Cepheus119 553 Napisano 28 Maja 2018 Udostępnij Napisano 28 Maja 2018 No i bravo co do gierki jak dla mnie póki co 7 momentami 8/10. Niektóre lokacje fantastycznie wyglądają, sama walka też jest miodna i mięsista, ale sposób opowiadania historii jest dla mnie średnio porywający a częsty backtracking męczący. Nie bardzo też chyba odpowiada mi nordycka mitologia ... i generalnie pewne elementy według mnie są np dużo duuużo bardziej dojrzale zrobione i przedstawione np w Wiedźminie. Ale na pewno warto zagrać bo moje małe narzekanie wynika raczej z osobistych preferencji tylko i wyłącznie. Sprzęt spoko, do tego 2020/2021 się pogra bo jest masa dobrych gier do ogrania a i żalu nie ma, że sprzęt straci 3000 zł na wartości. W piątek mam nadzieję kolega z forum mi będzie pastę wymieniał na Conductonauta bo i tak kończy się gwarancja (kupiłem używkę). Dam znać jak kultura działania po takim tuningu. Cytuj Link to post Share on other sites
kubas246 135 Napisano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 (edytowane) Od końca zeszłego roku mam PS4 Pro. Ostatnio zauważyłem, że zaczęła bardzo głośno działać. Jak porównałem na weekendzie ze Slimką znajomego to nie mogłem uwierzyć. Moja Pro jest głośniejsza na ekranie głównym konsoli niż jego po dłuższej rozgrywce w Wiedźmina 3. Jest sens to zgłaszać na gwarancję? Mam na myśli: czy coś z tym zrobią (wymienią na inną sztukę?) czy nic? Jestem to moja pierwsza konsola (w ogóle) i nie wiem jak Sony patrzy na takie rzeczy. W ogóle to muszę trochę ponarzekać. Jakość tego sprzętu to jest porażka. Pad przyszedł z uszkodzonymi analogami i wymieniali mi na nowy, nowy trzeszczy i widać po prostu że spasowanie obudowy jest b. słabe. Konsola też cała trzeszczy a teraz jeszcze ta akcja z głośnym wentylatorem... Edytowane 3 Czerwca 2018 przez kubas246 Cytuj Link to post Share on other sites
Fanat1c 110 Napisano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 @up Jaki CUH masz konsoli? Generalnie 7016B hałasuje niesamowicie. W 7116B jest już trochę lepiej. Pograj w jakąś wymagającą grę (God of War lub Horizon) i jeśli po 3-4 godzinnej grze konsola będzie przekraczać 50db to reklamuj. Slim zawsze będzie bardziej cichy niż Pro. Po 3-godzinnej grze na slim w GoW'a można pomyśleć że konsola jest wyłączona Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Nie ma chyba reguły, moja poprzednia Pro CUH-7016B bardzo rzadko wkręcała się w tryb suszarka a w większości czasu generowała tylko lekki szum. Obecnie mam używkę też CUH-7016B i już częśto ją słychać, zarówno załącza się czasami suszarka jak i przy dłuższej rozgrywce szum stabilizuje się na poziomie, który jest dość wyraźny. Ostatnio kolega z forum wymienił mi pastę na ciekły metal i co ciekawe ... szum w zasadzie bez zmian, może o jeden poziom nastawy wentyla mniejszy ale nadal słyszalny, natomaist sama obudowa jest wyraźnie chłodniejsza Poprzednio bok konsoli był po prostu gorący w dotyku a obecnie jest lekko tylko ciepły. Cytuj Link to post Share on other sites
kubas246 135 Napisano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Sprawdzę CUH jak wrócę z pracy. Ponawiam pytanie: czy odsylajac do Sony mogę liczyć że coś z tym zrobią? Sprawdziłem, mam wersję 7016B Cytuj Link to post Share on other sites
Fanat1c 110 Napisano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Odesłać możesz zawsze, ale nie nastawiałbym się na fajerwerki. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś73 8917 Napisano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 W najlepszym wypadku dostaniesz randomowego refurba który przyjdzie w luźnym kartonie bez żadnych folii bąbelkowych itp. Istnieje spore prawdopodobieństwo, że na starcie będa jakieś skazy czy obicia itp u mnie tak to wygladało (oczywiście bez gry) http://i.imgur.com/ftaJSFQ.jpg. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Miałem tak samo jak Kuba po tym jak padł mi napęd. Przyszedł refurb z pękniętą obudową. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 pękniętą obudową. I co wtedy? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 Nic, udowodnij, że to się stało w transporcie. Serwis jest we francji. Ostatecznie odpuściłem, bo nie było to uszkodzenie widoczne jakoś zbytnio. Ale niesmak pozostał. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 Po testach w God of War, Diablo 3, Overwatchu i Destiny 2 stwierdzam, że wymiana pasty na APU na Conductonauta nie dała praktycznie nic odnośnie głośności działania, nadal w najmniej oczekiwanych momentach potrafi się zrobić suszarka - w Destiny 2 np nawet po wyjściu do menu konsoli, gra jednak online i tam sobie ostro działa w tle a konsole słychać na cały pokój. Sama obudowa natomiast jest lekko tylko ciepła, podczas gdy wcześniej bywała gorąca. Jeśli chodzi o sterowanie wentylatorem w PS4 Pro to pełne fu** logic . @mabrothrax Ty wymieniłeś 6 teraflopów na 9 teraflopów? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 Ta, sprzedalem wszystkie konsole ktore mialem i dzialam na PC. Cytuj Link to post Share on other sites
