-Tommy- 5033 Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Tylio teraz juz nie bedzie sytuacji, ze konsole zmiota technicznie i graficznie komputery osobiste teraz to bedzie inna zagrywka Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 A bo przecież nigdy żadnej gry nie wydano jednocześnie na PC i konsole Wydano, jednak szybko zrezygnowano z tego pomysłu, ponieważ konsolowcy nie mieli szans, ktoś wrzucał link gdzie było to dokładniej opisane. Cytuj Link to post Share on other sites
.daft 433 Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 ja podawałem i z artykułu wynikało, że konsolowcy zebrali niezły łomot. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Masz jeszcze ten link ? Cytuj Link to post Share on other sites
.daft 433 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 proszę: http://www.eurogamer.net/articles/ms-killed-pc-xbox-cross-platform-play http://www.rahulsood.com/2010/07/console-gamers-get-killed-against-pc.html Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 ciekawi mnie jak będą się kształtować ceny gier na nową generację komputerów PC zamkniętych w skrzynkach. Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) Jakoś nie widzę powodów, żeby ceny miały ulec zmianie. Jedynie to można liczyć na to, że będzie więcej gier indie i F2P. Edytowane 29 Marca 2013 przez Numik Cytuj Link to post Share on other sites
RoXIcon 47 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Ta Ceny gier i PS4 napewno pozostana na tym samym poziomie Skąd wziąłeś te 7 lat? Normalnie odstępy między generacjami nie przekraczały 5 lat. Wziął stąd iż premiera PS3 odbyła się 11 listopada 2006 r wiec nie wiem gdzie te nowe generacje co 5 lat Między PS a PS 2 upłynęło rzeczywiście 5 lat potem między PS 2 a PS3 upłynęło 6 lat. A to jest dużo czasu jeśli chodzi o sprzęt. A jak to Sony samo powiedziało pracowali nad PS4 5 lat. Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 No dobra, ale jak już mówiłem wcześniej, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że ta generacja nie będzie przypominać poprzedniej (a właściwie obecnej), tylko te wcześniejsze. Czyli pewnie za góra 5 lat będzie nie wyrabiać i wprowadzą nową. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 pracowali nad PS4 5 lat. trochę to mało logiczne biorąc pod uwage jak to teraz w środku wygląda (praktycznie architektura pc z lekkimi zmianami) Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Architektura PC czy jakakolwiek inna, żadna z architektur, które są konsolach nie jest tworzona tylko pod nie. PowerPC ma zastosowania o których większość ludzi tutaj nie słyszała (i odstawia tam Intela i AMD). Customizacja pod konsole robiona jest niejako przy okazji. Podejrzewam że prace na układami (czyli Jaguar i GCN 2.0 + customizacja i parę dodatków od Sony) w konsolach zostały zaczęte standardowo 2-3 lata temu. Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez szatkus Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Kolejnej generacji raczej na pewno nie będzie za 5 lat. Według mnie w ogóle nie będzie nowej generacji po tegorocznej, a raczej zaczną produkować takie coś jak PSVita, tj. pójdą w mniejszy sprzęt z możliwością - jak zawsze, podpięcia do TV. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 a skad masz takie prorocze przypuszczenia ? wez to czyms uzasadnij Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Z moich 50-letnich obserwacji rynku. Obecne konsole już chyba na siłę produkują, coś widać, że im się nie chce. Co raz więcej osób kupuje PCty bo taniej wychodzi, a nie wiem dlaczego ostatnio wszyscy się jarają tymi mobilnymi grami itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Wg mnie coraz więcej osób kupuje konsole bo są teraz tanie jak barszcz Koszt konsoli teraz to koszt w miarę dobrej płyty głównej czy obudowy do komputera Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez R-Koniu Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Tak, ale krążą mity w które ludzie wierzą, że w kilkuletnim przeliczeniu PC wyjdzie taniej, bo do konsoli telewizor trzeba kupić ;D Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 nie wiem czy wiesz, ale chyba zle obserwacje prowadzisz moze w Polsce jeszcze tak jest, ale juz za graica diametralnie inaczej mieszkalem wiele miesiecy w Londynie i robilem na codzien w elektronice wiec widzialem na wlasne oczy co sie dzieje tam Pc jako platforma do gier to maly ulamek rynkutak samo jest u niemcow Same konsole jesli chodzi o gry teraz pracuje w sklepie z elektronika we wrocku i widze jaki jest teraz boom na konsolki - Masakra ale nasz rynek to nie jest jakis wyznacznik...ba ! nasz rynek sie nawet nie liczy... Tak, ale krążą mity w które ludzie wierzą, że w kilkuletnim przeliczeniu PC wyjdzie taniej, bo do konsoli telewizor trzeba kupić ;D kto dzis nie ma tv w domu... glupota straszna... i jak pisalem - Tylko w polsce, ktora naprawde sie nie liczy a juz to , ze kazda konsole podepniesz spokojnie do monitora pomine milczeniem... Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 kto dzis nie ma tv w domu... glupota straszna... O to mi chodzi. To jest bardzo znany argument w wypowiedziach "konsola vs pc". Nie wiem kto to wymyślił, ale to jest nie straszna, a kompletna głupota ;D Z tymi pecetami to nie wiem czemu wyjechałem, oczywiście masz rację, że konsole rosną na popularności. Temu też chyba zwlekali z nowymi konsolami. Ostatnio zauważyłem, że konsole mają tyle lat już, a ludzie kupują właśnie te najnowsze slimy i ku mojemu zdziwieniu to się naprawdę dobrze sprzedaje (slimy). Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 no i duzo jasperrow gdyz malo awaryjne i bardzo latwo podatne na "pewne modyfikacje" Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) hehe, na starcie pocięli to względem peceta I niech dalej ktoś mówi , że konsola będzie generować lepszą grafikę... Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez R-Koniu Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Tez z tego sie smieje Ale fanboye juz maja swoja definicje - ue4 to najgorszy silnik na ps4 a wszystkie inne beda od niego lepsze i bardziej zaawansowane LOOOOOOOOOOLLLLL Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Świetnie się prezentuje. Jeśli to naprawdę czysty filmik z PS4 to naprawdę super. Cytuj Link to post Share on other sites
seebeek17 9 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Rownie dobrze moze wyjsc za 2 lata Crysis 4 juz na nowe konsole i miec fotorealistyczna grafike, a moze wyjsc BF4 z rownie dobra grafika co Crysis 4 na stare konsole Wszystko to kwestia bardzo dobrej optymalizacji Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 niekoniecznie dobrej aktualizacji, z HD7850 nie da się zrobić GTXa 680 a ta za kilka lat będzie kartą z półki co najwyżej średniej Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Normalnie śmiech na sali. Ledwo co konsola została zapowiedziana i już na starcie leży na deskach przeciwko pecetom. Tego się powiem szczerze nie spodziewałem ale co zrobić skoro procesor był teoretycznie robiony pod tablety... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts