Skocz do zawartości

[PC] Euro Truck Simulator 2

Recommended Posts

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zainstalowałem demo, bardzo fajna gra ale straszna optymalizacja, brak wsparcia CF, przy max ustawieniach 26klatek :/

Trochę mało tych klatek. Jakaś słaba optymalizacja dla Radeonów chyba.

A grał ktoś na kierownicy ? Może ktoś pogrywa na G25/27 ?

Ja gram na G27 i bardzo sobie to cenię ;)

A grał ktoś na kierownicy ? Może ktoś pogrywa na G25/27 ?

Ja gram na DFGT ;)

ETS ne ma supportu dla CROSS, tylko SLI.

Moja Królowa Szos

http://www.sendspace.pl/file/pic/80e9e895328bf79399877e3/view

Dodatek do etsa ponoć ma wyjść na wakacje, DLC EAST :) + nowe patche dodające nowe trucki

Ja również na G27 - rewelacja.

Obecnie mapa TSM Map 2.2 z pakietem JPM (TC Mega Mod - rewelka! + ponad 200 naczep) i kilkunastoma innymi modami w tym Real Environment (ogromna paczka tekstur).

Wszystko na full, 1920x1080, 400% -> ponad 40 FPS co w tej grze jest mega płynne. NV lubi się z SCS :)

Szkoda, że SCS wzięło się za nowe tereny i nowe trucki, a tymczasem zachowanie i porażająco śmiesznie mała ilość ruchu AI jest ciągle widocznym problemem.

Niby są mody (sam robiłem przez 4 miesiące paczkę i dopracowywałem parametry tak aby ciężarówki AI jeździły z normalną prędkością i żeby ilość pojazdów była bardziej realistyczna) ale to nie to samo co np. suwak w grze umożliwiający ustawienie ilości pojazdów. To co jest jednym z najważniejszych czynników leży w powijakach.

ja też na logitech g27 i powiem wam że gdyby na starym sprzęcie miałbym cały czas 25fps to byłoby fajnie (8600gt i athlon 64 xp 3500+)

poniżej 20fps gra juz klatkuje ale na 25 fps jest ultra płynna :)

Więcej info znajdziecie na :

http://blog.scssoft.com/

http://eurotrucksimulator2.info/pl/

W patchu na bank beda Iveco i Volva, ja bym jeszcze powiedział ze mercedes, przecież wyszedł wcześniej od volva wiec może.....i jak interiory zrobią to będzie cacy

• 2 tygodnie później...

Widzieli. Wielka szkoda, że dużo o DLC, nowych truckach a nic o zwiększeniu ilości traffic. Tak BTW - jest już w sieci mod, jeden z Panów wyedytował hexem plik .exe i zwiększył ilość pojazdów dwukrotnie w stosunku do tych które dopuszcza maksymalnie gra. :)

• 1 miesiąc temu...

Wyszedł patch 1.4

Pełna lista zmian na blogu SCS.

Z najważniejszych:

1. Dodano Iveco Hi-Way (koszmarny model, więc nie wiem kto im dał na to licencję ale jest)

2. Zwiększono ruch AI i poprawiono jego zachowanie(wreszcie...)

3. Dodano możliwość budowy kilku map i łączenia ich w grze (chyba najfajniejszy feature) - mapa dzielona na sektory

4. Możliwość używania równoległych modyfikacji plików .sii (kilka modów na raz, każdy ma swój "def" - piękna sprawa i nowe możliwości :)

5. Dźwięk przy najechaniu na linię (rewela!!!)

6. Najważniejsze dla posiadaczy kółek (a szczególnie G25/G27) - zaimplementowano realistyczny FF działający na takiej samej zasadzie jak elektryczno-hydrauliczne wspomaganie w Volvo FH16. Cud miód i orzeszki :) Do tego drgania kierownicy od pracy silnika :)

Oprócz tego masa tweaków, usprawnień graficznych, dźwiękowych itd. Generalnie - przełomowy patch. :) Mapy nie działają (trzeba je będzie dostosować) ale nawet oryginalna jest rewelacyjna - wreszcie mamy w Polsce A2 :)

Ponadto widziałem deklarację, że w kolejnym patchu będzie jak to nazwali: "massive AI rework" :) nie mogę się doczekać

Edytowane przez Mephic

Wiemy wiemy, nie będę się wypowiadał bo jeszcze nie testowałem, ale znajomy dal znak i mówi ze:

Duży plus, że dokończyli A2.
Świetnie, że poprawili podświetlenie zegarów - w końcu włącza się dopiero po włączeniu świateł.

AI ma lepsze światła, lepiej je widać w nocy.

Trzeba pompować powietrze, słyszałem dobry patent ;)

Z górki w końcu ciężarówka zjeżdża w dol

Mozna odblokować kaganiec ale chyba tylko w Iveco.

Force Feedback, mówisz działa elegancko, mam DFGT, oj trzeba zobaczyć.

Ale ponoc te Iveco ma wyświetlacz wujowy....

Pala wiecej paliwa w IDLU.

Odpalanie samochodu! Najpierw elektryka, później silnik

Parking-Dzikusy, konkret.:)

No iveco mnie nie kreci, bardziej czekam na nowego FH-acza co ma wyjść w następnym patchu, tak czy owak iveco to detal ale dodali takie dodatki co cieszą i czekaliśmy na nie dosyć długo....:)

Oj tak, nowe FH to będzie bajka :) Ja też się nie mogę doczekać. Oby nie spalili sprawy tak jak z Hi-Way, bo jak Iveco nie lubię, tak wizualnie jest naprawdę ładnym ciągnikiem.

Rzeczywiście dodatki rewelacyjne. Lista modów ograniczona o połowę (bo sporo teraz nie działa) a mimo to nie odczuwam tego negatywnie. Force Feedback wprost genialny. Przy wyłączonym silniku masz opór kierownicy, po włączeniu wchodzi full wspomaganie czyli kręcisz na zupełnym lajcie bez oporów, a powyżej 40 km/h wchodzi opór zależny od prędkości - dokładnie jak w nowych truckach. Coś pięknego :) A drgania od silnika miażdżą - do tego każdy parametr możesz dostosować do swoich potrzeb.