Skocz do zawartości

Temat ogólny o prockach AMD

Recommended Posts

No cóż teraz i tak nie mam jak tego potwierdzić bo dysk, na którym znajdowały się wszystkie walidacje z GPU-z, poszedł do komputerowego nieba :/ Jednak rękę dał bym sobie uciąć, że 900 MHz na nim wyciskałem. Pamietam, że było mi mało i jak zrobiłem "Pencil Moda" to w końcu padła, a w zamian dostałem HD 4870 512 MB :P

Sugerujesz, że to 900 MHz zrobiłeś bez podnoszenia napiecia :o?

Ludzie ja nie pamiętam już... to było 4 lata tamu :P A 900 MHz uzyskałem chyba po zrobieniu "Pencil Moda" czyli po podniesieniu napięcia :P I tak było to na powietrznym chłodzeniu, ale oczywiście to są tylko moje słowa i nie mam jak tego potwierdzić więc możecie mnie śmiało hejtować ;)

Pozdro 600 :P

Ludzie ja nie pamiętam już... to było 4 lata tamu :P A 900 MHz uzyskałem chyba po zrobieniu "Pencil Moda" czyli po podniesieniu napięcia :P I tak było to na powietrznym chłodzeniu, ale oczywiście to są tylko moje słowa i nie mam jak tego potwierdzić więc możecie mnie śmiało hejtować ;)

Nikt Cię nie ma zamiaru hejtować, sam miałem HD 4850 z podniesionym napięciem, który również padł %-).

Jedno pytanie. Jutro odbieram swojego nowego kompa, a dopiero teraz zauważyłem, że AMD FX-6200 ma cos takiego jak Turbo Core dzieki czemu taktowanie z 3.8 GHz wzrasta do 4.1 GHz. Możecie mi wytłumaczyć w skrócie, kiedy ten tryb sie włącza i kiedy wyłącza?

Z góry dzięki

PS: czy przy AMD FX-6200, Radeonie 7770 1GB, 8GB RAM odpale na full przy rozdziałce 1366x768 takie gry jak Crysis, Crysis 2, Crysis 3, Battlefield 3, NFS Most Wanted, Call of Duty: MW3?

Edytowane przez borus213

Czyli np. jeżeli gram w grę, która wykorzystuje tylko dwa rdzenie i zaczynam tracić w niej fpsy, to sterownik wyłącza mi pozostałe cztery rdzenie i podkręca te dwa które używam do 4.1 GHz?

A i ostatnie pytanie. FX-6200 ma 6x3.8GHz czy 3x3.8GHz ale sześc wątków?

czy przy AMD FX-6200, Radeonie 7770 1GB, 8GB RAM odpale na full przy rozdziałce 1366x768 takie gry jak Crysis, Crysis 2, Crysis 3, Battlefield 3, NFS Most Wanted, Call of Duty: MW3?

Ciężko będzie pograć płynnie na full w te gry które podałeś bo są dość wymagające  może oprócz COD MW3. Odpalić odpalą na full ale ilość klatek będzie nie pozwalała grać.

przy tej rozdzielczości ?, no nie wiem, myślę że będzie dało się pograć, może nie na ultra wtryskach ale jednak, powinno być płynnie

Na ultra w Crysisie 3 czy 1 nawet przy tej rozdziałce nie ma szans na płynną rozgrywkę na HD7770! Na niższych detalach tak jak kolega pisze będzie git. Płynną to chodzi mi o około 50 fps. Wiem to sam po sobie :)  

Gość usunięty

Co nie zmienia faktu, że to podobna zasada. ;)

A co się tyczy procesora to czekam na Steamrollery - aktualna wydajność mojego PIIx4 980 jest satysfakcjonująca więc nie zamierzam go wymieniać w najbliższym czasie na cokolwiek, chyba ze CPU się mi zepsuje.

witam.Czy ustawienie opcji w pamieciach ddr 3 commond rate jest 1 i 2 czy ma to wpływ na podkrecanie i stabilnosc pracy cpu, bo nie moge dojsc z nim do ładu Na 3.2ghz idzie ale dalej już nie nieważne jakie jest napiecie.niby occt 10min przechodzi pozniej niebieski ekran albo restart. cpu to phenom 2 945 c2, temperatury w normie. Raz użyłem programu asus turbo evo ustawil proca na prawie 3.4ghz sam robil stabilnosc pracy i zatwierdzil ale tez nie bylo dobrze bo pokazywal sie niebieski ekran po jakims czasiie pracy np 30min 1h

Edytowane przez poncjusz