Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

@@Szy3ki, to nie tylko o kasę chodzi. Wszystkie sposoby jak w prosto zwiększyć wydajność układu już dawno zostały wprowadzone. Po prostu im dalej w las tym więcej drzew. Każde dodatkowe procenty wydajności są coraz bardziej skomplikowane do osiągnięcie (tym samym wymagają więcej czasu). Rewolucje też się słabo przyjmują, AMD wprowadziło Mantle, ale zanim gry zaczną powszechnie wychodzić na DX12 czy Mantlu to miną lata. Prawo Moore'a też już nie bardzo działa z złośliwych praw fizyki. Gry potrzebują znacznie większogo wzrostu mocy obliczeniowej niż kiedyś, żeby gracz zobaczył różnicę (np. zwiększenie jakości modelu ze 100 do 200 wierzchołków jest wizualnie bardziej widoczne niż ze 100k do 200k).

itd. itp. Powodów jest mnóstwo, uniwersalna prawda jest taka, że postęp techniczny z biegiem czasu zwalnia. Smartfony, które wybuchły parę lat temu też już wyraźnie zwolniły z rozwojem.

@szatkus - W sumie racja , im dalej w las tym gorzej ;) Z jednej strony w sumie fajnie że nie mamy wszystkiego od razu podanego na tacy ale z drugiej strony fajnie by było tak mieć ;) Jakby już dzisiaj była grafika do złudzenia przypominająca film :)

Dzieci które rodzą się teraz to maja fajnie od razu playstation 4 i taka grafa , a ja musiałem się męczyć na komodorach , amigach itp :cry: :cry: :cry: hehehe

@Szy3ki, ej, nie powiesz, że grafika na komodorach i amigach nie była super :D

Na tamte czasy to się jarałem tak jak bym dzisiaj grał w Crysisa 3 :wariat:

na amidze 500 jak zobaczyłem grę "Cytadela" to kopare zbierałem :D

Niestety czy to nasze dzieci czy inne już takiego czegoś nie doświadczą , dla nich grafika która wygląda praktycznie jak film będzie od razu standardem , a jak im pokażesz w co tatuś grał 20/30 lat temu to pomyślą WTF - Jak można było w coś takiego grać :roll: :roll: :roll:%-) ?

Edytowane przez Szy3ki

No więc... Mam już rok PS4, pół roku miałem PS+(resztka z PS3). Głęboko się zastanawiam nad kupienie PS+. Wiem co daje, ale czy to się na dzień dzisiejszy opłaca? W multi COD:G bawiłem się świetnie, w FIFA 14 gra mi się świetnie... Ale czy warto dla 2 gier kupować PS+ aby móc pograc w multi? Sam juz nie wiem co mam o tym myśleć... Do kupna PS+ na PS3 namówily mnie gry dodawane co miesiąc, a na PS4 tylko te gry, które sam sobie kupię.

Wreszcie po 2,5 roku jak sprzedałem PS Vita kupiłem dzis za 1/4 tamtej ceny

wreszcie ta mała konsolka ma sens

REMOTE PLAY z PS4 i Killzone :D

MIODZIO :D

Co najlepsze z Ps3 też działa lecz na razie udało mi się uruchomić tylko Watch Dogs

http://allegro.zapodaj.net/images/240ef51bc9f7.jpg

• Popieram 1

Daj link

Już poszło, ale na alledrogo siedziała aukcja za około 170zł. Są też wersje cyfrowe ale niektórzy zamiast kodu dają dostęp do konta, co moim zdaniem jest okłamywaniem i nie wywiązywanie się z umowy kupna sprzedaży bo ja kupuję grę, a nie konto z grą.

Problem w tym że do grania mam osobny pokój także wszystko co służy do grania jest w jednym pomieszczeniu i mam konsole podpiętą pod TV ale też jest podpięty pod monitor i ten sam TV , więc zarówno na konsoli jak i na pc moge grać na tym samym TV stąd mj dylemat czy wersja PC czy PS4 :) Co prawda już i tak po faworach bo zamówiłem na PC 100 zł tańsza ale nie wiem czy dobrze zrobiłem ...

Osobiście wolę grać na PS4. W FIFA 14 przegrałem mnóstwo meczy na PS4 w UT i powiem, że nigdy nie grało mi się tak dobrze w FIFE. W demo 15 gra mi się świetnie, a nawet trochę lepiej ze względu na nowe "ficzery". Jakbym miał kupować to wybór by padł na PS4, a nie PC ;)

Edytowane przez Invar