Skocz do zawartości

Problem z GEFORCE GTX 670 GV-N670WF2-2GD

Recommended Posts

Niedawno pojawiła się mała przypadłość.

Karta jest podłączona do telora przez kabel HDMI i czasami w grach lub na pulpicie obraz gaśnie na ok 1-2 sekundy po czym się pojawia bez żadnego błędu sterownika itp. Jest to wkurzające szczególnie podczas grania. Problem występuje losowo czasem raz na działanie kompa czasem częściej. Proszę o odpowieź. Kartę posiadam od kilku miesięcy a problem pojawił się nie dawno.

Edytowane przez sentiel28

Niestety do telewizora nie da się podłączyć przez DVI chyba że przez przejściówkę DVI - HDMI której w tej chwili nie posiadam. Żadnych komunikatów nie ma chyba że nie wiem gdzie szukać. Z resztą pod ten sam telor miałem podłączoną GTX470 i problem nie występował.

Sprawdze DP Na HDMI i jeszcze jedno pytanie dlaczego na GTX670 nie działa Design Garage ? Sprawdzałem na różnych sterach. Wyświetla sie monit że za mało pamięci na karcie :-/ .

Narazie odinstalowałem EVGA Pr. i MSI Aft. Zainstalowałem OC GURU2 i jak narazie problem nie występuje. :-) zobaczymy co będzie dalej.

du*a bez zmian

Jak długi masz ten kabel ? Bo przy niektórych kartach graficznych i monitorach/telewizorach na dłuższych kablach cyfrowych HDMI/DVI może być problem z poziomem sygnału objawiający się w postaci chwilowych przerw lub nawet całkowitego zaniku obrazu, zazwyczaj przy kablach dłuższych niż 3 metry można zaobserwować problemy w niektórych konfiguracjach.

Kabel z oplotem 1,2 m. A więc odpada.

Mam przeczucię że to grafa

Z drugiej strony dziwne jest że robi się tak tylko raz na włączenie kompa później godzinami chodzi jak złoto.

A wszystkiemu jest winna lodówka a konkretnie coś jest zwalone w elektryce w mieszkaniu.

Edytowane przez sentiel28