Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

A bo przecież nigdy żadnej gry nie wydano jednocześnie na PC i konsole

Wydano, jednak szybko zrezygnowano z tego pomysłu, ponieważ konsolowcy nie mieli szans, ktoś wrzucał link gdzie było to dokładniej opisane. 

Ta :) Ceny gier i PS4  napewno pozostana na tym samym poziomie

Skąd wziąłeś te 7 lat? Normalnie odstępy między generacjami nie przekraczały 5 lat.

Wziął stąd iż premiera PS3 odbyła się 11 listopada 2006 r wiec nie wiem gdzie te nowe generacje co 5 lat :) Między PS a PS 2 upłynęło rzeczywiście 5 lat potem między PS 2 a PS3 upłynęło 6 lat.  A to jest dużo czasu jeśli chodzi o sprzęt.  A jak to Sony samo powiedziało pracowali nad PS4 5 lat.

No dobra, ale jak już mówiłem wcześniej, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że ta generacja nie będzie przypominać poprzedniej (a właściwie obecnej), tylko te wcześniejsze. Czyli pewnie za góra 5 lat będzie nie wyrabiać i wprowadzą nową.

Architektura PC czy jakakolwiek inna, żadna z architektur, które są konsolach nie jest tworzona tylko pod nie. PowerPC ma zastosowania o których większość ludzi tutaj nie słyszała (i odstawia tam Intela i AMD). Customizacja pod konsole robiona jest niejako przy okazji. Podejrzewam że prace na układami (czyli Jaguar i GCN 2.0 + customizacja i parę dodatków od Sony) w konsolach zostały zaczęte standardowo 2-3 lata temu.

Edytowane przez szatkus

nie wiem czy wiesz, ale chyba zle obserwacje prowadzisz

moze w Polsce jeszcze tak jest, ale juz za graica diametralnie inaczej

mieszkalem wiele miesiecy w Londynie i robilem na codzien w elektronice wiec widzialem na wlasne oczy co sie dzieje

tam Pc jako platforma do gier to maly ulamek rynku
tak samo jest u niemcow 

Same konsole jesli chodzi o gry

teraz pracuje w sklepie z elektronika we wrocku i widze jaki jest teraz boom na konsolki - Masakra

ale nasz rynek to nie jest jakis wyznacznik...ba ! nasz rynek sie nawet nie liczy...

Tak, ale krążą mity w które ludzie wierzą, że w kilkuletnim przeliczeniu PC wyjdzie taniej, bo do konsoli telewizor trzeba kupić ;D

kto dzis nie ma tv w domu... glupota straszna... i jak pisalem - Tylko w polsce, ktora naprawde sie nie liczy

a juz to , ze kazda konsole podepniesz spokojnie do monitora pomine milczeniem...

kto dzis nie ma tv w domu... glupota straszna...

O to mi chodzi. To jest bardzo znany argument w wypowiedziach "konsola vs pc". Nie wiem kto to wymyślił, ale to jest nie straszna, a kompletna głupota ;D

Z tymi pecetami to nie wiem czemu wyjechałem, oczywiście masz rację, że konsole rosną na popularności. Temu też chyba zwlekali z nowymi konsolami. Ostatnio zauważyłem, że konsole mają tyle lat już, a ludzie kupują właśnie te najnowsze slimy i ku mojemu zdziwieniu to się naprawdę dobrze sprzedaje (slimy).

Normalnie śmiech na sali. Ledwo co konsola została zapowiedziana i już na starcie leży na deskach przeciwko pecetom. Tego się powiem szczerze nie spodziewałem ale co zrobić skoro procesor był teoretycznie robiony pod tablety...