Fanat1c 110 Napisano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Pomijając klasycznego PS Plusa (XCOM, Trials), to od dziś z PS Store można za free pobrać CoD Black Ops 3 jakby ktoś nie wiedział (również w wersji POL/RUS). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Robert Szymaniuk 0 Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Witam, czy posiada ktoś z Was Mass Effect andromede na PS4 kupioną w PS Store? - czy język polski jest obecny w grze? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 14 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 (edytowane) Czy ktoś z was miałby możliwość sprawdzenia poziomu głośności swojego PS4 Pro? Jakąś apką na telefon i telefon powiedzmy z 15 cm od konsoli. Rozgrywka w coś wymagającego oczywiście. Chciałbym mieć porównanie jak moja konsola wypada na tle reszty bo coś mam wrażenie, że nie jest cacy. U mnie: 66 dB koło konsoli i 55 dB jakieś półtora metra dalej. Czy ktoś z was miałby możliwość sprawdzenia poziomu głośności swojego PS4 Pro? Jakąś apką na telefon i telefon powiedzmy z 15 cm od konsoli. Rozgrywka w coś wymagającego oczywiście. Chciałbym mieć porównanie jak moja konsola wypada na tle reszty bo coś mam wrażenie, że nie jest cacy. U mnie: 66 dB koło konsoli i 55 dB jakieś półtora metra dalej. Po zaaplikowaniu Cryonauta i nowych temopadów max 40 dB przy samej konsoli Edytowane 12 Lipca 2018 przez Cepheus119 Cytuj Link to post Share on other sites
dlugi96 1 Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Witam, mam pytanko ile kosztuje obecnie nowa i uzywana ps4 slim z dyskiem 1tb i najlepiej 2 padami, ponadto mam mozliwosc kupic z usa czy warto sie tym zainteresowac? Cytuj Link to post Share on other sites
DjTechnics 12 Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 Dziś pojawiła się wersja 6.0 oprogramowania niby można gierki z ps3 odpalać sprawdzał ktoś? Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 niby można gierki z ps3 odpalać Skąd masz takie informacje ? Aktualizacja 6.0 nie wnosi żadnych nowości, tylko ogólnie pojęta poprawa stabilności czyli mówiąc konkretniej usunięcie exploita wykorzystywanego do uruchamiania pirackich kopii gier. https://www.ppe.pl/news/125310/playstation-4-z-aktualizacja-6-00-sony-ulepsza-konsole.html Cytuj Link to post Share on other sites
DjTechnics 12 Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Czytałem o tym bodajże w czerwcowych artykułach, iż kompatybilność wsteczna miala pojawić się w najbliższej aktualizacji 6.0. Wczoraj wieczorem szukałem więc informacji na ten temat i nic nie mogłem znaleźć, dlatego poprosiłem o wyjaśnienie na forum. W najnowszych artykułach okazało się jednak, że lipa i nic z tego nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Nie ma co liczyć na kompatybilność wsteczną z powodu procesora CELL w PS3. Emulacja tego poprzez platformę x86 jest ekstremalnie trudna i mało wydajna. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
matthew_barber 1 Napisano 4 Października 2018 Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Wiadomo jakich cen PS4 Slim można się spodziewać na black friday? Jeżeli będą za 800zl to chyba nie będę czekał i kupię teraz za tysiaka. Co myślicie? Cytuj Link to post Share on other sites
adijedi 32 Napisano 4 Października 2018 Udostępnij Napisano 4 Października 2018 nie warto...lepiej szukać gier w jakichś promocjach np na ps store Cytuj Link to post Share on other sites
beem85 13 Napisano 30 Października 2018 Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Witam, będzie matrymonialnie, ale właśnie nabyłem PS4 pro i jako, że nikt z mojego otoczenia nie ma tej konsoli to szukam osób, które mógłbym dodać na listę znajomych. Na razie mam 3 gry (RDR2, Crash Trilogy i WipeOut Omega), ale niebawem mam nadzieje, że kolekcja się powiększy. Szukam osób, z którymi mógłbym się dzielić trofeami, progresem rozgrywki itp. Gdyby ktoś był zainteresowany to mój identyfikator to Sagitaru2. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 7 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 7 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Posiadam i mogę potwierdzić bo miałem też wcześniejszy model Pro. Ten jest zauważalnie cichszy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts