Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

Mnie się wydaje, że MS to bardziej nie ma wyboru w związku z mocą GPU. Po prostu machneli ręką na FHD a Sony traktuje to za punkt honoru ... co jest bzdurą w mojej opinii. Jak robią sobie exclusivy to jak najbardziej niech się bawią w FHD, ale skoro sprzęt nie daje rady w FHD w pewnym typie gier zwłaszcza multiplatformowych .. to po co ?

Konkretnie co do Wiedźmina ... 900p przeszkadzałoby mi a raczej miałbym żal o to przez może .. 5 minut. Zacząłbym grać jak myśle 99% graczy i problem rozdzielczości nigdy więcej by się nie pojawił a gra po prostu chodziłaby w 30 fps bez zająknięcie. No ale wtedy nie byłaby to "najładniejsza gra rpg na obecną generację" itd itp.

Edytowane przez Cepheus119

Odkurzacz jest przy większości gier na PS4 chociaż zdarzają się wyjątki. W W3 polecam granie w słuchawkach :)

PS ciekawe jak CUH-1200 będzie sobie radziła z wentylacją .. całe 8% mniejsze zużycie prądu :)

Edytowane przez Cepheus119

dodo to jest nielegalny proceder i w większości wałek

dostęp do kont znika po kilku miesiacach jak i Twoje siano (ciężko sam się o tym przekonałem)

lepiej dolozyc te 30-50zł do uzywki na płycie

• Popieram 1
  • 2 tygodnie później...

Ja mam 500 GB wersje i mam chyba z 70% wolnego dysku jeszcze , nie wiem co trzeba robić żeby zapełnić całe 500 GB chyba mieć zainstalowane 30 gier i pobrane 100 aktualizacji :) Są ludzie co mają zainstalowane 30 gier z tego grają w jedną , takim sposobem to i 5 TB to mało ;)

• Popieram 1

Panowie, jak to jest z tą pojemnością. 500GB starcza do grania, czy warto doinwestować do 1TB dysku?

Granie z płytki omija/oszczędza miejsce na HDD, czy to już nie działa w tak piękny sposób jak sto lat temu na PS2?

Tylko i wyłącznie 1TB lub więcej - sam teraz żałuję, że nie wymieniłem dysku na dzień dobry na 1 lub 2TB.

Ja nie wiem co trzeba robić żeby nie zapełnić dysku w PS4 - 500GB to na prawdę mało. Same GTA V to 40GB - tak na prawdę kilka gier i jakieś demko i po wszystkim. 

Trzeba dodać, że dla użytkownika oddane nie jest całe 500GB tylko nie całe 400.

• Popieram 1

Sid - każda gra się instaluje w pełni

czy to płytowa czy to cyfrowa zajmuje na HDD tyle samo

Gra płytowa po instalacji sprawdza tylko z płyty licencję i po około 5 minutach napęd się wyłącza i gra już idzie z HDD

500Gb to tak na oko około 10 max 15 gier

• Popieram 2

U mnie lista tytułów jest bardzo krótka... Bloodborne, Order, Killzone i remastery z PS3 (GoW, Uncharted, TLOU). Ewentualnie jakieś głupotki jeśli mnie któraś skusi i wyczekiwanie na Tekkena/GT7. Na PC będzie główne grańsko, PS4 jako uzupełnienie bo od dawna mnie kusi, a inwestycja w nowe GPU chwilowo nie ma sensu

500GB starcza do grania

Moim zdaniem w zupełności, najwyżej stare gry usuniesz.

Granie z płytki omija/oszczędza miejsce na HDD

Z tego co mi wiadomo każda gra instaluje się na HDD, a płyta jest tylko po to, by potwierdzić legalność gry.

Nie wiem czy istnieje jakis aktualny temat by wymieniac sie nazwami kont, wiec podaje tu - FresoBW. Mam PS+ na 3 miesiace, chetnie pogram w GTA Online.
  • Popieram 1