-Tommy- 5033 Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 PS4 ma jakieś większe/mniejsze wady, oprócz głośności? Jeśli można spytać, ile średnio wytrzymuję pad po naładowaniu? tu jest tylko właśnie jedna wada - za krótko 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 549 Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Dla mnie mocną wadą jest cały aspekt sieciowy PS4. Albo jest problem, że mająć 100mbit łącze gra ściąga Ci się 1 - 2 mbit/s bo akurat taki ma kaprys i po 2 - 3 resetach ściągania nagle ściąga się normalnie ... albo co mnie już bardzo zaczyna wnerwiać - problemy z komunikacją poprzez party. Mam jednego kolegę z którym w zasadzie głównie gram i w 95% przypadków nie jesteś,y się w stanie połączyć na Imprezie w rozmowe głosową. On ma typ NAT 2, ja mam typ NAT 2 .. z innymi jesteśmy się w stanie połączyć (też nie zawsze) a ze sobą średnio raz na 2 tygodnie. Porty przekierowane, wszystko zrobione niby jak należy ale nic to nie daje. Z innymi graczami mam jakieś 80 - 90% "szansy" że się połącze a z nim mooże 5%. Jest to totalnie nielogiczne i jak dla mnie to bardzo duży minus który mnie wielokrotnie już wnerwił kiedy w piątkowy wieczór spędziłem godzinę próbując się polączyć z kolegą i za nic się nie dało. Cytuj Link to post Share on other sites
pukang 3 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Czy kod z tej aukcji zadziała na PS4.Pisałem do sprzedającego ale nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi a zależy mi na czasie. Link do aukcji: http://allegro.pl/psn-100-playstation-network-karta-pl-3-min-24h-gp-i5823990781.html Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 PSN 100 ZŁ PS3/PS4 PSP VITA PL !!! Cytuj Link to post Share on other sites
pukang 3 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Faktycznie nie zauważyłem tego Dzięki @dodo za spostrzegawczość Witam, czy da się jakoś obejść podawanie kary płatniczej przy próbie skorzystania z 14 dniowego okresu testowego na PS4? Czy jak zakupie grę z upustem playstation plus to po jego wygaśnięciu będę mógł grać dalej bez playstation plus (nie chodzi mi tu o grę online),czy będę musiał odnowić tak jak jest to z darmowymi grami co miesiąc ? Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Czy jak zakupie grę z upustem playstation plus to po jego wygaśnięciu będę mógł grać dalej bez playstation plus (nie chodzi mi tu o grę online),czy będę musiał odnowić tak jak jest to z darmowymi grami co miesiąc ? Tak. Gry zakupione ze zniżką w PS Plusie są twoją własnością na zawsze. Bez znaczenia czy wciąż opłacasz PS Plus czy nie. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Myślałem, że można grać (w gry PSPlus) jedynie podczas gdy posiadamy abonament. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Też dotychczas byłem pewien, że jest jak pisze @dodo. Cytuj Link to post Share on other sites
pukang 3 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 @dodo, @Freso Mi chodziło nie o gry dodawane co miesiąc bezpłatnie dla posiadaczy playstation plus, tylko o gry kupione ze zniżką playstation plus nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy. Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 1. Gry otrzymane w PS Plus za darmo działają tylko wtedy, gdy mamy aktywny PS Plus. W momencie gdy przestaniemy płacić za PS Plus, gry przestaną działać. 2. Gry kupione z PS Store ze zniżką dzięki posiadaniu PS Plus są nasze na zawsze, działają również wtedy, gdy nie opłacamy PS Plus. Cytuj Link to post Share on other sites
pukang 3 Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Dzięki @k0zik za rozwianie wątpliwości. Wie może ktoś jeszcze jak rozwiązać ten problem z podawaniem danych do karty płatniczej przy chęci skorzystania z 14-dnowej wersji próbnej PS Plus? Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Panowie a jak jest z gwarancją na PS4? Szukam nowej sztuki na ebayu (UK). Co drugi duży sprzedawca mówi, że nie wystawia faktury czy nawet paragonu bo jest zbędny. Twierdzą, że przy pierwszym uruchomieniu w PSN aktywuje się konsole i od tego momentu rusza 12 miesięcy gwarancji. Prawda to? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Tak. Nie potrzebujesz żadnego dokumentu potwierdzającego zakup. W razie potrzeby wystarczy podać numer seryjny konsoli, sprawdzają czy jest na gwarancji i wysyłają do Ciebie kuriera bez zbędnych formalności i pytań - później sprzęt jedzie do francuzów. Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Czyli gwarancja rusza od momentu pierwszego uruchomienia, właściwie od momentu pierwszej aktywacji w PSN? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Tak by podpowiadała logika bo w sumie się nigdy nad tym nie zastanawiałem Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 12 miesięcy jest u sony door-to-door po tym okresie potrzebujesz paragon bo udasz sie w razie "W" do sklepu (bo ten daje 24 miesiące) Gwarancja po nr seryjnym jak w iPhone (generalnie Apple) Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Emulacja gier z ps2 jako zakupy gier w ps store. Sony takie dobre. . . Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) No cóż można się było spodziewać tego po nich. Ceny gier : Tak prezentuje się pierwsza lista wraz z cenami: Dark Cloud (SCE Worldwide Studios) - około 60 zł Grand Theft Auto 3 (Rockstar Games) - około 60 zł Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games) - około 60 zł Grand Theft Auto: Vice City (Rockstar Games) - około 60 zł Rogue Galaxy (SCE Worldwide Studios) - około 60 zł The Mark of Kri (SCE Worldwide Studios) - około 60 zł War of the Monsters (SCE Worldwide Studios) - około 40 zł Twisted Metal: Black (SCE Worldwide Studios) - około 40 zł Nieźle ich po grzało, te gry powinny być Max po 15 zł, ale cóż przecież to liderzy może za granicą ludzi stać. Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Blest Cytuj Link to post Share on other sites
Kimkat 0 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Czym się różnią wersje ps4? Bo zamierzam kupić a widzę, że jest ich kilka lecz nie bardzo wiem czym się różnią? Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Najnowsza nie ma błyszczące plastiku i ma przyciski fizyczne, oraz jest bardziej cicha. Posiada dysk 1TB. Więc bierz ta 1216A/B takie ma oznaczenie tu film https://youtu.be/KPGznbcfcns Cytuj Link to post Share on other sites
pukang 3 Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Czy da się wykupić subskrypcję Playstation Plus płacąc za nią pieniędzmi z portfela, ponieważ próbuje ją odnowić ale cały czas woła o dodanie karty a nie widzę opcji zapłaty pieniędzmi z portfela? Cytuj Link to post Share on other sites
Tyhetutun 0 Napisano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Ostatnio znowu miał ps plus problemy z serwerami więc dużo ludzi się skarżyło na ten problem chyba już naprawili chociaż nie jestem pewien ponieważ posiadam konto na rok zawsze tak kupuje bo teraz już zaczeli kombinować z nowymi cenami abonamentu co dla mnie jest kijowym rozwiązaniem. Fajnie jak było za 27 złotych a teraz tego nie ma. Zaczyna mnie powoli denerwować ten ps bo nie dośc co ceny rosną to gry na ps plus dają takie słabe. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Ostatnio wyrwałem trochę czasu na giercowanie i dokańczam zalegające tytuły. Były Mordory, Batmany, był starusieńki GoW i nowy Wolfenstein... później nadszedł czas na konsolowe przysmaki. Killzone Shadow Fall ukończony ostatnio - średniak. Gra jest ładna, lokacje bardzo zróżnicowane, generalnie można popodziwiać, ale samo strzelanie już kiepskie. Nie mogłem się wczuć w model celowania/sterowania, lipa jak cholera - do Destiny nawet nie dorasta. Niemniej ogólne wrażenie okej, wizualnie spoko, mechanika rozgrywki dość zróżnicowana, historyjka w tle taka o (ostatnio grałem w pierwszego Killzone na PS2, pozostałe mnie ominęły, więc nie czułem się nazbyt wciągnięty w konflikt tego uniwersum), partie strzelane trzeba przeboleć. Jak ktoś bardzo chce, ciekawi go tytuł startowy PS4, lub chce sobie popodziwiać ładne lokacje, to można się skusić, inaczej lepiej sobie darować. Bloodborne ukończony przed chwilą - wyborna gra. Klimat, klimat i jeszcze raz klimat, doskonała mechanika i responsywność sterowania. Dźwięk bardzo dobrze oddaje niepokój lokacji i dokłada swoją cegiełkę do budowania niesamowitego wrażenia audio-wizualnego. Jest trudna ale uczciwa. Nieco łatwiejsza niż Soulsy. Ogólnie się rozpływam, sądzę że jest to jeden z lepszych tytułów na PS4, a z pewnością najlepszy z tych które posiadam. Jest też spory replay-value. Mogę zdecydowanie polecić każdemu, kto wie czym są Soulsy i w co się pakuje łapiąc za tę grę. Ja sam zdecydowanie jeszcze do niej wrócę. Teraz na celowniku... Uncharted. Potem zobaczymy, pewnie TLOU/GOW3, w tej kolejności. Ale wszystko zależy od tego jak będę sobie radzić z sesją. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Gr4ndy 1741 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Jakby ktoś szukał Trials Fusion to jest ciekawa promocja za 27,90zł: http://sklep.gry-online.pl/KartaProduktu.aspx?id=6751 Dzisiaj odebrałem swoją grę i ku mojemu zdziwieniu jest to wersja deluxe z season passem i jakimiś kodami na dodatki w pudełku. Edytowane 22 Grudnia 2015 przez Gr4ndy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sufasaj 1 Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Panowie jest sens jeszcze kupować PS4? Dysk 500gb styknie czy brać obowiązkowo 1tb? Dodam, że nie interesuje mnie do grania PC... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts