i też dawało radę ale słuchaki od Sony są baaardzo wygodne. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Tak z mikrofonem. Ile czasu bateria trzyma w nich? Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 549 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Ciężko powiedzieć nie robiłem statystyk ale raczej mi to nigdy nie przeszkadzało, że za krótko. Na pewno częściej ładowałem pada z drugiej strony nie zawsze na słuchawkach grałem. Myślę, że te deklarowane około 8h jest realne. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 (edytowane) Racja i sam do tej pory nie wiem co to Na początek: http://www.eurogamer.pl/articles/2014-12-29-zalety-30-fps-w-grach-pc Edytowane 9 Marca 2016 przez MiK86 Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 (edytowane) To co Sony oferuje gogle najtajniej 399 euro. Tak prezentują się dodatkowe informacje zaprezentowane na konferencji: Sony przygotowało „Cinematic mode”, dzięki któremu zagramy w standardowe gry z PlayStation 4 na PlayStation VR lub pooglądamy filmy z Netflixa. W dniu premiery skorzystamy również z aplikacji do przeglądania zdjęć oraz oglądania filmików. Playroom VR będzie dostępny za darmo dla wszystkich. Star Wars: Battlefront (2015) zostanie specjalnie przygotowany z myślą o PlayStation VR. Nad tytułem pracują ludzie z DICE. W okresie od października do końca roku Sony na PlayStation VR zadebiutuje 50 gier! http://www.ppe.pl/news/42444/znamy-date-premiery-i-cene-playstation-vr-sony-oferuje-najtansze-gogle-vr.html Edytowane 16 Marca 2016 przez Blest 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dzejC 217 Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Nie wiem czy ktoś z was ma podobne odczucie że im bliżej premiery to to całe VR umrze tak szybko jak zadebiutuje, wyjdzie że zostanie to taką ciekawostką jak 3D. W tej chwili "najtańszą" jak wychodzi opcją jest PS4 + VR czyli koło 3200zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Cygg 65 Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Cena odstrasza kompletnie od tych wszystkich VR. Tu bym wskazywał powód dla którego pewnie się to średnio przyjmie. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dla takiego Niemca lub innego osobnika, który zarabia jak cywilizowany człowiek to cena nie jest wysoka . Będą wychodzić gry to szybko nie umrze . Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Cena odstrasza kompletnie świat to nie tylko Polska... na zachodzie ta cena to odpowiednik naszych 400zł Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Już u nas w Euro RTV AGD można składać zamówienie :-) . 1750 zł Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts