Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

To ja jeszcze was troszkę podpytam. Kwestia kupowania gier.

Interesują mnie wersje dupełkowe, z płytą (pudełkiem, nie jakieś plastikowe opakowania na CD co też widziałem). (Słabe internety to raz, a lubię płyty w dupełkach to dwa) Na allegro widzę sporo aukcji jako "nowe"/"folia", w cenach około stówki za grę. Czy z nimi wsio okej? To są jakieś wersje przeszedłem-odsprzedałem-do-komisu?

I może któryś z was ma już jakieś sprawdzone źródło takich gier (jakiś sklep allegrowy, czy cuś). Byłbym wdzięczny za oświecenie mnie, żebym się na coś głupiego nie nadział (wiem tyle, żeby raczej nie brać cyfrowych) i nie popłynął z forsą na durno.

Czy z nimi wsio okej?

Jak Sprzedawca napisał, że stan płyty i pudła ok, wersja językowa i pudła, i gry Ci odpowiada to bierz. Mogą mieć wykorzystany klucz do multiplayer, jeśli gra go posiada oczywiście.

I może któryś z was ma już jakieś sprawdzone źródło takich gier

Inni Allegrowicze. Komisom nie ufam. Za to bardzo często ktoś sprzedaje gry na zasadzie

przeszedłem-odsprzedałem-do-komisu

na przykład ja. ;)

Widzisz sid, to jest właśnie ten mit drogich gier na konsole. Używki w normalnym stanie można kupić niekiedy za grosze. Śmiało kupuj, tak jak pisał fresco, najwyżej jakiś dupowaty kod dlc do multi będzie wykorzystany i tyle. Ja takie na przykład Destiny kupiłem za 70 zł :)

mit drogich gier na konsole

W pełni się zgadzam.

Jak ktoś nie jest napaleńcem, który grę musi kupić, dotknąć i przejść w ciągu 24h od premiery, to niewiele straci na grach. One dosyć szybko tanieją, poza tym ja osobiście kupuję, przechodzę i sprzedaję. W dzisiejszych czasach rzadko która gra pozwala na odsprzedaż - Steam, Origin i reszta skutecznie zabija handel używanymi grami.

Jedynym wyjątkiem było GTA V na PS3 - byłem 15 minut po otwarciu Media Marktu po nią. Na PS4 też kupiłem, dla Online :)

PS4 jest, działa, choć ja nic nie umiem jeszcze zrobić. Zmajstrowałem konto PSN, bez PS+ (póki co). Musze jeszcze okiełznać dźwięk (ps4->wzmacniacz) i będzie cacy! Dwie gry na wstęp, Killzone i Order. A "share play" wypróbuję chętnie, jak tylko dowiem się co to jest :D

• Popieram 1

Od remastera kazac zaczynac orzygode z konsola staremu PCtowcowi?!?

Moim zdaniem wybral genialne tytuly

Szybko przejdzie

Pozna co to potrafi bo gry wygladaja epicko

A pozniej przyjdzie czas na remastery

Zacznij od the order bo krótki lecz super historia i mega oprawa (szczególnie ostatnie etapy)

• Popieram 1

Najlepszy był ziomek co dał do zagrania Destiny koledze a tamten mu skasował postacie gdzie miał na maxa 1 postać i następną już expił a potem płakał  :D

//e

Nie cytuj zdjęć, filmów etc.

Edytowane przez dodo