am333 1 Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Witam Chcę zrobić prezent płci pięknej. Kwota jaką zamierzam przeznaczyć to ok 900 zł, tablet max. 7 cali. Głównymi faworytami są tablety jak w tytule i zastanawiam się pomiędzy nimi. Bardzo proszę o pomoc w wyborze, mocne i słabe strony, możliwości, stabilność systemu itd... Chyba że istnieje inny tablet 7 calowy godny uwagi. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (edytowane) Ja bym brał Nexus'a - Dlaczego ? - 4 rdzeniowy procesor Tegra 3 - Kapitalny ekran jak na swoją kategorię cenową (1280x800 IPS) - Jest to produkt google'a czyli dostaniesz jako pierwszy najnowsze aktualizacje - Android 4.1, który moim zdaniem jest najszybszym systemem na rynku - Wykonanie A dlaczego nie ? - Brak slotu kart MicroSD - Brak 3G - Brak tylniej kamerki - Może i też brak wejścia HDMI Czyli jednym słowem Nexus 7 będzie lepszym wyborem Tutaj masz recenzję Nexus'a 7 : http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/google-nexus-7-test.html Edytowane 26 Września 2012 przez Mixtape Cytuj Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Raczej nie zależy mi na tym, aby tablet był wyposażony w hdmi, 3g a tym bardziej kamery. Najbardziej w nexusie boli mnie fakt, że nie posiada on slotu na karty pamięci, i pytanie: ile zostaje z tych 16 giga? a dlaczego nie samsung?z tego co udało mi się wyczytać to nie jest zły...chyba można do nexusa podłączyć np pendrive? Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 To android więc można Co do pojemności. Zostaje Ci około 13-14 GB wolnego miejsca. Ale od czego jest np. Dropbox ? Samsung nie jest zły ale skoro nie zależy ci na kamerkach i 3G to bierz Nexus'a 7 bo naprawdę jest to kozacki sprzęt. Cytuj Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2012 a co z oprogramowaniem typu office? czy któryś z nich ma fabrycznie zainstalowany jakiś pakiet biurowy, czy trzeba kupować? Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Nexus nie ma. Choć gdy masz dostęp do sieci można korzystać z aplikacji Dysk z marketu. Na temat Samsunga się nie wypowiem, nie miałem go w rękach. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Nie ma niestety wbudowanego Office'a . Jest do pobrania z Google Play ale jest płatny. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Tak sie wszyscy napalacie na tego Nexusa, a Samsung troche bardziej funkcjonalny jest. To ma byc dla kobiety, wiec nie bedzie sie martwic o jakas synchronizacje z dropboxem. Moim zdaniem nie spodoba sie Jej te 13GB, bo to jest nic, pare gier piosenek filmow i juz nie ma miejsca. Polaris office jest darmowy z tego co mi wiadomo. Acha i bez modyfikacji kernela nie podlaczysz nigdzie pendrive. Cytuj Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Zgadzam się z Shaco że nie będzie jej interesowało czy ma synchronizacje z czymś tam, a czegoś tam nie ma. Jak pisałem wcześniej nie zależy mi na 3g, hdmi itd, bo po prostu nie będzie z tego korzystała. Dotyczy to również różnego rodzaju gier, filmów w formacie hd lub innych bajerów. Najważniejsze jest żeby był funkcjonalny i solidny, żeby było można na szybko,gdzieś w kawiarni czy autobusie popracować w programie podobnym do worda, excela, sprawdzić pocztę itp. Ogromnym plusem dla Samsunga jest możliwości włożenia karty SIM i korzystania jak z normalnego telefonu. Ktoś miał w/w samsunga w łapkach i coś może o nim napisać? Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Ja to bym proponował Ci podjechać np do Saturna, Media Markt, czy innego tego typu sklepu i pomacać taki tablet osobiście Cytuj Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Macałem macałem długo i namiętnie samsunga. Mnie to jakoś nie kręci więc elektronika jak każda inna, przydałaby się opinia kogoś kto używa ich codziennie... Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Ogromnym plusem dla Samsunga jest możliwości włożenia karty SIM i korzystania jak z normalnego telefonu.Jesteś tego pewien? Funkcjonalność telefonu była reklamowana jako unikalna funkcja Galaxy Note 10.1. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) Tab 2 ma obok czujników głośnik do rozmów Choć ja sobie nie wyobrażam, żeby ktoś tym telefonował Edytowane 3 Października 2012 przez Mixtape Cytuj Link to post Share on other sites
am333 1 Napisano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Czy w samsungu można instalować programy na karcie SD, czy w grę wchodzi jedynie pamięć fabryczna urządzenia? Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Można instalować na karcie od bodajże Andka 2.2 Froyo. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Jedynie na gry gameloftu kiedyś trzeba było mieć wgraną modyfikację, żeby się pobierały na kartę pamięci. Nie wiem czy to się zmieniło. Edytowane 5 Października 2012 przez Shaco Cytuj Link to post Share on other sites
arkos 0 Napisano 10 Października 2012 Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Witam! Prawdopodobnie pod koniec października ma pojawić się wersja z 32GB pamięci. Osobiście posiadam Nexusa 16GB i jestem z niego bardzo zadowolony i nie zamieniłbym się za samsunga. Co do 3g to każdy według indywidualnych potrzeb musi się zastanowić czy jest to dla niego/niej ważne. Ja korzystam głownie w miejscach, gdzie mam dostęp do Wifi, a jeśli potrzebuje internet gdzieś, gdzie nie mam dostępu do sieci to udostępnić można np. z smartfona. Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Można instalować na karcie od bodajże Andka 2.2 Froyo. Jestem również zainteresowany kupnem tabletu w tem przedziale cenowym. I wyczytalem, że aplikacje można tylko na wbudowaną instalować. To jak w końcu jest? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts