chudy131080 14114 Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 a daj mu lekko wyższy voltage, jeżeli defekt pozostanie to gwara Da,jak będzie można dać. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 mozna to zrobic za pomoca oprogramowania catalyst przez "ustawienia sterowania zasilaniem"? MSI Afterburner Cytuj Link to post Share on other sites
mac47 2 Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 A co sadzicie o tym, że kiedy sprawdzałem czy podczas testowania Heaven Unigine też będzie ten problem to nic złego się nie działo? Wszystkie ustawienia na maxa. Test godzina i piętnaście minut, a w Furmarku już po kilku/ kilkunastu minutach wysypuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Piotr19953 1 Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 LUDZIE!! http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-hd7850-1024mb-ddr5-256b-d-h-d-pci-e-dc-hd7850-dc-1gd5-511352/ Niech ktoś mi powie, dlaczego ten 7850 1gb jest tak tani, skoro wszystkie inne 1gb mają cenę powyżej 600zł ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Wakacje, promocja, ... , kto to może wiedzieć Cytuj Link to post Share on other sites
homer56 1 Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Czy 73 stopnie w FurMarku na 7970 w wersji od Gigabyte z zegarem 1100 MHz to dobra temperatura? Dodam, że buda to Define R4, a w pokoju jest dosyć ciepło. Cytuj Link to post Share on other sites
kuba83bb 91 Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 LUDZIE!! http://www.morele.ne...dc-1gd5-511352/ Niech ktoś mi powie, dlaczego ten 7850 1gb jest tak tani, skoro wszystkie inne 1gb mają cenę powyżej 600zł ?? Nic tylko brać, mi udało się upolować msi hd7770 za 377zł też fajna cena. Cytuj Link to post Share on other sites
Piotr19953 1 Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 (edytowane) Hah panikuje, bo nie mogę w to uwierzyć. Czy ktoś może sie wypowiedzieć na temat tej niereferencyjnej wersji radka 7850: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-hd7850-1024mb-ddr5-256b-d-h-d-pci-e-dc-hd7850-dc-1gd5-511352/ (tak, to ta podana powyżej, ale gdyby ktoś nie ogarniał o jaka mi chodzi, wstawiam linka ponownie) Jak z głośnością, jak z chłodzeniem od asusa, jak sie kręci Edytowane 4 Lipca 2013 przez Piotr19953 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 @up: nie miałem, ale karty Asusa z takim chłodzeniem mają opinię cichych. Każdy radek 7850 kręci się co najmniej dobrze (1 GHz robi prawie każda sztuka). Ja mam 7850 od MSI z jednym centralnie ułożonym wentylem i pracuje stabilnie @1050 MHz (w pewnie poszłoby i wyżej, ino suwak w MSI Afterburnerze a ja nie chcę karty katować w lato dla minimalnego wzrostu wydajności). Cytuj Link to post Share on other sites
pan piksel 9 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Czy 73 stopnie w FurMarku na 7970 w wersji od Gigabyte z zegarem 1100 MHz to dobra temperatura? Dodam, że buda to Define R4, a w pokoju jest dosyć ciepło. normalna temp w wakacje, jednak radzilbym monitorowac by nie przekraczala karta 75C, moj 7970 od szafirka sie zwiesza momentalnie poprzekroczeniu 75C, a akurat mam tak pokoj ze mi slonce swieci na bude, czarna do tego.. ev ustaw w msi after burnerze wiatraki na 70-100% zalezy jak ci na ciszy zalezy dla temp powyzej 70C Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 No i po zawodach -- 7990 EOL Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Nad czym tu płakać? Drogi złom kompletnie nie nadający się dla prawdziwego gracza i tyle. Niech te amd się w końcu ogarnie z tymi problemami abym w końcu mógł kupić jakiegoś ładnego szafirka dla siebie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Racja, ja nie płaczę nad kartą, tylko nad tym, że projekt długo powstawał i bardzo szybko skończył żywot. Taka konstrukcja była właściwie tylko sztuką dla sztuki, ale np poprzednie wersje 5990 i 6990 z tego co widziałem w sieci cieszyły się o wiele większą popularnością, a chyba nawet i teraz cieszą. Sterowniki CF to niestety ciągła bolączka, ale i tak jest już o wiele lepiej niż było. