Skocz do zawartości

Temat o kartach Radeon serii 7xxx oraz Rx 2xx

Recommended Posts

Gość DANNY__79

Effi sprawdza wydajność :), a ja sprawdziłem na 13.6b2 problem występujący u Balrogos'a.

Uruchomiłem dla testu Unigine Heaven 4 i Unigine Valley -- nic podobnego nie wystąpiło (spróbuję wieczorem na innych aplikacjach).

Balrogos - jakie programy Ci wyłożyło?

• Popieram 1
Gość effendi360

Metro LL - tu jest poprawa o całe 7 fps na średnich wartościach w stosunku do tego co było, mimo to frame latency nadal lipa. :(

Grid 2 - delikatne przycinanie występuje nadal a w benchmarku wyniki te same co na poprzednich sterach.

Remember Me - ten drop do 43 fps na nowych sterach to twoim zdaniem jest lepiej ? No fakt, jest lepiej bo wtedy dropiło do 30fps :]

Neverwinter nie mam, więc nie sprawdzę czy też ściemniasz. A tak poza tym skąd ty żeś wytrzasnął w ogóle, że ma być jakakolwiek poprawa w tych grach jak w changelogu nic o tym nie jest napisane. :]

@Danny

Chłopak ma rację, odpaliłem kilka gier i lipa. Za każdym razem gry się freezują i nie da się do nich powrócić po zrzuceniu na pasek.

• Popieram 1
Gość DANNY__79
Chłopak ma rację, odpaliłem kilka gier i lipa. Za każdym razem gry się freezują i nie da się do nich powrócić po zrzuceniu na pasek.

... a bo o to Wam chodziło :sciana:  -- no to zgadza się.

Myślałem, że idzie o uruchomienie jednocześnie np dwóch aplikacji 3d w okienkach (tak jak testowałem powyżej).

To nie sprawdziłbym, bo ja tak po prostu nie robię -- jak pracuję z aplikacją 3d na pełnym ekranie (np), to działam tylko z nią, kończę > zamykam.

Mam do tego dawne podejście ;) (jeszcze z procków 1-dno rdzeniowych).

• Popieram 1

Effi sprawdza wydajność :), a ja sprawdziłem na 13.6b2 problem występujący u Balrogos'a.

Uruchomiłem dla testu Unigine Heaven 4 i Unigine Valley -- nic podobnego nie wystąpiło (spróbuję wieczorem na innych aplikacjach).

Balrogos - jakie programy Ci wyłożyło?

Diabło III i PlanetSide 2 :P

Gość DANNY__79

Przyznam, że jestem zaskoczony "efektami" generowanymi przez ten problem.

Wygląda jakby wszystko pracowało w 16 kolorach, a co za tym idzie był problem ze sterownikiem GPU lub nawet jej uszkodzeniem.

Wygląda to też jakby system uruchomiony został w trybie awaryjnym.

Ponieważ nie zawarłeś żadnej informacji na temat posiadanego systemu operacyjnego - mogę się tylko domyślać.

Spróbuj zainstalować poprawnie sterownik do GPU - najlepiej stąd

• Popieram 1

wylacz opcje turbo :P w przegladarce, bo zbyt kompresuje obrazki i nie jest to wina karty graficznej

ja mam pytanie z innej beczki,

mam radka 7970 krecilem go u sibie i max 1075mhz na rdzeniu, przy podbiciu nawet o 5mhz grafika sie wywala

"device is disconected" w crysiu 3

probowalem podbic napiecia, szukajac stabilizaji dla chociaz 1100,co ciekawe pamieci bez oporow ida na 1800

czy moja sztuka radka sie tak slabo kreci czy tez, moj zasilacz jest za slaby?

proc fx-8320 @ 4,2ghz swoje zjada

psu to 550W ocz

nie mam watomierza by sprawdzic :<

wylacz opcje turbo :P w przegladarce, bo zbyt kompresuje obrazki i nie jest to wina karty graficznej

ja mam pytanie z innej beczki,

mam radka 7970 krecilem go u sibie i max 1075mhz na rdzeniu, przy podbiciu nawet o 5mhz grafika sie wywala

"device is disconected" w crysiu 3

probowalem podbic napiecia, szukajac stabilizaji dla chociaz 1100,co ciekawe pamieci bez oporow ida na 1800

czy moja sztuka radka sie tak slabo kreci czy tez, moj zasilacz jest za slaby?

proc fx-8320 @ 4,2ghz swoje zjada

psu to 550W ocz

nie mam watomierza by sprawdzic :<

Czym zwiekszałeś napięcie karty bo ja u siebie w msi afterburner mam brak mozliwosci regulacji napiecia, na standardowym napieciu max 1180 na rdzeniu i 1650 na ramie