Skocz do zawartości

Czy 18gb miesięcznie wystarczy ?

Recommended Posts

Siemka, mam mobilny internet w play i mam 18 gb,

dużo oglądam na youtubie, lubie czasami sciągnąć jakieś mp3, i lubie też pograć online, cały czas mam włączone gg, i codziennie dostaje sporo maili

facebooka, nk mam za free (nie pobiera danych z pakietów)

i darmowe noce też, wtedy sciągam jakieś grubsze filmy, gry itp

a więc czy 18 gb miesięcznie starczy ?

załóżmy że korzystam dziennie z internetu 5h (ale to i tak nieco zawyżony czas)

starczy spokojni mialem kiedys 10 GB i Tez ogladalem filmiki na necie gralem online i nawet sciagalem instalki gier ( 1 np 3GB moglem sobie na miesiac pozwolic ) czasami zabraklo te 3-4 dni przed koncem no ale my tu mowimy o 18 GB z czego o polowe mniej siedzisz odemnie;)

Edytowane przez Terrorek
  • Popieram 1
  • 1 rok później...

Wczoraj wzięłam sobie internet w play 18GB na miesiąc. Od tego czasu obejrzałam 1film i 4 odcinki serialu no i oczywiście sprawdzałam pocztę i inne portale społecznościowe. Nic nie ściągałam, ani nie pobierałam żadnych plików czy aplikacji.

Wcale mnie to nie cieszy, że mam internet bez limitu(w nocy :D ) bo kto będzie czekał do godziny 1 w nocy żebyś coś ściągnąć czy jak w moim przypadku obejrzeć. Nie jest to złe bo zapewne w wielu innych przypadkach się sprawdza lecz niestety nie w moim.

Na dzień dzisiejszy internet słabo chodzi, a niektóre strony nie chcą się otworzyć. Teraz tylko się tak zastanawiam czy dobrze zrobiłam?. Podkreślam też fakt, że podczas brania internetu powiedziałam, że interesuje mnie taka oferta, która skierowana jest dla osób oglądających, przeglądających strony i ewentualnie coś ściągających. W dogodnej cenie Pan polecił mi to ofertę.

I czy słusznie ? 

• 8 miesięcy temu...