Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

poczytaj sobie jakie odświeżanie (prawdziwe) maja tv

czyli w skrócie tak,jeżeli tv tworzy sam klatki pomiędzy tymi otrzymanymi z sygnału,jeżeli tworzy jedną to mamy prawdziwe 100hz,jeżeli tworzy 3 to mamy prawdziwe 200hz 

SONY BRAVIA ;) zatkało co ;) osobiście posiadam matryce 200hz a ty pewnie 50 ;)

:o:co:  // jg

Edytowane przez jacekgothic

BIGPUN nie potrzebuje większego tv,ponieważ mam jeszcze projektor FHD do innych celów niż gry.Sam właśnie nazwałeś się po imieniu ;)

Edytowane przez BULDOGGG
czyli w skrócie tak,jeżeli tv tworzy sam klatki pomiędzy tymi otrzymanymi z sygnału,jeżeli tworzy jedną to mamy prawdziwe 100hz,jeżeli tworzy 3 to mamy prawdziwe 200hz    SONY BRAVIA zatkało co osobiście posiadam matryce 200hz a ty pewnie 50

Możesz mieć nawet 500hz i co z tego skoro

PS4 MA SŁABE FLAKI ABY WYGENEROWAĆ OBRAZ W 1080P W 60KLATKACH!*

Wyboldowałem, bo chyba nie dociera. Kolejna sprawa dodatkowe generowanie klatek.

:o

Ty poważnie??

*Nie liczę tzw porywów na mapach, lub gierek typu Injustice, które są portem z PS3

to mamy prawdziwe 100hz,jeżeli tworzy 3 to mamy prawdziwe 200hz 

Sygnał z konsoli do TV leci w 50/60Hz. Magiczne 100Hz i więcej telewizory uzyskują tworząc dodatkowe klatki.

Na podstawie tej wiedzy nie można stwierdzić, że jest to prawdziwe 100Hz.

Aby bardziej Cię zdołować napiszę, że jestem posiadaczem monitora 120Hz i tutaj nie ma takiego oszukiwania, cieszę oko prawdziwymi 120 klatkami. 

To są fakty, wystarczy troszkę poczytać. 

Skończ waść wstydu oszczędź.

• Popieram 3
sobiście posiadam matryce 200hz a ty pewnie 50

Widać, że marketing działa na Ciebie :D

nie ma matryc 200Hz a jedynie jest to opcja Motion Plus gdzie procesor tworzy miedzyklatki sam co jest tyko UMOWNYM wyswietlaniem wiekszej ilosci klatek a o InputLagu jaki temu towarzyszy nie wspomne...Sam mam taki z nby 200Hz a jest to jedynie prawdziwe 60 + motion plus ktory wyłączam gdyż grać się nie da przez inputLag...

BTW - jakbyś miał nawet 120Hz (bo takie są) to i tak o kant dupska rozbić gdyż maks jakie potrafi ps4 to 60 :menda:  a na pc hulaj dusza ile fabryka dała  :]

zatkało co

Tak zatkało... jak można wierzyć w takie bzdury i być tak słabo douczonym... i w dodatku chwalić się tym na tematycznym forum  :cry:

• Popieram 3

Hola,hola, Bravia akurat jest dosyć fajna, bo ma niski input lag, jak już się wyłączy te wszytskie badziewne motiony i inne upiękrzenia.

Tommy, żebyś się z tym Crysisem nie przejechał. Koleś się napinał swoim 660ti i się okazało, ze hd6970 niby był minimalnie wydajniejszy, bodajrze w dwójce, czyli, baaardzo teoretycznie ps4 mogłaby coś na crysisie ugrać. Ot, wyjątek od reguły, heh.

A wogóle, to po co karmicie trolle? Mają radochę ze swoich ps4, jak głupi z bateryjki, co wam do tego?

"Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Koleś się napinał swoim 660ti i się okazało, ze hd6970 niby był minimalnie wydajniejszy, bodajrze w dwójce

Akurat Crysis lubi duże przepustowości pamięci wiec192Bity w 660ti ... datego często mam więcej na starym 580 niż na 660ti

Bravia akurat jest dosyć fajna, bo ma niski input lag, jak już się wyłączy te wszytskie badziewne motiony i inne upiękrzenia.

ale my gadamy o tych MITYCZNYCH "200Hz" więc upiększenia do potęgi :D a tu już input lag jak jasny gwint :D 

Nie ma co dyskutować,pierw poczytaj sobie o hz na prawdziwym forum poświęconym tv itp,w braviach podczas grania nie ma możliwości włączenia żadnych ulepszaczy,podczas gry ta opcja jest niedostępna,mówię o prawdziwych 200Hz.

Edytowane przez BULDOGGG

Nie ma co dyskutować,pierw poczytaj sobie o hz na prawdziwym forum poświęconym tv itp,w braviach podczas grania nie ma możliwości włączenia żadnych ulepszaczy,podczas gry ta opcja jest niedostępna,mówię o prawdziwych 200Hz.

Ciekawe, ciekawe. Moja Bravia pozwala mi wycisnąć input laga w okolicach 20 ms, przy wyłączeniu praktycznie wszystkiego. A czy ma te 200 Hz? Jakoś w specyfikacji wypisuje Sony, że 400 Hz, ale nie interesuje mnie to, brałem tą Sonkę  właśnie ze względu na niziutki input lag, a nie doklejane przez procek międzyklatki.

Do bigpin troll ? nieudane małżeństwo ? :DDDD człowieku co ty bieżesz ? :D jak masz kompleksy to sie lecz :D już sam avatar i mądrość pisania na nie wskazuje :D znasz sie na sprzęcie jak baca na reaktorze atomowym :D bez obrazy.A na powaznie to juz xbox 360 pokazał że przy małych zasobach moga gry pieknie wyglądac a nowa generacja jeszcze nawet dobrze nie weszła a wy juz sobie głupie temaciki zakładacie :D po co to ? kompleksy.....sami je macie a innych posadzacie.Niedługo to będziecie sie czepic prądu w gniazdkach "bo do pc to lepszy potrzebny bo to sporzęt dla grach harkorowych" Ogarnijcie sie ludzie bo to na pc sa tony problemów czego dowodzi liczna lista tematów pomocy ipłaczy graczy którym grz X nie działa.

//Tego pana już stąd wyprosiłem. Sprowadzanie dyskusji do tak żenująco niskiego poziomu nie jest tu tolerowane.

//sv

Edytowane przez sid vicious

Sid

Niski poziom to by bylo za wiele powiedziane dla takiego głąba. :D

Jedyny plus tej "dyskusji" taki ,ze jest nastepny forumowy LOL zwany Bravia 200hz !

Najbardziej mnie smieszy to, ze pajace sie pluja do bigiego, ktory ma ps4 i xone praktycznie od premiery i co jak co ale bardziej obiektywnej opini jak jego tutaj nie ma...

• Popieram 2

Nie będę komentował wypowiedzi, ponieważ już fundamentalne jej założenia są mylne, przez co kolejne dedukcje i wnioski nie mają zupełnie sensu. Zastanawia mnie jedno:

już sam avatar

Możesz powiedzieć co mój avatar ma do kompleksów?

• Popieram 4

Niski poziom to by bylo za wiele powiedziane dla takiego głąba.

Tiaa ^^ Tylko mi nie wypada / muszę trzymać fason :P 

Ja zdaję sobie sprawę jak to tu czasem wygląda, bo temat jednym okiem śledzę z ukrycia, ale jak już ktoś tak bezrozumnie szuka zaczepki i to z osobą jak większość tutaj wie, która ma taki sprzęt na wyciągnięcie ręki i jest w stanie wydać rzetelną opinię na ich temat, to mi się nóż w kieszeni otwiera.

A teraz zalecę ciut offtopem - ktoś coś wie nt. obiecanej kompatybilności pada XONE z PC? (coś czego bym nie doczytał poza "będzie jak zrobimy") Lub, jak sprawuje się DS4 z PC poprzez tego bluetootha pod względem kompatybilności z grami i problemów z użytkowaniem/uruchomieniem wirelessa?

Na chwilę obecną z tego co testowałem:

Pad XONE - oficjalne stery wyjdą w tym roku. Jest do ściągnięcia custom. Na dniach sprawdzę czy działa.

Pad PS4 - Testowałem tylko na uwięzi. Soft: DS4 Tool. Działa bardzo dobrze. Pełna obsługa oprócz touch panela.
Jedyny problem to oznakowanie ekranowe. Po wykryciu pada w grach, widzisz mapę guzików od pada microsoftu.

• Popieram 2