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Sterowniki do radków to W OGÓLE bolączka... Nie tylko do CF. Ja już nawet się z tego nie śmieję. Zacząłem ubolewać nad faktem, że jak dla mnie połowa rynku karty graficznych jest niedostępna, bo po prostu nie warta kupna. Za dużo problemów... za dużo problemów... Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 5990 5970. Nie było czegoś takiego, jak 5990. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Tak - 5970, mój błąd. Effi no bez przesady: Za dużo problemów... za dużo problemów... Przy pojedynczej karcie? Sam mam HD i ... i gdzie właściwie mam doszukiwać się tych "problemów" ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Zapraszam do mnie na weekend. Mam wolne pokoje, odpalę Ci na GF i na AMD te 120 gier, które mam zainstalowane i pokażę Ci na własne oczy, jak to wygląda. Na radku problemy SĄ. Na nv też SĄ, ale jest ich ZNACZNIE mniej. Będę to powtarzał do usrania i przestrzegał każdego potencjalnego kupca, aż je w końcu wyeliminują. Bo to są FAKTY. W sieci jest pełno informacji na ten temat a moje drzwi zawsze są otwarte dla niedowiarków, dopóki jeszcze dysponuję radeonem na stanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Effi, za zaproszenie dziękuję i doceniam. Jak będę w Twoich stronach dam Ci znać wcześniej. W sieci jest pełno informacji na ten temat Wiesz, ja to niby widziałem, również dlatego, że i nV i HD i jeszcze inne wynalazki graficzne miałem u siebie, ale ... albo nie jestem wymagającym graczem (a nie jestem, średnia ilość gier jakie widzę w roku, to może 3), albo po prostu na pewne niedogodności nie zwracam aż takiej uwagi* * - aha, np nigdy nie mam włączonego dodatkowego oprogramowania wyświetlającego na ekranie aktualne informacje na temat pracy GPU i szybkości generowania przezeń obrazu. Jednak skoro coś Ci się w pracy układów HD nie podoba -- to nie śmiem nawet mówić, że sobie to zmyślasz i jakoś do takich wniosków doszedłeś. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Oczy mam dobre. Jak sam napisałeś: nie jestem wymagającym graczem (a nie jestem, średnia ilość gier jakie widzę w roku, to może 3), albo po prostu na pewne niedogodności nie zwracam aż takiej uwagi Tak więc jeżeli jesteś taką osobą, to ja mówię: brać radka w ciemno - różnicy pomiędzy nim a GF nie zauważysz. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 ja biorę radki od zawsze i jestem zadowolonym użytkownikiem ... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Wybacz ale Ty, jesteś po prostu pierdolnięty... I zacznij te zdania z WIELKIEJ litery w końcu zacząć pisać chłopie. Ile Ty masz lat. Na przekór ku**a robisz jak dziecko ? Ogarnij się. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 (edytowane) Sorry ale nie potrzebuję chwilowo physXa który jest jedną wielką papką marketingową, a teraz nawet nie ma prawa bytu xD, wszystkie konsole należą do AMD więc jakiekolwiek gry z PhysXem mijają się z celem, GF nie oferują po za tym PhysXem nic co byłoby godne zwykłego użytkownika, mają tam GTXa 780 który za wielkim hitem nie jest, no i kolejna papka jaką jest Titan, wiara w taką markę co mając taki budżet, tworzy takie kotlety, nie wiem czy jest na miejscu ... zresztą wszędzie widzisz u AMD mikro przycięcia, więc na twoim miejscu bym się przebadał ;/ Edytowane 9 Lipca 2013 przez JonathanArcherPL Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Zapraszam do mnie. Najpierw posadzę Cię na fotelu i pokażę to, czego "nie widzisz" a potem spuszczę w*******... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 No czego nie widzę ?, no powiedz czego ?, zielonej ikonki na pasku ?, nie ma różnic a zaklinanie rzeczywistości nic ci nie da, a fakt że tam się bawiłeś radkiem, to tak naprawdę pic na wodę, Nv pewnie będę zmuszony kupić dla Wiedźmina 3, ale poczekam jeszcze na wymagania, jeżeli PhysXa nie będzie albo nie będzie on wymagał grafy od NV to kupię HD 9970, Na intela przeszedłem, długo bo długo się nad tym zastanawiałem, ale jest i jest git, także jakbyś próbował atakować mnie Fanboystwem, to nie polecam Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 http://i1.memy.pl/obrazki/6501442302_jestem_tak_najarany_ze_nie_chce.jpg 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts