Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

Skoro oczekiwałeś takiej odp to dobrze wiedziałeś co chciałeś zrobić :D ? ja osobiście używam tej opcji  co 14 dni te "pitolenie zajmuje do 2 min " ale jednak lepiej mieć kod dla bezpieczeństwa bo to są w końcu kupowane jakieś konta i nigdy z nimi nic wiadomo, osobiście również bym wolał kod ale mam problem z kartą bankową w PS Plus i czekam na jakąś z banku nowa kartę z opcją online transakcjami zagranicznymi ;/ a mam 2x kody na 30 dni i nie chce przyjąć, a tutaj nie wiem czy jak kupie w sklepie ( jak np: media markt ) zwykły kod to czy będzie prosiło też o kartę, podobno przy 1 kodzie zawsze prosi ;/ ?

Edytowane przez rrwwjunior

Udało mi się przejść 50% The Order 1886 (8 z 16 rozdziałów)... czyli gra jest długa ; - )

A tak na serio... jeszcze nigdy nie grałem w grę, w której byłoby tak mało... gry. 50% czasu rozgrywki to oglądanie przerywników i czasem naciśnięcie 1 guzika lub mały ruch gałką w jedną stronę.... i kolejne oglądanie. Nie da się tego porównać z żadną grą, choćby nie wiem jak nafaszerowaną QTE. Ryse to naprawdę nieziemski wycisk dla kciuków przy tym.

Co na plus? Gra ma klimat. Grafika jest ładna. Z tym, że grafiki nie nazwałym technicznym arcydziełem, średniej klasy pc by to pociągnął. Ona jest po prostu, przez zastosowanie naturalnych barw, różnych filtrów i rozmyć... niesamowicie klimatyczna i filmowa. Apropos rozmyć, na niektórych mapach, pewnie dla zachowania 30fps, blur jest bardzo mocny.

Jak kogoś nie kręcą takie klimaty to ocena 5/10. Dla fanów tego klimatu ocena 7/10 max.

• Popieram 1

A tak na serio... jeszcze nigdy nie grałem w grę, w której byłoby tak mało... gry. 50% czasu rozgrywki to oglądanie przerywników i czasem naciśnięcie 1 guzika lub mały ruch gałką w jedną stronę....

W porównaniu do heavy rain czy mgs, the order ma tylko i wyłącznie czysty gameplay :)

Z tym, że grafiki nie nazwałym technicznym arcydziełem

Jest, jest. The order korzysta z wielu najnowszych i wymagających efektów graficznych jak Physically Based Rendering, tiled forward rendering(forward+), sporej ilości wolumetrycznych swiateł i mgły, ambient occlusion z capsules co usuwa całkowićie artefakty znane z SSAO/HBAO, skanowanie materiałów dla uzyskania idealnej faktury i wiele innych. Oświetlenie jest zrobione na zasadzie dynamicznych swiateł połączonych z light mapami i sferycznymi harmonicznymi co daje najwyższej jakości oświetlenie, a jednocześnie bez przesadnego obciążenia dla sprzetu (podobnie jest to zrobione w AC: Unity) i jakąś tam dynamikę (choć ograniczoną). To wszystko razem zebrane do kupy sprawia właśnie taki realizm. Chociaż czasami zdarzają się ograniczenia to śmiało można ją zaliczyć do najbardziej zaawansowanych technicznie i najbardziej realistycznej grafice jaka powstała. U4 bedzie miał problem z przebiciem TO 1886. A pozatym w tym roku nie widze nic co mogłoby dorównać orderowi.

Polecam przeczytać artykuł digital foundry(choc i tam nie napisali o wszystkich sztuczkach).

Edytowane przez Wulfen
żeby przebić The Order 1886:

co  że by zrobić ? a co tu przebijać ? 

serio jak DriveClub na początku był crapem z ładną grafiką to te wszystkie łatki co wychodzą robią z niego bardzo dobnrą gre z jeszcze lepszą grafiką

The Order to dla mnie nieporozumienie... Jechali The Ryse za to , że am gry nie ma, a tak naprawdę to więcej tego gameplay-a od The Order

Wylfen wspomniał o Heavy Rain  czy ja wspomne nawet o Beyond Two Souls - te gry wiadomo czym były od samego początku i spełniły pokładane w nich nadzieje  - The Order wyszedł jaki wyszedł - piękna grafika (to trzeba przyznać , lecz powiem, że są gry co robią na mnie lepsze wrażenie lub podobne)

Miałem 2 dni - pograłem chwile i poszło do "żyda" ... będzie kiedyś za  7 dyszek to może  wrócę

więc nadal nie wiem co tu ma Uncharted przebijać ;)

Pozdrawiam

• Popieram 3

Nawiązałem do postu kolegi wyżej a konkretnie do "U4 bedzie miał problem z przebiciem TO 1886" więc nie bardzo wiem o co się tak "burzysz" w moją stronę ;) Tak wiem, mój błąd - nie zacytowałem fragmentu, do którego się odniosłem. Pozdrawiam również.

Ps: więcej luzu, to tylko Internety.

Edytowane przez lamparcicho

Po błyskawicznej przygodzie z The Order przyszła kolej na głośny hit PS3/PS4 - The Last of Us Remastered. Gra naprawdę fenomentalna. Już od pierwszych momentów widać co jest jej najmocniejszym atutem... nie grafa ale bohaterowie z krwii i kości oraz narracja. Dawno nie widziałem tak dobrze wykreowanych postaci, z charakterem, emocjami etc. Wciąga od pierwszej minuty. Grafika ładna ale za kolorowa jak na mój gust, chociaż jest masa miejsc, gdzie człowiek puszcza gałkę od przemieszczania się i operuje tylko tą od kamery na wszystkie strony. To jest gra, która zasługuję na 8 lub 9/10, a nie The Order.

Pierwsze oceny Bloodborne:

The Jimquisition - 10/10
Digital Spy - 10/10
Gamesradar - 9/10
IGN Italia - 9,4/10
EGM - 9,5/10
RPG Fan - 9,5/10
God is a Geek - 10/10
Game Informer - 9,75/10
Gamespot - 9/10
CGM - 9,5/10
Gamezone - 9/10