Skocz do zawartości

Temat o kartach Radeon serii 7xxx oraz Rx 2xx

Recommended Posts

^^^ Mialem 6950@70 a pozniej nawet 6990 (tez niegrywalna w dx11 przez wspomniana tesselacje) Zrazony tak niska wydajnoscia w tym trybie nie ryzykowalem juz wymiany na 79xx i wzialem Keplera 670, teoretycznie 6990 powinna byc wydajniejsza ale odczucie miedzy nia a 670 to niebo a ziemia na korzysc nv oczywiscie, slupki tego nie pokażą, co mi da to ze radek bedzie mial super sredni fps jak przyjdzie newralgiczne miejsce w grze, gdzie fps dramatycznie spada, a tak wlasnie zachowuja sie karty AMD.

Jesli nie wierzysz, ze mialem te Radki to chetnie wygrzebie Ci fotki, jak odsprzedawlem te karty z moim nickiem "hennepin" z pclabu.

Pierwsza ma chłodzenie DualX a druga VaporX - będzie ciszej pracowała pod obciążeniem, posiada komorę parową.

Ta z DualX ma seryjnie 950/1450 , VaporX to GHZ: 1000/1500 ale widziałem też wersje 1050/1500 ;)

Ja mam dualX z podwójnym biosem który ma fabrycznie 1000/1450

Patrzcie jakie mam jaja w menu w hitmanie 5 tylko :

http://www.youtube.com/watch?v=1CQmBv_o0r8

raczej tzw cewki.

Rozwiązałem pryczynę microstutteringu w GTA IV i EFLC - okazało się że był dostępny jakiś nowy patch do EFLC 1.2.1.1 czy jakoś tak - zainstalowałem i bangla :) Juz nie muszę włączać vsync - nareszcie po 5 latach od premiery gry mam sprzęt żeby w nią komfortowo grać :) :) O dziwo pomógł też w podstawce GTA IV :)

Edytowane przez joker5513

Ja myślałem nad grafiką dobre 3 tygodnie i co trzy dni zmieniłem zdanie. Miałem brać msi gtx 670, Sapphire 7970 oc potem ghz vapor, aż dziś wreszcie zamówiłem Asusa HD 7970 DC2 top. Myślę, że dobrze zrobiłem. Dobre i ciche chłodzenie, a ogólnie to nie odstaje od GHz, a kilka osób pisało, że nawet lepiej się od niego kręci. Teraz tylko poczekać aż sprzęt będzie do odebrania.

Pierwsza ma chłodzenie DualX a druga VaporX - będzie ciszej pracowała pod obciążeniem, posiada komorę parową.

Ta z DualX ma seryjnie 950/1450 , VaporX to GHZ: 1000/1500 ale widziałem też wersje 1050/1500 ;)

Mam tę drugą. A tak gwoli ścisłości, to mam obie. Karta Sapphire HD 7970 GHz Edition posiada taki fajny przycisk, odpowiadający za załączenie trybu boost. Właśnie jego wciśnięcie powoduje skok taktowania rdzenia o te 50 MHz (wiadomość do potwierdzenia, nie chciało mi się do końca czytać instrukcji. Jak znajdę trochę czasu to napiszę, czy na pewno ten świecący na niebiesko po wciśnięciu przycisk dopowiada za dopalanie).

Ja teraz mam tylko nadzieję, że ten Asus będzie się dobrze sprawował, chociaż brałem w techplanet, a oni mają bezproblemowy serwis gwarancyjny. Na plus dla Asusa to 3 lata gwarancji i chyba jednak to w dużej mierze mnie przekonało. 

Tak się tylko zapytam z ciekawości, bo wiem, że taktowanie rdzenia można łatwo podbić znacznie w górę, a jak jest z taktowaniem pamięci? W Asusie jest stockowo 5600 ogólnie więc 1400 rzeczywiste, a w GHz jest 1500 i 6000. Można to podbić do tych 6000 i czy jest to w ogóle potrzebne?

Mam tę drugą. A tak gwoli ścisłości, to mam obie. Karta Sapphire HD 7970 GHz Edition posiada taki fajny przycisk, odpowiadający za załączenie trybu boost. Właśnie jego wciśnięcie powoduje skok taktowania rdzenia o te 50 MHz (wiadomość do potwierdzenia, nie chciało mi się do końca czytać instrukcji. Jak znajdę trochę czasu to napiszę, czy na pewno ten świecący na niebiesko po wciśnięciu przycisk dopowiada za dopalanie).

Mam wersje boost tylko dualX i niema żadnego przycisku przynajmiej u mnie świecącego tylko zwykły przełącznik którym możesz wybrać bios zwykły lub lekki OC który daje właśnie 50mhz extra.A to te same karty tylko chłodzenie założone troche inne.