Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

przecież możecie zrobić już preorder na muve za 1699zł cena lepsza niż na amazonie.co.uk,nie wszystkie sklepy dodają ten podatek od nowości, ceneo.pl -najlepszym przyjacielem.

Prawda jest taka że z gier które pokazało Sony na E3 mnie najbardziej interesuje Beyond od Quantica, który akurat jest na PS3. Jeśli będzie w połowie tak dobry jak Heavy Rain lub Fahrenheit to mamy hit. 

Beyond:Two Souls będzie napewno świetną grą tak jak Last of Us.Heavy Rain jest świetną grą ,przeszedłem ją dwa razy.Raz na padzie a drugi raz z move controller(większa frajda I jeszcze lepsza rozgrywka{szkoda że nie było więcej tytułów które tak świetnie wykorzystywałby move controller})

Co to jest Fahrenheit? jedyne co mi się kojarzy to 9/11 ale to był film.

Ile w Polsce kosztuje roczne PlayStation Plus?

Sam zastanawiam się czy nie zrobić preorder na PS4,ale rozum podpowiada żeby tego nie robić.

Najlepiej poczekać na rewizję modelu(miałem dosć gdy kupiłem PS2,dwie konsole,dwa razy problem z laserem),z xbox 360 to mi się udało bo nie miałem problemu. 

Ciekawi mnie też za ilę będą gry na PS4,widzę że na amzonie mają je gdzieś po 55£,gdzie zapewne w Polsce będą jeszcze droższe.Trochę za dużo,jeszcze pewnie niektórzy wydawcy zablokują możliwość sprzedarzy.Za akcesoria też sobie liczą,cena dualshock 4 to jakiś żart!

Ja tam zostanę narazie przy ps3,pogram w God of War Ascenscion,the last of us,beyond:two souls,GT6 jak wyjdzie.

Gram teraz w Castlevalian Lord of Shadow,polecam świetana gra,jedna z najbardziej nie docenionych na ps3(jeśli grałeś w god of war lub darksiders).Nie mogę doczekać się na 2.

Edytowane przez .daft
cytowanie

Fahrenheit to protoplasta Heavy Rain, również zrealizowany w tym stylu. W mojej opinii lepszy fabularnie (ciekawszy). Gra ta ukazała się jeszcze na PlayStation 2 oraz Xbox (a także PC). Warto zagrać, zaufaj :)

PS+ na rok kosztuje w PL ~195zł \\ drogo to nie jest :) Ale XBL Gold jest dość znacznie tańszy (~135zł).

PS: Pre-order nie oznacza że za tyle sprzęt dostaniesz, pre-order to złożenie zapotrzebowania nie zaś umowa 'K-S'. Jeśli cena okaże się wyższa firma ma prawo rządać dopłaty, jeśli okaże się niższa firma powinna zwrócić różnicę (ale nie musi). 

Fahrenheit to protoplasta Heavy Rain, również zrealizowany w tym stylu. W mojej opinii lepszy fabularnie (ciekawszy). Gra ta ukazała się jeszcze na PlayStation 2 oraz Xbox (a także PC). Warto zagrać, zaufaj :)

PS+ na rok kosztuje w PL ~195zł \\ drogo to nie jest :) Ale XBL Gold jest dość znacznie tańszy (~135zł).

PS: Pre-order nie oznacza że za tyle sprzęt dostaniesz, pre-order to złożenie zapotrzebowania nie zaś umowa 'K-S'. Jeśli cena okaże się wyższa firma ma prawo rządać dopłaty, jeśli okaże się niższa firma powinna zwrócić różnicę (ale nie musi). 

Rozumiem,ja jestem przyzwyczajony do amazon.co.uk,oni zawsze biorą więcej I zwracają kasę a nie na odwrót.

Dobre wieści z E3,Castlevalian lord of shadow wychodzi na pc 27 Sierpnia 2013

http://www.youtube.com/watch?v=_4Sw5u9N_qU

http://store.steampowered.com/app/234080

Lord of Shadow 2 wychodzi chyba w grudniu tego roku na pc,ps3 a oto demo z gry,zapowiada się świetnie:

Beyond:Two Souls demo grywalne z E3

Napewno będzie hitem.Wychodzi 8 października 2013,nie mogę się doczekać!

tech demo od QD

A ty dalej nie wiesz że tech dema są duuużo ładniejsze od samych gier? W realnej rozgrywce sprzęt ma do liczenia dużo więcej rzeczy niż renderowanie grafiki (patrz AI, silnik fizyki). Tech demo Agni (GTX680) jest i tak dużo ładniejsze niż to. 

Spodziewałem się takiej odpowiedzi :)

W przypadku tech dem od QD jest zupełnie odwrotnie, ich tech dema są brzydsze niż wydawane później gry.

2006 "The Casting" Tech Demo
http://www.abload.de/img/12ach6.png

2010 Heavy Rain
http://www.abload.de/img/1fccm5.png

2011 "Kara" Tech Demo
http://www.abload.de/img/vlcsnap-2013-02-22-06jycon.png

2013 Beyond
http://abload.de/img/vlcsnap-2013-06-12-13olk9m.png

więcej porównań

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=584376&page=6

myślę że za jakieś 3 lata dostaniemy taką grafe, oczywiście nie w grach z otwartym światem.

Edytowane przez .daft

x86 to tylko procesor. Ma znikomy wpływ na jakość grafiki. Zanim się ogarną z HSA, dokształcą w dziedzinie GPGPU (wcześniej niemal nieobecne w GameDevie) też trochę czasu minie. No i tak naprawdę nie wiemy ile tam siedzi jeszcze technologii, o których zwykli śmiertelnicy nie wiedzą.

@, pisałem już wcześniej, numerki nic nie mówią, ten układ został zaprojektowany głównie przez AMD. Wyłącznie do grania. To nie jest tak, że kupisz sobie płytę główną, procka z Jaguarami (o ile by się go kupić osobno), wsadzisz 7850 i będziesz miał podobną wydajność. Na ostateczny efekt wpływa tak wiele czynników, że nie da się ocenić po suchych liczbach jakie możliwości mają konsole. 

So I ended Day2 watching the extended Demo of this in Sonys booth. The buzz was non existant, the line was small, and I was curious. Before getting things going the Quantic Dream dev went on and on how there are no tricks, this is running in engine in 3D realtime with no video overlays. I was still quite skeptical. They showed everything from the press conference and then the demo went on for another five minutes. Another actor shows up in a devil costume, many more goblins appear. I kept thinking to myself this just can be. The character in the devil outfit looks absolutely real. I admit I was #TeamCG so I have been burned before. And this is supposedly real time no less. When it was over. He started to describe how many polys there were per character. And how many shaders. Blah blah. But then he started to change the lighting with the controller. To move the camera around in full 3D. Zoom in and out to see amazing details like the characters eyes. He started turning shaders on and off. Then he went into wireframe mode to show off the models. He had them do different animations like pushups to show off the cloth simulations for the clothes and hair. Because we were the last show of the day he had plenty of time to go through it in detail.

I could not compute. It was real. This is the single most impressive realtime 3D graphics demo I have ever seen in my life. I have been to many E3's and even SIGGRAPH. Never has my jaw hit the floor so hard. I put my face right up to the huge hidef tv screen to look more closely at the end. Still looked real. There can be no debate here people. #TEAMCG is happening and in real time on PS4. And it is not Kojima that is delivering. It is Quantic dream. This really deserves alot more attention than it is getting. Especially after what happened with the TeamCG vs TeamReal debate. If you are at E3, you must goto the Sony booth and wait in line for the Quantic Dream demo to see it for yourself. I asked them to release the demo on PSN store when PS4 comes out. The last argument is that this is just a demo, and what can the game look like. They were very confident that the game will look like this or better. The Quantic Dream guy listed how they made this in 6 months using tools from the Beyond pipeline. And that it was not even using the full memory of PS4. He also pointed to their pedigree, and I have to admit, Beyond looks better than many next gen games at E3.

#TEAMCG has been vindicated! Discuss.

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=63271331&postcount=319

Skok jest ale nie jak z ps2 na ps3 

na razie nie :P chociaż taki division już teraz wygląda rewelacyjnie i widać spory skok.

Edytowane przez Wulfen

Tak samo było z gadaniem że gry na nowa generacje będą chodziły w 30 fps a tu niespodzianka 60 fps, do tego że grafika będzie słaba  i nie będzie przeskoku jak przy ps2 do ps3 a jest jednak jest ;)

Gdzie gry na PS4 chodzą w 60 fps? NIEKTÓRE, tak... ale i na PS3 znajdziesz takie tytuły. Nowy Killzone odpalony był real-time w 30 fps. Grafika też kasku nie zrywa, bo jedyna rzecz na prawdę ładna to tech demo od QD, gdzie na PC widziałem już jakiś czas temu porównywalne demka.

Fajnie by było, jakby AMD wprowadziło do sprzedaży układ z konsol, APU + RAM na jakieś płycie ITX %-)

To by dopiero była jazda... scrackowany XBOX OS albo PS4 OS i masz kompa i obie konsole w jednym :D

Fajnie by było, jakby AMD wprowadziło do sprzedaży układ z konsol, APU + RAM na jakieś płycie ITX %-)

To by dopiero była jazda... scrackowany XBOX OS albo PS4 OS i masz kompa i obie konsole w jednym :D

Myślę, że na APU Kaveri ze Steamrollerami już będzie się dało spokojnie grać, na pewno nie będą tam tak słabe podzespoły jak w tych z Jaguarami dla PC, a będzie też współdzielona pamięć, plotkuje się że będą dwa kontrolery, jeden DDR3 a jeden GDDR5 albo DDR4 i od producenta będzie zależeć co wybierze.

Gry PS4 byly puszczane na devkicie tutaj macie error devkitu, a nie crash z windowsa. :)

http://wololo.net/wagic/wp-content/uploads/2013/06/PS4-Error.jpg

http://www.ps3site.pl/files/2013/06/tweet2iaaut.png

Powiem tyle wybieranie Xboxa One to szczyt idiotyzmu i ślepoty, bo, inaczej ja tego nie widzę.

Edytowane przez Light56