MiK 13230 Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 To kwestia cpu niestety. Podkręcili i widać właśnie to w grach typu BF. Nie przemyśleli sprawy. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 (edytowane) Różnica na TV FHD z PS4Pro jest ale bardzo bardzo subtelna (jeśli o grafikę chodzi). Ostatnio włączyłem Overwatcha po patchu (nie było dostępnej informacji co poprawili na Pro) i dość szybko wychwyciłem, że podbili rozdzielczość, mimo, że nie mam 4K. W Overwatchu efekt w miarę widać, mniej pływających linii, obraz jest minimalnie bardziej "trójwymiarowy" ale na pewno nie jest to jakiś game-changer i jestem w stanie się założyć, że połowa osób w ogóle nie zobaczy różnicy podobnie jak połowa osób twierdzi, że nie odróżnia 30 fps od 60. To ma swoje dobre i złe strony - to trochę jakby sprzedawali tylko jeden jedyny model PC - też każdy by się czuł ograniczony. Problemem nie są dwa równoległe sprzęty bo nikt nie zmusza do kupowania tego czy innego, problemem jak zawsze jest człowiek chciwość producentów gier, olewanie wszystkiego innego poza tym co najwięcej kasy przynosi itp. Edytowane 18 Listopada 2016 przez Cepheus119 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Kupiłem to pro dzisiaj, szukam jakiegoś unczarteda 4 po taniości, chyba, że ktoś pożyczyć ma? Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Ja czekam aż kuzyn przejdzie i sobie pożyczę U4... jak już został temat poruszony to chętnie zagram wspólnie w takie rzeczy jak: - Overwatch - BF1 (dopiero zaczynam .. nie ogarniam jeszcze) - The Division (tu podobnie początek i uczę się) - Diablo III (czekam na nowy rok na sezony bo obecnie nie ma co robić) Psn: Cepheus119, zapraszam i polecam Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 W sygnaturze mam swój nick z psn, także możesz dodać. Aczkolwiek na razie to tylko driveclub mam Cytuj Link to post Share on other sites
awesome_damian 8 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Mam zamiar kupić PS4 Pro: 1) Czy jeżeli gram na konsoli Pro, to mogę grać z tymi którzy graja na normalnej wersji lub slim? 2) Jak jest z temperaturami? Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Różnica na TV FHD z PS4Pro jest ale bardzo bardzo subtelna (jeśli o grafikę chodzi). Ostatnio włączyłem Overwatcha po patchu (nie było dostępnej informacji co poprawili na Pro) i dość szybko wychwyciłem, że podbili rozdzielczość, mimo, że nie mam 4K. W Overwatchu efekt w miarę widać, mniej pływających linii, obraz jest minimalnie bardziej "trójwymiarowy" ale na pewno nie jest to jakiś game-changer i jestem w stanie się założyć, że połowa osób w ogóle nie zobaczy różnicy podobnie jak połowa osób twierdzi, że nie odróżnia 30 fps od 60. To ma swoje dobre i złe strony - to trochę jakby sprzedawali tylko jeden jedyny model PC - też każdy by się czuł ograniczony. Problemem nie są dwa równoległe sprzęty bo nikt nie zmusza do kupowania tego czy innego, problemem jak zawsze jest człowiek chciwość producentów gier, olewanie wszystkiego innego poza tym co najwięcej kasy przynosi itp. Heh dałem się nabrać z tym Overwatchem .. zdecydowanie miałem wrażenie, że coś wizualnie zmienili ale okazuje się, że rozdzielczość nietknięta .. poprawili AF i trochę pierdółek. Z drugiej strony pierwszy raz grałem na Eichenwaldzie i ta mapa według mnie jest "ładniejsza" od poprzednich, stąd moje sztucznie podbite pozytywne zaskoczenie. Przepraszam za wprowadzenie w błąd Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 1) Czy jeżeli gram na konsoli Pro, to mogę grać z tymi którzy graja na normalnej wersji lub slim? tak bo to ten sam "ekosystem" 2) Jak jest z temperaturami? testy w sieci wskazują, że identycznie jak w wersji slim Cytuj Link to post Share on other sites
awesome_damian 8 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Dzięki za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 W kwestii Overwatcha Cepheus Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 W kwestii Overwatcha Cepheus No dokładnie .. dałem się zwieść "ładności" Eichenwaldu na którym wcześniej nie grałem Cytuj Link to post Share on other sites
grabekxxx 16 Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Jak jest z kulturą pracy ps4 pro. Czytałem gdzieś że jest głośny jak pierwsze modele ps4. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Jak jest z kulturą pracy ps4 pro. Czytałem gdzieś że jest głośny jak pierwsze modele ps4. Nie zauważyłem różnicy między CUH-7XXX a CUH-12XX - na pewno dużo lepsza kultura niż pierwsze wersje konsoli. Jak dla mnie akceptowalna głośność, zdziwiony jestem tylko tym, że na grach bez wsparcia Pro konsola i tak dość mocno się grzeje. Obudowa ma jakieś może 50 stopni w najcieplejszym miejscu - jest wyraźnie ciepła. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 28 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 bawiłem się dziś ps4 pro na TV z HDR... Juz wiem na co kredyt wezmę HDR mistrzostwo świata 4K to nic przy tym efekcie Polecam zobaczyć to na dobrym TV bo naprawdę kopie tyłek Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 28 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Z tego co ostatnio sprawdzałem to już tak gdzieś za ~5,7k kupi w miarę sensowny tv z HDR. Mowa o Samsungu KS7000. Jak tak dalej pójdzie to za jakiś czas będzie można wyrwać taki zestaw w niezłej cenie Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 28 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Na to czekam Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 28 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 właśnie na KS7000 sie bawiłem M E G A panowie M E G A całe to 4k bladnie przy tym serio Cytuj Link to post Share on other sites
Rother111 0 Napisano 28 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Mam pytanie. Kupiłem kupon do doładowania, normalnie go wpisałem i pisze mi, że w portfelu mam te pieniądze ale kiedy próbuje coś kupić to wyskakuje mi okienko z napisem '' Zakup mógł nie zostać zrealizowany. Sprawdź historię transakcji w ustawieniach konta''. To wyskakuje mi gdy próbuje kupić na kompie a na PS4 pojawia się komunikat abym dodał sposób zapłaty. Musze tam podać kartę ale po co mam to robić skoro na koncie mam już wystarczająco pieniędzy? Prosze o pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
grabekxxx 16 Napisano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Skusiłem się na ps4 pro na 65 calach HDR w Final Fantasy XV wygląda obłędnie. Konsola cicha nie to co moja stara. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Gr4ndy 1741 Napisano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Coś czuję że w 2017 znów kupię ps4. Lista ciekawych gier zapowiedzianych na kolejna lata coraz dłuższa: Horizon Zero Dawn, TLOU II, dodatek do U4, GT Sport, God of War, Days Gone. Dłuższa wersja trailer'a GT Sport Edytowane 3 Grudnia 2016 przez Gr4ndy Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 The Last of Us 2... i nic więcej dodawać nie trzeba. Szkoda, że dopiero 2018, ale z pewnością warto czekać 2 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Nie mogło też zabraknąć Horizon Zero Dawn Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 The Last of Us strasznie mnie wynudził. Podchodziłem dwa razy i po 2-3h gry odpuszczałem. To nie dla mnie. God of War? Każdą część przechodziłem kilka razy, a dla nowej pewnie znowu kupię ps4. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Mi tempo TLoU bardzo przypadło do gustu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts