Baskal 0 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 ... nim się rozpadnie? http://images42.fotosik.pl/144/13b00211934f4b3cm.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 ogolnie to zalezy czy recznie czy z samolotu.. ( nie moglem sie powstrzymac ) Cytuj Link to post Share on other sites
helfi 82 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 wystarczy że przejedziesz go traktorem z opryskiwaczem - na oprysk polecam roundup żebyś o nim pamiętał ładny ślad w postaci trawki zostanie po dysku Cytuj Link to post Share on other sites
Baskal 0 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Dzięki za odpowiedzi Postanowiłem jednak, że mój dysk wyśle do discovery (programu brainiac). Ponoć wysadzą mi dysk za pomocą nitrogliceryny XD. Nie będę musiał sprzedawać na Allegro za psie grosze, bo już żaden badsecktor mi się na nim nie pojawi!!! Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Elektronikę może ktoś kupi jeżeli jest sprawna za 40zł. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 A próbowałeś tzw. lol lvl format? I z ciekawości, jakbyś mógł przeskanowac dysk programem MHDD i podać SMART dysku? Tutaj masz instrukcje jak to zrobic: http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/R ... -2189.html Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 moment to tylko 7% wrzucaj hdd regenerator Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Ludzie, przecież możesz wysłać ten dysk do Seagate i wymienią Ci go w 2 tygodnie na nowy! Wystarczy wejść na http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?l ... 04090aRCRD i zgłosić dysk jako Guest User. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Nazaropeth, a powiesz cos o tym wiecej? Bo z tego co wiem to gwarancji juz nie ma na niego Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Jak to nie? Seagate udziela 5 lat gwarancji na swoje dyski. Jeśli nie jest uszkodzony mechanicznie, nie ma zerwanej naklejki ani innych śladów ingerencji (rysy na bokach są nieistotne), to jak najbardziej łapie się na gwarancję Seagate. Wyjątkiem są dyski przeznaczone do niektórych producentów komputerów. Najlepiej podeślij jego numer seryjny, to będzie można sprawdzić ważność gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
Baskal 0 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Na gwarancje na pójdzie, bo rozwalił się plastikowy element z sekcji zasilania -.- Zanim padł zrobiłem jeszcze screena: http://images44.fotosik.pl/232/995321d4856c40bfm.jpg Już tylko na złom co nie? Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Jaki element? Podeślij zdjęcie z uszkodzonym elementem. Z resztą, ostatnio wysłałem dysk z widocznym wgnieceniem w górnej obudowie i go wymieniono na nowy (dokładnie na "certified repaired disk") Cytuj Link to post Share on other sites
Baskal 0 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Aparatu nie posiadam. Dysku i tak nie zakupiłem (dostałem na gwiazdkę w tamtym roku), więc kij z tym... Dziękuję za chęć pomocy. Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 To, że nie Ty kupiłeś dysk nie oznacza, że nie masz praw do gwarancji u producenta. Zgłoś go pod podanym linkiem i jak zostanie zarejestrowany to wyślij. Co najwyżej stracisz 25zł za przesyłkę a możesz dostać nowy, w pełni sprawny dysk. Jeśli uszkodzenie jest drobne jak np. wyłamany plastik podtrzymujący piny zasilania, to przejdzie. Taka usterka ma prawo wystąpić ze względu na specyfikę złącza zasilania sata, więc warto spróbować. Z resztą, jak ktoś go od Ciebie odkupi to właśnie w takim celu Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 nazaropeth, nie wiedzialem ze 5 letnia gwara jest od seagate swoja droga, jak jest na gwarancji to bym od razu słał go a nie pytal sie czy go wyrzucic czy nie ;D Baskal, zrób tak jak nazaropeth powiedzial! Na gwarancje na pójdzie, bo rozwalił się plastikowy element z sekcji zasilania -.- Zanim padł zrobiłem jeszcze screena: [screen] Już tylko na złom co nie? Ściagnij program MHDD tak jak juz pisalem w ktorym poscie wyzej i nim przeskanuj! Dysk wystarczy ze bedize widoczny z biosie zeby go przeskanowac I zamieść Z NIEGO wyniki tutaj. Cytuj Link to post Share on other sites
Terrorek 10 Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 a ten dysk dziala ? dam ci dyszke za niego jak dziala Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 5 letni program gwarancyjny jest bodajże od 2006-go. Trzy lata odpowiada sprzedawca a pozostałe 2 producent (przy czym do producenta możesz wysłać zawsze) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts