MiK 13222 Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 No właśnie czemu nie ma przejściowych fps'ów np. 45? Ma to chyba związek z odświeżaniem i synchronizacją . Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Nie no stary, to już wolę "cierpieć" przy tych stałych 30stu niż dostać 45 z tearingiem all over... UK: ups ! http://www.pushsquare.com/news/2013/07/rumour_if_you_dont_pre_order_your_ps4_soon_you_may_miss_out Cytuj Link to post Share on other sites
Gwynbleidd 377 Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Ludzie gadają o tym tearingu jak o zjawisku powszechnym, a ja go spotkałem tylko w Wiedźminie pierwszym jak miałem grubo ponad 60 klatek, a to i tak bardzo rzadko. Poza tym, mi zmodowany porządnie skyrim chodzi na otwartych przestrzeniach z masą drzew i innych pierdół w 47-55 klatkach i żadnego tearingu nie mam. W innych grach, gdzie mam powyżej 60 klatek też czegoś takiego nie mam. No dobra, ale skoro taka jest przyczyna, to się nie będę kłócił. Nie zmienia to faktu, że by to bardzo pomogło, bo takie 50 klatek to już tylko do FPSów za mało (a może jednak wystarczy, nie wiem, nigdy nie sprawdzałem), a jest to mniej niż 60. Nie no stary, to już wolę "cierpieć" przy tych stałych 30stu Stały FPS na konsoli. Hehe. Jak zejdą z framerate'u, to dopakuj za to grafikę, co sprawi, że i tak będą dropy. PS.Ciekawe jak to jest, że "wysokiej" rozdzielcozści tekstury miały był ładowane z samej płytki, bo przecież nie będzie konieczności instalacji gry. Jak to działa? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 bo przecież nie będzie konieczności instalacji gry. Cytuj Link to post Share on other sites
zyga101 74 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 przecież już od dawna trąbią że instalacja będzie konieczna tylko że będzie się w tle odbywać więc nie trzeba będzie czekać z odpaleniem na jej zakończenie co uważam za rewelacyjnie posunięcie, tak samo jak ściąganie patchy w tle Cytuj Link to post Share on other sites
Gwynbleidd 377 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Acha, to teraz już jasne. Phi, a tak się śmiano z pierwszego X'a, że będzie miał windę, będzie się wieszał i będzie trzeba na nim gry instalować hehe. A to, że jest konieczna, to jakoś nie widziałem, o instalacji w tle słyszałem, ale o przymusowej, to nie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Nie ma takiej możliwości, żeby te gry chodziły z płyty. To już za dużo danych. Zajechałbyś napęd bardzo szybko. Te ps3site, to jest naprawdę chora stronka. Kurde, przecież tam moderacja takie bzdety wypisuje, że pała mała. Oni są bardziej zaślepionymi fanbojami ode mnie ! Myślałem, że to nierealne ! Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) Ban is in the air Co racja to racja, oni tam czasami takie szopki odstawiają,że się odechciewa Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez natsu Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Heheheh heh no dopiero dziś wszedłem, żeby zobaczyć co tam popisali bo się nie chcę denerwować za często. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 http://www.ps3site.pl/czy-otrzymamy-zestaw-ps4-ps-vita-za-500-plotki-mowia-ze-tak/162769#more-162769 Z tą Vitą to dobra beka jest... mamy konsolę, nie mamy gier, więc... zróbmy z niej kontroler! W ten sposób Sony będzie sprzedawać najdroższy joypad w historii ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 O ! Ale powiem szczerze, że jak czytam te zapowiedzi współpracy Vity z ps4 to trochę żałuję, że ją sprzedałem... Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 gtxxor, z tym joypadem to nie przesadzaj, konsola jest ok, gier nie jest wiele licząc exclusivy, ale jest w co pograć. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Wisi 14 minut i jeszcze nie usunęli ? http://www.ps3site.pl/forum/topic/60300-playstation-4/?p=877050 E: oho, już go zawołali... Będzie dym E2: Poszły konie po betonie. http://img12.imageshack.us/img12/8963/y9tm.jpg Ciekawe, kiedy fanboje danego sprzętu, zaczną strzelać z broni palnej, do ludzi mających odmienny punkt widzenia... Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Ojoj post zniknął Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Tylko ten ? Myślałem, że wszystkie usunie... Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13222 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Masz dużo racji effendi360 ale za bardzo się "panoszysz" na wrogiej ziemi . Z nimi trzeba delikatnie i podstępnie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Szkoda mi nerwa. Tam za duże pokłady fanbojstwa nawet jak na mnie... Oczywiście liczyłem się z banem za ten post. Wali mnie to. Dostałem sporo plusów za swoje wypowiedzi, więc ktoś się jednak z nimi zgadza... Niestety, jak się przekonałem, stoi tam cała armia ludzików ze znaczkiem playstation przed oczami, na czele z moderatorami, którym nawet jakby nasrał do pudełka i nakleił na nim logo PS to by kupili... To nie chodzi o trolowanie, prowokowanie, czy inne zarzucane mi tam rzeczy. Spójrzcie na M$... Spójrzcie co się stało. Podniosła się wrzawa ludu, posypały się komentarze - zmienili swoją politykę ? Zmienili. Więc jednak mamy jakiś wpływ, na to co się dziej w branży. Męczyłem HIVa mailami, by wziął pod lupę framerate w next-genach ? Jest krótka publikacja ? Jest.... Do jednego na dziesięciu, dotrze meritum sprawy... Boli mnie, cholernie mnie boli, że taka banda pajacy jak Ci z tamtego forum, zagłosuje znowu zarówno na forach jak i portfelem w sklepie, na kolejne lata spędzone w 30 klatkach i cięciu rozdziałki i detali gdzie się da. Ja WIEM jak komfortowo się gra gdy jest obraz żyleta... Nie raz, po paru buchach, potrafię przystanąć w grze i ją podziwiać, rozkoszując się praktycznie idealną jakością obrazu na moich 42 calach, gdzie nic nie zakłóca mi pełnej imersji ze światem przedstawionym w grze. Gdzie są teraz te obietnice o 4k i 60 klatkach ? No gdzie ? To ma być next-gen ?!! Raczej pół-gen. Prawdziwym NEXT-genem było PS ONE... Konsola wyprzedziła o lata świetlne konkurencję. Gdyby sega się w ostatniej chwili nie połapała i nie dorzuciła chipa obsługującego 3D (w założeniu saturn, miał być kolejną konsolą 2d), ps1 nie miałoby w ogóle konkurencji !! O N64 nawet nie wspominam, bo ta konsola praktycznie nie istniała na naszym rynku, zresztą, jak i dziś... Moim zdaniem, jeszcze wyjdzie taka konsola jak ps1, ale nie od Sony ani od M$... Oni już jadą, na fali... 4 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13222 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Effendi. To tylko połowiczna wina Sony. Jakoś chyba nie nawracasz na forum EA czy Ubi. A to oni wypuszczają takie kwiatki jak C3 ze spadkami do 18 klatek czy FC3 z 24-26 fps. Moc konsoli nie ma tu znaczenia. Przykładowo mamy PS4 takie jakie sobie wymarzyłeś a twórcy dochodzą do wniosku - po co nam optymalizacja i koszta z tym związane? Mamy 30 fps to wio na rynek. Dla nich target to 30 fps a nie tylko dla Sony. Tym bardziej, że nie stać ich na sprzedawanie konsol po cenie niższej niż kaszta produkcji jak to było w przypadku PS3 gdzie odkuli się dopiero na super slimie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Nie zapominaj, że gra zanim zostanie wydana, musi przejść jakiś tam, proces certyfikacji.... U... producenta sprzętu... I to on akceptuje w ostateczności finalny produkt... Deweloperzy, wystarczająco pieką mi du**ę na pececie, żebym się jeszcze nimi na konsolach zajmował... "Warto pamiętać, że certyfikacja w wypadku konsol jest dużo bardziej skomplikowana, niż na urządzeniach mobilnych - Wymogów technologicznych jest masa (kilkaset), a sam proces zgłoszenia gry jest długi i wymaga stworzenia długaśnej dokumentacji." http://polygamia.pl/Polygamia/2029020,96455,14187599.html Dlaczego wśród tych kilkuset wymogów nie ma punktu, mówiącego o tym, że gra ma działać w 60 fps ? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13222 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Dlaczego wśród tych kilkuset wymogów nie ma punktu, mówiącego o tym, że gra ma działać w 60 fps ? To proste. Załóżmy, że ps3 i x360 takie coś posiadają. Weźmy teraz takiego far cry 3 który by temu podołać wygląda jak 1 z 04'. Pomyśl jak by się to odbiło na wersji pc? Bo jak do tej pory to otrzymujemy kalki wersji konsolowej co tłumaczy zastój graficzny. A jakoś nie wierzę aby deweloperzy specjalnie picowali oprawę dla kompa. Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Dlaczego wśród tych kilkuset wymogów nie ma punktu, mówiącego o tym, że gra ma działać w 60 fps ? Bo lepiej przyciąć FPSy niż grafikę. A jakoś nie wierzę aby deweloperzy specjalnie picowali oprawę dla kompa. Tak jest od jakichś kilku lat Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 @MiK86 Dobra, ale nie mówimy od 7/8 letnich dziadach, które swego czasu faktycznie i mnie oczarowywały, tylko o sprzęcie który dopiero ma wyjść... Kupić - kupię, pograć - pogram, ale cały czas, będę miał tą pieprzoną świadomość, że jem cukierka przez papierek... Bo tak będzie. A miało być tak pięknie... Bo lepiej przyciąć FPSy niż grafikę. Dla kogo lepiej ? Dla developera czy dla gracza ? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13222 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) Dobra, ale nie mówimy od 7/8 letnich dziadach To teraz załóżmy, że nowe maszyny tak mają Przy obecnej cenie/mocy next gen'ów grafika nie byłaby dużo lepsza pomijając FHD i 60 fps. Laik i tak nie zauważy tych aspektów, pewnie woli lensflary i monszynblure. A żeby poprawić detale potrzeba mocy/kasy na czym Sony się przejechało z ps3. Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez MiK86 1 Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Dla kogo lepiej ? Dla developera czy dla gracza ? Masz rzeszę graczy przyzwyczajonych do 30 FPS, co robisz? Wyszło na PC parę gierek (na szczęście niewiele) zlockowanych do 30 FPS i po chwili grania człowiek przyzwyczaja się do tego. Tym bardziej, że konsolowe 30 FPS jest zwykle "lepsze" niż PCtowe 30 FPS (chociaż gorsze niż 60 FPS). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Light56 56 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Wreszcie jest co czytać, bo już się nudziłem. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts