Kobe24 0 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Witam Mam problem z owym procesorem, nie wiem co sie z nim dzieje, ale strasznie sie grzeje, bez obciążenia ma około 45C, ale kiedy już włącze jakaś grę, to po chwili sie wyłącza. Z rok temu kupiłem chłodzenie zalmana i zmieniłem paste, lecz po jakims czasie znów to samo sie działo, aż do tej pory. Mój konfig: - Płyta Gigabyte GA-MA69G-S3H, - 2x 1GB GoodRam - i właśnie, zasilacz 420 WATT, czy to nie za mało ? Z góry dzieki Cytuj Link to post Share on other sites
xPOW3Rx 90 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 420 wat nie to nie za mało, ale czy ta moc jest realna czy tylko na papierku? - Jakiej marki zasilacz - Wymień ponownie pastę Cytuj Link to post Share on other sites
ADR15 255 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Jaki dokładnie to model tego zalmana? Może kurzu Ci się nazbierało i to zwiększa temperatury. Podaj jeszcze jaką masz obudowę i czy masz jakieś wentylatory w niej. Cytuj Link to post Share on other sites
Kobe24 0 Napisano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) Zasilacz to POWERTEC, a komputer czysciłem i dalej to samo A moc może i tylko na papierku, nie wiem jakiej jakości jest ta firma Edytowane 13 Października 2012 przez Kobe24 Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) Co do zasilacza ja bym tam nie ryzykował .. brał to co dobre i sprawdzone.Nigdy o firmie nie slyszalem....... Zobacz na markowym zasilaczu........ Jaka Karta Graficzna? Edytowane 13 Października 2012 przez 06radcho Cytuj Link to post Share on other sites
Kobe24 0 Napisano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Co do zasilacza ja bym tam nie ryzykował .. brał to co dobre i sprawdzone.Nigdy o firmie nie slyszalem....... Zobacz na markowym zasilaczu........ Jaka Karta Graficzna? Karta to GeForce 8600GTS 512MB, z serii PALIT Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Zobacz na innym zasilaczu(markowym) Jaka pastę nakładałeś(jak pamiętasz)+Jaki to cooler...... Wcześniej miałeś takie problemy na innym coolerze....? Podaj Temp podzespołów pod obciążaniem programem HWMonitor. Cytuj Link to post Share on other sites
Łukasz_966 62 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) Nie masz pewności że jest to przez chłodzenie, może po prostu to wina kiepskiego zasilacza albo płyty głównej. Jakie masz temperatury pod obciążeniem? Maksymalna temperatura tego procesora to 68 stopni, jeśli jest poniżej 68 to nie powinien się przegrzewać. Pod obciążeniem następuje restart czy komputer się wyłącza? Procesor podkręcony? Edytowane 13 Października 2012 przez Łukasz_966 Cytuj Link to post Share on other sites
Kobe24 0 Napisano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Zobacz na innym zasilaczu(markowym) Jaka pastę nakładałeś(jak pamiętasz)+Jaki to cooler...... Wcześniej miałeś takie problemy na innym coolerze....? Podaj Temp podzespołów pod obciążaniem programem HWMonitor. Cooler jest firmy ZALMAN, ale nie pamietam dokladnie jaki, z regulatorem coś takiego http://images.kangoo.pl/45580765/20918/large/zalman_cnps_7000c_alcu.jpg, wczesniej mialem problemy na box-owym chlodzeniu... Wszystkie temperatury sa w normie, tylko temperatura procesora dochodzi do granicy, az wkoncu komputer sie wylacza. A pasta to nie pamietam juz Nie masz pewności że jest to przez chłodzenie, może po prostu to wina kiepskiego zasilacza albo płyty głównej. Jakie masz temperatury pod obciążeniem? Maksymalna temperatura tego procesora to 68 stopni, jeśli jest poniżej 68 to nie powinien się przegrzewać. Pod obciążeniem następuje restart czy komputer się wyłącza? Procesor podkręcony? Po wylaczeniu odrazu go wlaczylem to temperatura spadala z 72 stopni. Komputer wylacza sie i nie jest krecony Cytuj Link to post Share on other sites
Łukasz_966 62 Napisano 13 Października 2012 Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) nałóż nową pastę, bo się przegrzewa, a chłodzenie dobrze zamontowane? Edytowane 13 Października 2012 przez Łukasz_966 Cytuj Link to post Share on other sites
Kobe24 0 Napisano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2012 nałóż nową pastę, bo się przegrzewa, a chłodzenie dobrze zamontowane? No na pewno od tego zaczne http://imageshack.us/f/248/beztytuuppz.jpg/ Temperatury w stresie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts