Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

Różnica na TV FHD z PS4Pro jest ale bardzo bardzo subtelna (jeśli o grafikę chodzi). Ostatnio włączyłem Overwatcha po patchu (nie było dostępnej informacji co poprawili na Pro) i dość szybko wychwyciłem, że podbili rozdzielczość, mimo, że nie mam 4K. W Overwatchu efekt w miarę widać, mniej pływających linii, obraz jest minimalnie bardziej "trójwymiarowy" ale na pewno nie jest to jakiś game-changer i jestem w stanie się założyć, że połowa osób w ogóle nie zobaczy różnicy podobnie jak połowa osób twierdzi, że nie odróżnia 30 fps od 60. To ma swoje dobre i złe strony - to trochę jakby sprzedawali tylko jeden jedyny model PC - też każdy by się czuł ograniczony. Problemem nie są dwa równoległe sprzęty bo nikt nie zmusza do kupowania tego czy innego, problemem jak zawsze jest człowiek :) chciwość producentów gier, olewanie wszystkiego innego poza tym co najwięcej kasy przynosi itp.

Edytowane przez Cepheus119

Ja czekam aż kuzyn przejdzie i sobie pożyczę U4... jak już został temat poruszony to chętnie zagram wspólnie w takie rzeczy jak:

- Overwatch

- BF1 (dopiero zaczynam .. nie ogarniam jeszcze)

- The Division (tu podobnie początek i uczę się)

- Diablo III (czekam na nowy rok na sezony bo obecnie nie ma co robić)

Psn: Cepheus119, zapraszam i polecam ;)

Różnica na TV FHD z PS4Pro jest ale bardzo bardzo subtelna (jeśli o grafikę chodzi). Ostatnio włączyłem Overwatcha po patchu (nie było dostępnej informacji co poprawili na Pro) i dość szybko wychwyciłem, że podbili rozdzielczość, mimo, że nie mam 4K. W Overwatchu efekt w miarę widać, mniej pływających linii, obraz jest minimalnie bardziej "trójwymiarowy" ale na pewno nie jest to jakiś game-changer i jestem w stanie się założyć, że połowa osób w ogóle nie zobaczy różnicy podobnie jak połowa osób twierdzi, że nie odróżnia 30 fps od 60. To ma swoje dobre i złe strony - to trochę jakby sprzedawali tylko jeden jedyny model PC - też każdy by się czuł ograniczony. Problemem nie są dwa równoległe sprzęty bo nikt nie zmusza do kupowania tego czy innego, problemem jak zawsze jest człowiek :) chciwość producentów gier, olewanie wszystkiego innego poza tym co najwięcej kasy przynosi itp.

Heh dałem się nabrać z tym Overwatchem .. zdecydowanie miałem wrażenie, że coś wizualnie zmienili ale okazuje się, że rozdzielczość nietknięta .. poprawili AF i trochę pierdółek. Z drugiej strony pierwszy raz grałem na Eichenwaldzie i ta mapa według mnie jest "ładniejsza" od poprzednich, stąd moje sztucznie podbite pozytywne zaskoczenie. Przepraszam za wprowadzenie w błąd :)

1) Czy jeżeli gram na konsoli Pro, to mogę grać z tymi którzy graja na normalnej wersji lub slim? 

tak bo to ten sam "ekosystem"

2) Jak jest z temperaturami? 

testy w sieci wskazują, że identycznie jak w wersji slim 

Jak jest z kulturą pracy ps4 pro. Czytałem gdzieś że jest głośny jak pierwsze modele ps4.

Nie zauważyłem różnicy między CUH-7XXX a CUH-12XX - na pewno dużo lepsza kultura niż pierwsze wersje konsoli. Jak dla mnie akceptowalna głośność, zdziwiony jestem tylko tym, że na grach bez wsparcia Pro konsola i tak dość mocno się grzeje. Obudowa ma jakieś może 50 stopni w najcieplejszym miejscu - jest wyraźnie ciepła.

Mam pytanie. Kupiłem kupon do doładowania, normalnie go wpisałem i pisze mi, że w portfelu mam te pieniądze ale kiedy próbuje coś kupić to wyskakuje mi okienko z napisem '' Zakup mógł nie zostać zrealizowany. Sprawdź historię transakcji w ustawieniach konta''. To wyskakuje mi gdy próbuje kupić na kompie a na PS4 pojawia się komunikat abym dodał sposób zapłaty. Musze tam podać kartę ale po co mam to robić skoro na koncie mam już wystarczająco pieniędzy? Prosze o pomoc

Coś czuję że w 2017 znów kupię ps4.  :menda: Lista ciekawych gier zapowiedzianych na kolejna lata coraz dłuższa: Horizon Zero Dawn, TLOU II, dodatek do U4, GT Sport, God of War, Days Gone.  8-)

Dłuższa wersja trailer'a GT Sport 

Edytowane przez Gr4ndy