Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

Mnie też się wydaję, że będzie szał. Ostatnio bardzo dużo gadżetów czy gier kupuje się "bo taka moda" a niekoniecznie jest to warte. Część ludzi nawet nie mając w planach tych gogli, kupi pod wpływem impulsu, na święta, i inne okazje. Większość odbiorców to USA, UK, Kanady, Francje, Niemcy, Japonie itd ... i faktycznie tam takie zabawki można zakupować ze swoich jednomiesięcznych oszczędności. PS + VR jak wspominaliście 3200 .. to samo w wersji PC zapewne 8k+. Dlatego twierdzę, że jednak będzie szał. Mnie natomiast osobiście średnio pasuje w jaką stronę to wszystko idzie. Może jestem już stary i żyje sentymentem w stylu wrzucam płytę i gram ... czasy PSX :) Obecnie taki popodpinany 15 kablami z padem w jednej rece, ps move w drugiej, z patrzaca na mnie kamera, klapkami na oczach w postaci VR i widokiem jak moja nowo kupiona gra na plycie musi sciagnac jeszcze 10 GB updatu ... średnio mi się to widzi ale może nie znam się na obecnych trendach ;). Same wrażenia z tego VR zapewne w zależności od gry ale całkiem ciekawe. Tak czy siak robię sobie odpoczynek od grania ... do 2020 roku. Wrócę do tematu za niecałe 4 lata i zobaczymy jak to będzie wyglądało i co na to PS5 :)

Przecież te plotki są gorsze od tych pojawiających się na pudelku. Nie wiem czy zmiana wszystkiego w konsoli można nazwać upgradem. Też co oni chcą upgradowac na konsoli która ledwo sobie radzi z 1080p 60. A teraz niby mówią że że stworzą konsolę, która powinna być relatywnie tania, o 5 razy mocniejszą niż obecny gen. Jakoś nie chce mi się wierzyć .

No i pewnie by były nowe wersje gier. Zamiast TLoU Remastered, będzie TLoU 4K :D

Moim osobistym prywatnym zdaniem: WTF. Przyspieszenie wydania PS5 na 2018 rok - TAK, wydanie jakiejś Elite/Premium/4K wersji wcześniej i zabawa w 2 opcje graficzne/2 rozdzielczości/2 ilości fps na 2 wersjach konsoli - bardzo głupi pomysł. Chyba, że jeszcze inaczej to rozwiążą i nas wszystkich jakimś pozytywnym rozwiązaniem zaskoczą. Chyba wydanie slima z obsługą Netflixa w 4K i nic ponadto wydaje mi się najbardziej prawdopodobne.

Edytowane przez Cepheus119

Jezu jakie 4k w konsoli. To trzeba być kompletnym durniem i nie mieć pojęcia o mocy obliczeniowej aktualnego HW. Do 4k na PC potrzebne są najwydajniejsze obecnie potwory, często podpięte w kombajn a i tak jest to rozdzielczość która dopiero raczkuje. A my mamy to mieć nagle w konsoli nazwanej per 4 "i pół", która ma zasilacz dostarczający max. 250W. To musiałaby być zupełnie nowa konsola, z zupełnie innymi bebechami, a nie czary mary "ulepszone GPU i bedzie 4k!".

Jak te plotki okażą się prawdą, to zjem własnego buta.

• Popieram 7
Jak te plotki okażą się prawdą, to zjem własnego buta.

nie zjesz

to będzie nowy model ps4 z HDMI 2.0 do obsługi 4K w filmach i NETFLIX (co by zrobiła i dzisiejsza konsola lecz nie da rady przez stary standard HDMI i układ wyjścia Panasonic-a który tego nie wspiera i to wszystko

jak nie to i ja zjem ...

• Popieram 2

mało kto pamieta była podobna sytucaja w 2007 z X360

po 1,5 roku istnienia konsoli któa miała wyjście MULTI AV (Composite + vga + RGB + Component) i układ wyjścia ANA

zrobili nowy model z dodatkowym HDMI i układem (upscalerem ze wprzętowym 1080p) HANA

i będzie upscaling 1080p do 4k w grach jak to jest robione w xbox 360 / xbox one z upscalingiem z niższych do wyższych

gra będzie renderowana w 1080 a upscaler sztucznie to podwyższy i na wyjściu będzie 4K lecz faktycznych pikseli będzie 4 razy mniej ;)

Nikt się w tej sprawie jasno nie wypowiada, ten analityk też. Ale być może chodzi o mocniejszy model dedykowany do VR i gier VR... i jednocześnie... ten model da też sobie radę z 4k w niektórych grach (ale nie tych VR oczywiście i nie tych z zaawansowaną grafiką), dzięki temu SONY by sprawiło, że pojawiłby się sens inwestowania w TV4K.

Nie bądźcie tacy naiwni. Naprawdę liczycie na 4K? Myślę że nawet Fez w 4K spowodowałby zadyszkę w "PS4K".

Tworzą jak zwykle wersje "Slim" którą na falach hype'u 4K nazwali PS4K, by więcej pelikanów łyknęło ślepo nowy, "mocny" model PS4

4K w grach :)

natywne 4k nierealne

jak by zrobili to tylko upscaling z 1080p lecz jest to oszustwo (takie cos jest uzyte w Quantum break - gra renderowana w 720p a gra bedzie wyswietlana na wyjsciu w 1080p)

z dobrym AA daje to nawet fajny efekt lecz prawdziwe to to nie jest