Zivolt 52 Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 A z kodami na allegro kupionymi, jak ma się konto wysyłają je po zaksięgowaniu wpłaty na email który był podawany przy rejestracji konta? Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Pytanie z 'zielonej' beczki. Czy grę w wersji pudełkowej, po instalacji można odpalić bez płyty w napędzie?? Zapewne nie ale wolę się upewnić. I jeszcze coś. Na wielu aukcjach gier w wersji cyfrowej są jakieś gwarancje. O co z nimi biega?? Do wersji cyfrowych potrzebuję mieć opłacone konto na jakiś tam czas - okres? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Nie można odpalić gry zainstalowanej z płyty, bez płyty. Jeśli chodzi o aukcje z gwarancjami, to są aukcje na których kupujesz czyjeś konto z dostępem do cyfrowej edycji tej gry - "gwarancja" odnosi się zapewne do tego, że nikt nie zmieni na tym koncie hasła, ani nie zostanie zablokowane, co byś mógł dalej grać. Ogólnie proceder szemrany, mało legalny. Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Zamówiłem wyślę wam zdjęcie jak już będzie u mnie z moim nickiem dla potwierdzenia Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Na wielu aukcjach gier w wersji cyfrowej są jakieś gwarancje. O co z nimi biega?? Jeśli chodzi o aukcje z gwarancjami, to są aukcje na których kupujesz czyjeś konto z dostępem do cyfrowej edycji tej gry - "gwarancja" odnosi się zapewne do tego, że nikt nie zmieni na tym koncie hasła, ani nie zostanie zablokowane, co byś mógł dalej grać. Ogólnie proceder szemrany, mało legalny. nawet tego nie kupujcie straciłem tak mase kasy Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Tommy lepiej może kupić zdrapkę 200zł do xbox store za 180zł na allegro np i na promocji coś zakupić? ja tak forze chce kupić bo ponoć na konsoli cyfrowa 190zł kosztuje a tak to 215 minimum+ przesyłka Tak samo do PSN też zdrapki sprzedają Tyle że do PSN to trochę nie ma sensu bo chcą więcej niż kod nam doładuje do portfela PSN w przypadku xbl jest odwrotnie Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 nawet tego nie kupujcie straciłem tak mase kasy Różnica jest spora więc kusi ludzi. Jestem też za wersjami pudełkowymi nawet jeśli są dwukrotnie droższe. Zawsze można ją odsprzedać za jakiś czas. W sklepie PS na przykładzie Worms Battlegrounds różnica w cenie jest kolosalna. PS 21zł vs. 87zł z kw na alledrogo za wersję pudełkową. Kupując grę w sklepie PS muszę mieć opłacone konto na jakiś czas? Jest opcja na 3msc lub rok. Jak to działa? Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 W PS Store kupujesz z normalnego konta, które zakładasz do użytkowania PS4. Nie musisz mieć płatnej subskrypcji PS+ do kupowania cyfrówek. PS+ mają natomiast kilka zniżek zarezerwowanych tylko dla subskrybentów. Co do opłacenia konta - musisz mieć kartę kredytową/debetową z której będzie pobierać siano do portfela PS. (Jeśli tak sobie to opłacisz to polecam od razu odznaczyć automatyczne ponawianie ps+, lepiej robić to manualnie, samemu, kiedy się skończy i kiedy się chce) Opcje masz na miesiąc, trzy, sześć i cały rok. Jest też alternatywa, płacenia przez paysafecard, które można wykupić np. w empiku. Wtedy, jak mi się zdaje, nie trzeba dodawać karty płatniczej do swojego konta. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Ok, kto ma i gra w Helldivers? Chętnie zagram! Ta gra kopie jajka! Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 549 Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Chętnie bym pograł w coś w multi ale boje się, że znowu problemy z NAT będą. Nie jestem w stanie tego za nic na świecie naprawić, jedna gra działa, inna nie .. z jednymi użytkownikami jestem się w stanie bez problemu połączyć a z innymi za chiny Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Używane, pudełkowe wersje gier są absolutnie bezpieczne? Bezpieczne... czy nie będę miał problemu z jej użytkowaniem? Nie wiem, jakieś blokady itp. Pytanie może i banalne ale wolę się upewnić. Chcę w końcu jakieś wyścigi kupić i skłaniam się do najnowszego NFS. Cytuj Link to post Share on other sites
Dakero 8 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Bezpieczne, kupuj, co najwyżej będziesz miał wykorzystany kod na jakiś gratis typu 14 ps plus Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Używane, pudełkowe wersje gier są absolutnie bezpieczne? są absolutnie bezpieczne nie ma już regionalizacji gier na rejony Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ostatnio akurat natknąłem się na pozostałości po starych regionalizacjach - DLC do Bloodborne musi być kupione z konta PSN założonego w kraju z regionu w którym masz grę pudełkową. Wątpię żeby dotknęło to kogokolwiek u nas, ale warto uważać w przypadku gdy ktoś mieszka za granicą (w innym regionie) a założył polskie konto, lub dostał grę od cioci z australii. Ale po raz trzeci uspokoję - kupuję z allegro i z żadną grą problemu nie było Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 A co z online passem? Nie przypisuje się do konta? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Helldivers w PS+ na luty, będzie grane Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Omg, a ja kupiłem tydzień temu. No ale dobrze, będzie z kim grać! Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 549 Napisano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 To ja tez ... jak mi NAT pozwoli ... Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Od jutra można ściągać Helldivers, więc chętnych do gry zapraszam. Mam już przegrane kilkanaście godzin, więc mogę pomóc. Polecam przejść samouczek. Gra jest rewelacyjna. Bieganie w czterech i mordowanie robaków daje mnóstwo radości. Do tego wiele planet, setki misji i olbrzymie ilości broni i dodatków. Polecam! 2 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Ja jestem już na wylotowej z egzaminami, więc niedługo dołączę na bank Cytuj Link to post Share on other sites
soundvibez 84 Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 W weekend chętnie i ja dołączę do rozgrywek bo teraz nie mam czasu, praca nie pozwala, no i fajnie będzie pograć z kimś, bo niestety PS4 od kilku mies, a lista znajomych świeci pustkami Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Wczoraj tak z ciekawości podłączyłem konsolę pod watomierz i dość ostro się zdziwiłem. Sądziłem, że będzie bardzo pazerna na energię. Spoczynek: 0.7-0.8W Stres: około 80W Możliwe, że w innych grach pobór będzie większy. Sprawdzałem przy okazji gry w Rayman Legends. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Zasilacz ma 250-230W. Pobór mocy jest proporcjonalny do obciążenia, jak przy PC. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 549 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) Myślę, że z okazji ograniczenia gier do 30/60 fps sprzęt pobiera trochę mniej niż ma zasilacz i pozostaje jeszcze sporo zapasu. Wydaje mi się, że na jakimś Wieśku czy innym Batmanie obciążenie będzie wyraźnie większe. Edytowane 4 Lutego 2016 przez Cepheus119 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Znowu promocje na PS Store, na przykład nowy NFS za niecałe 108 zł. https://store.playstation.com/#!/en-pl/ea/cid=STORE-MSF75508-EAGAMESLP Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts