Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

Gość effendi360

Dla nich to sukces, że będą ją w ogóle mieć. Kiedyś czytałem, że ps2 zadebiutowało tam oficjalnie chyba jakieś dwa czy trzy lata temu. :)

http://www.gamespot.com/videos/reality-check-do-we-need-60-fps-on-ps4-and-xbox-on/2300-6415658/

I play Battlefield 3 on my  360 -which I've been told runs at 30fps- and after watching my friend's i7 Titan powered PC running the game at 60fps+, I'd say there's a major F'n difference.  I was blinded by the fantastic light which picked me up and coddled me like my mum.

:D

Tytuł bardziej chwytliwy, niż to całe "dzielenie" - bo podzielność dotyczy tylko użytkowników NASZEJ konsoli, więc plus jest tylko taki, że brat będzie mógł sobie osobne konto założyć i nic z tego nie wynika w kwestii oszczędności (np. zrzutka z kimś na forum). A to że logując się na swoje konto na czyjejś konsoli ma się dostęp do swoich rzeczy jest zrozumiałe samo przez siebie...

-logując się na moje konto na steam z innych pecetów mogę sobie grać w moje gry... i to nawet bez limitu 2 komputerów :)

Gość effendi360

Śmiech na sali... Śmiech na sali i tyle. "Firma" daje ludziom to, co powinni mieć od dawna za free (bo na innych platformach mają) i nagle wszelkie portale traktują to jako prawdę objawioną a od komentarzy aż się serwery trzęsą.... Ja się pytam: co ci ludzie robili ostanie 10 lat ? Spali ?

• Popieram 1

PS4 jest mocno usadzone wokół ich magicznego "share" button. I o ile, tak jak mówi xor, cały ten szyld to oczywista oczywistość, tak osiągnięcia brata będą widnieć jako osiągnięcia brata, i "sharowane" będą jako on, a nie ten pierwszy posiadacz konsoli.

Jak wiadomo, cały ten facebookowy pierdolnik będzie zadowolony - więc sony spełniło ich oczekiwania, a przy okazji ustrzelili sobie dobrą reklamę, gdzie nikt nie zarzuci że powiedzieli źle.

PS4 -> względem PC

Wyraźnie gorzej przez kilogramy bluru i brak niektórych cieni.

PS4 -> względem XONE

Porównywalnie, XONE mimo niższej rozdzielczości prezentuje ostrzejszy obraz, bo nie jest on tak rozmyty.

Już widać, że Xbox One będzie miał gorszą grafikę i wydajność w grach przykład BF4 na PS4 vs XONE :)

Musiałeś przyfanbojować bo byś się spłakał. Xone nie ma pociętych cieni i  bluru, ale ma niższą rozdziałkę - wychodzi po równo. W momentach mocno procesorowych (upadek komina), to jednak PS4 bardziej gubi klatki (było do przewidzenia).

To jest kabaret, nowa generacja... i te same sztuczki co dotychczas

-tniemy zasięg renderowania detali

-tniemy jakość cieniowania

-zapaćkamy obraz blurem

Moim zdaniem należałoby znaleźć ustawienia graficzne na PC odpowiadające konsolom (np. PS4) i zestawić ją z PC, który oferuję podobną liczbą klatek przy tych ustawieniach. Dzięki temu można łatwo zobrazować ile kosztuje piecyk oferujący "next-genową" grafikę.

Wszedłem dzisiaj na restinpc.... autor tego gówna jest naprawdę upośledzony

Też sprawdziłem co tam się dzieje. Ten koleś nie jest upośledzony, tym stwierdzeniem obraziłeś takich ludzi.

Moim zdaniem publiczny lincz jest w jego przypadku najbardziej wskazany :D

Poza tym nienawiść widać szczególnie do "cebulaczków" z bmk, dlaczegóż to?

Mam monitor 1440:900 to w sumie może jeszcze przemyśle kupno ps4 :D A tak wracając do tematu trochę to żałosne, że do tego fhd nie doszli, ale biorąc pod uwagę same detale muszę przyznać koszmaru nie ma bo pod tym względem XO jakoś nie odstaje. Dobra zobaczy się kiedy wszystko oficjalnie wyjdzie bo YT nie pokazuje dokładnie wszystkiego.