Gashu 8 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Siemka, wie ktos moze jak wyglada format ze zmiana systemu operacyjnego na ubuntu? Chce zmienic na WXP i nie mam pojecia jak to zrobic, ni tu BIOSa nie ma ani zadnych wskazowek, a potrzebowalbym zmienic bo brak mi wielu rzeczy na linuxie i nie potrafie ogarnac terminala i komend. Cytuj Link to post Share on other sites
Vercruysse 148 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Partycję z Ubuntu możesz usunąć za pomocą programu GParted a następnie utworzyć partycję za pomocą tego programu.Wtedy możesz instalować XP-ka. Cytuj Link to post Share on other sites
Glider 37 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Prosto, skutecznie i najszybciej, to sformatować dysk przy instalacji Windows XP. Usunąć wszystkie partycje i podzielić go na partycje pod siebie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) @Vercruysse Nie moge nic w tym programie zmienic, probowalem usuwac ale nic z tego. @Glider Sciagnelem nagralem wlaczam i error, brakuje jakiegos pliku na plycie. Mysle ze tym sposobem mi sie uda tylko czy zna ktos jakies sprawdzone zrodlo zebym mogl sciagnac tego winka? Ta wersje sciagnelem z DW. // Sciagnelem z torrentow black edition xp 2012, zobaczymy co bedzie, wlasnie wypalam na plycie Probowalem instalowac z 3 razy, wypalilem druga plyte, pojawiaja sie bledy w kernel debug dll. jeden z nich: \i386\KDCOM.DLL nie wiem co mam robic, probowalem dwie wersje windowsa za kazdym razem jakis error, prosze o pomoc. Udalo sie, Gparted'em usunalem partycje linuxowska i utworzylem partycje NTFS pod winde, potem po wypaleniu 5 plyt udalo sie znalezc dobra wersje, teraz sie instaluje bez zbednych komplikacji. Jesli ktos wam mowi ze jak zainstalujesz linuxa i bedziesz mogl bez problemow wrocic do windy to mu nie wierz 2 dni sie meczylem zeby wrocic do windy. Dzieki za pomoc, temat do zamkniecia Edytowane 1 Listopada 2012 przez Gashu Cytuj Link to post Share on other sites
Malwin 16 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Bo jak się piraci system, a nie kupuje oryginału to tak jest... Normalnie takie, rzeczy to się robi z poziomu instalatora jak napisał @Glider i jest to pare minut roboty. Ale skoro Tobie zajęło to 2 dni to tylko świadczy o Twoim rozgarnięciu. Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 @up I tak sciagnelem pirata, zadzialal. Wczesniejsze wersje ktore wypalalem byly wadliwe bo brakowalo wielu plikow, Windowsa nie da sie zainstalowac gdy mamy na partycji system plikow pod linuxa bo instalujesz winde nie ubuntu, wiec musialem usunac i stworzyc partycje na nowo, bo format nic by nie dal. Cytuj Link to post Share on other sites
Malwin 16 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Windowsa da się zainstalować gdy mamy na partycji inny system plików niż ntfs. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. To, że poprawnie nie rozpozna partycji typowo linuxowej ext3,4 itp to nie znaczy, że nie mozesz usunąć nieznaną partycjię, stworzyć nową z systemem plików ntfs i zainstalować windowsa... Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 coz, mi wyskakiwaly bledy o nieznanym systemie plikow i nic nie chcialo dalej ruszac, ruszylo dopiero po zmianie systemu plikow Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts