Ponoo 0 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam! Postanowiłem założyć temat gdyż ukazało się demo Dirt2... Chciałem puki co skupić się na wymaganiach i oprawie graficznej. Odpaliłem dziś benchmarka na ustawieniach domyślnych a więc 1440x1050 4Msa i wszystko na high^ Wyszło średnio 36.5 i minum 30.4 > Wszystko to przy 8800gt Już miałem odpuścić ustawienia graficzne będąc przekonanym że jest to teoretycznie full ale ukazały się ustawienia ultra Więc wszystkie strzałeczki powędrowały w prawo i można uznać że wszystko śmiga na maxie. Ku mojemu zdziwieniu fps wyniósł 36.8/30.8. Ciekaw jestem jak im to wyszło że na 2 letniej maszynce ich dzieło tak śmiga Co to dx9/10/11 trzeba mieć obrazki obok siebie bo w przeciwnym razie każdy uzna dx9/10/11 za śliczną oprawę nie wnikając jaki to dx Jak troszkę pogram to ocenie model jazdy, fizykę i zachowanie się samochodów... ps. W demówce nie da się wyciszyć do końca efektów dzwiękowych... mnie to osobiście przeszkadza^^ Zapraszam do wypowiedzi Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Podobnie do GIRD-a: bardzo dobrze zoptymalizowana gra. Jeżeli się trochę postarają, to mogą zrobić grę, która nie jest strasznie zasobożerna, a wygląda świetnie. Oby to była jakaś tendencja w kwestii projektowania gier Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Właściwie to można się spodziewać że mało kto będzie miał problem z grą f1 od codemasters Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 f1 od codemastersA ma być? Uuuu To ja czekam! Co do DIRTa - warto ściągać demo? Żeby mnie tylko nie wkurzyło, że jest jedna trasa i jeden samochód, a ja bym chciał pograć dłużej Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 2 trasy i dwa samochody. można pograć choć bez rewelacji Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Właśnie jestem w trakcie zasysania DiRT'a Za chwilkę będzie z dobrego źródła ściągam idzie pełnym łączem więc nie jest tak źle jak zainstaluje pogram chwilę i wrócę z editem i napiszę jak wrażenia z gry czy warte to było zachodu Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 można pograć choć bez rewelacjiDokładnie, już w nocy pisałem w SB o tym. Po ustawieniu na ultra gra zaczyna wyglądać a wygładzanie 8xCSAA jeszcze polepsza efekt. W rozdzielczości 1600x1200 i przy wyżej wspomnianych ustawieniach gra chodziła na 60FPS (średnio) czyli jest dobra optymalizacja. Minus jak na razie dla mnie jest taki że gra niczym szczególnym się nie wyróżnia a granie na klawie to porażka totalna. Grę kupię bo inaczej mi Młody przegryzie gardło ale spodziewałem się czegoś więcej po grafice. Link to post Share on other sites
DavO 1 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Można prosić o źródło, skąd pobraliście DiRT 2 Demo? Bo ściągnałem z jakiejś stronki, chcę wypakować, a tu zaskakuje mnie okienko: "Archiwum jest uszkdzone". Próbowałem 7-Zip, ale to samo. Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 U mnie benchmark wbudowany 2048x1152 x4 , 40-28fps myślę że jak się obniży rozdziałkę to będzie jeszcze lepiej. ogólnie pozytywnie zaskoczony jestem po przykrych doświadczeniach z jedynką. Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Można prosić o źródło, skąd pobraliście DiRT 2 Demo?Proszę bardzo Colin McRae DiRT2 Demo - pobierz U mnie szło z µTorrent pełnym łączem dobra wstawka Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 ogólnie pozytywnie zaskoczony jestem po przykrych doświadczeniach z jedynkąJa też doceniam odmianę względem jedynki i tu pytanie, zawsze ile razy ją instalowałem i zaczynałem karierę to po wyjściu z gry i ponownym wejściu musiałem zaczynać od nowa (nie wczytywało zapisu) czy ktoś miał podobny problem z tą grą. Do dziś leży na półce a ja nie mam ochoty jej instalować właśnie z tego powodu. Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 A instalowaliście patche na jedynkę? Bez tego wydajność była dość kiepska. Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Denna jak wszystkie Coliny, arcadówka dla małych dzieci i osób które umieją się rozbijać na strzałka. Brak jakiejkolwiek sensownej fizyki samochodu w tej grze. Do tego efekty graficzne, na których widok mdli mnie od razu (cukierkowa jak cholera). Ocena gry moim zdaniem: 2/10, szału nie ma, można zapełnić wolny czas. Chodź są lepsze gry tego typu jak Race ON czy GTR Evolution, ta nutka realizmu w nich wciągnie każdego. Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ocena gry moim zdaniem: 2/10Bez przesady, fakt że nie rzuca na kolana ale jest całkiem niezła. W skali 10 daje jakieś 5~6 pkt. i mam nadzieje że muza w pełnej wersji będzie równie fajna co w demie. Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Niestety w jedynce też miałem problem z save, wyparowało jak miałem chyba 80% Serie gier Simbin wiadomo biją na głowę Dirta pod względem realizmu, cóż brakuje takiej gierki która by miała to wszystko w sobie. Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Denna jak wszystkie Coliny, arcadówka dla małych dzieci i osób które umieją się rozbijać na strzałka. Brak jakiejkolwiek sensownej fizyki samochodu w tej grze. Do tego efekty graficzne, na których widok mdli mnie od razu (cukierkowa jak cholera). Ocena gry moim zdaniem: 2/10, szału nie ma, można zapełnić wolny czas. Chodź są lepsze gry tego typu jak Race ON czy GTR Evolution, ta nutka realizmu w nich wciągnie każdego.Zakładam, że nie miałeś w ręku dobrej kiery grając w tego DiRT'a 2 Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Zakładam, że nie miałeś w ręku dobrej kiery grając w tego DiRT'a 2 Oczywiście G25 to szmelc, gra jest do niczego i nie mam ochoty dyskutować z ludźmi którzy nie traktują SimRacingu poważnie! Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 A gdzie pisze, że DiRT 2 to sim To ma być fajna gra z w miarę dobrą fizyką... coś pomiędzy NFS (w które gra się na klawie) oraz symulatorami... Link to post Share on other sites
DavO 1 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 No, no... Muszę powiedzieć, że ta gra powala. Troszkę śmieszne chlapanie wody, ale to nic. Stałe 60fps z V-Sync na HD5870 przy Full detalach i rozdzielczości 1920x1080. Teraz tylko czekać na premierę i ściągać z steama orginała Link to post Share on other sites
Mikołaj 0 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Testowaliście na Cros ? u mnie po zainstalowaniu tego hotfix'a nic sie nie zmieniło Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 A gdzie pisze, że DiRT 2 to sim To ma być fajna gra z w miarę dobrą fizyką... coś pomiędzy NFS (w które gra się na klawie) oraz symulatorami... Jak porównuje do symulatorów, dla mnie wszystkie arcadówki pokroju NFS i DiRT to zwykły chłam. Nie lubię cukierkowych grafik, lepiej aby moc procka i grafiki poszła na lepsze obliczenia live track itp. I ta dobra fizyka na klawki to mnie rozbraja , człowieku recenzja normalnie z gazety, gdzie piszą, że gra ma rewelacyjną fizykę itp. Ogólnie gry powstają pod masówkę, co mnie bulwersuje. A gdzie SimRacingowcy? Czy oni nie istnieją dla wielkich producentów? Colin od CMR DiRT zszedł na psy, odeszło się od prawdziwej wizji, gdzie główny nacisk kładło się na rajdy etapowe, nie jakieś pierdoły z OFF Roadem itp. Ostatnim dobrym Colinem był 2005. Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 ta gra ma zepsuty model jazdy (jest jescze gorzej niz w dircie 1) i rock college zamiast muzyki, nic jej nie pomoże grafika, optymalizacja i takie tam. Tak się zastanawiam jak głupio auta bedą się prowadzić w dirt 3 i nie potrafie sobie tego wyobrazić niestety. Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 No to pozostaje wam jedynie wsiąść za prawdziwe kółko i cieszyć się realistyczną fizyką i modelem jazdy Symulator to symulator, NFS to NFS (za wyjątkiem Shift'a, który już nie jest do grania na klawie - gaz do dechy ), a DiRT tak jak GRID jest grą nastawioną na rozrywkę, a nie na obliczenia realistycznych oddziaływań ogumienia i podłoża w zależności od sił działających na samochód Link to post Share on other sites
dante2kx 1095 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ja tam nie szukam realizmu w grach. Nie powiem dirta i grida przegrałem troche. A jak ktoś szuka 100% realizmu to na różnych wiochach można sobie samemu zrobić "odcinek specjalny".. Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Normalnie dzieci i nic więcej, tu nie chodzi o to, że lepiej sobie iść i pojeździć samochodem. Tu chodzi o doznania z prawdziwych wyścigów, poczucie chodź trochę realizmu jaki dają gry typu Race ON, GTR Evolution i rFactor. Nie rozumiecie pojęcia symulator wyścigów i to jest wasz problem. Ale to jest Polska, ktoś ma odmienne zdanie od reszty, to trzeba chwasta skosić. Bo jak to może być, gnoić ich gierkę do dna. Radzę przeczytać mój temat - viewtopic.php?f=15&t=6331 Sim (simulated) racing w skrócie oznacza symulację jazdy wyścigowej z zachowaniem wszelkich możliwych do odtworzenia warunków, w jakich prowadzone są prawdziwe wyścigi. Do symulowania wirtualnych wyścigów używa się profesjonalnego oprogramowania komputerowego, jakim są symulatory. W przeciwieństwie do gier o charakterze zręcznościowym, w symulatorach główny nacisk położony jest na realizm rozgrywek, zarówno pod kątem samego prowadzenia auta jak i zasad rozgrywania wyścigów. Odtwarzają one przede wszyskim zjawiska fizyczne towarzyszące jeździe prawdziwym samochodem takie jak przyczepność opon do podłoża, praca zawieszenia, zużycie paliwa oraz opon w trakcie wyścigu, zmienne warunki pogodowe i wiele innych. Dzięki dokładnemu odwozorowaniu zachowania się pojazdów również technika ich prowadzenia staje się coraz bliższa rzeczywistości, co wymusza stosowanie odpowiednich kontrolerów (przede wszystkim kierownice), wzorowanych na rzeczywistych urządzeniach. Link to post Share on other sites
Recommended Posts