sentiel28 21 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) Niedawno pojawiła się mała przypadłość. Karta jest podłączona do telora przez kabel HDMI i czasami w grach lub na pulpicie obraz gaśnie na ok 1-2 sekundy po czym się pojawia bez żadnego błędu sterownika itp. Jest to wkurzające szczególnie podczas grania. Problem występuje losowo czasem raz na działanie kompa czasem częściej. Proszę o odpowieź. Kartę posiadam od kilku miesięcy a problem pojawił się nie dawno. Edytowane 19 Września 2012 przez sentiel28 Cytuj Link to post Share on other sites
aleksander12 65 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 A w dzienniku zdarzen pojawia się jakiś komunikat od systemu ?? A kablem DVI podłączałeś Cytuj Link to post Share on other sites
sentiel28 21 Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Niestety do telewizora nie da się podłączyć przez DVI chyba że przez przejściówkę DVI - HDMI której w tej chwili nie posiadam. Żadnych komunikatów nie ma chyba że nie wiem gdzie szukać. Z resztą pod ten sam telor miałem podłączoną GTX470 i problem nie występował. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Dwie opcje: - Przegrzewa sie VRM lub - Masz trefny kabel HDMI Sprobuj najpierw kabelek zamienic Cytuj Link to post Share on other sites
sentiel28 21 Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Sprawdzę na innym kablu jednak wątpię by to było to bo raczej kabel sam z siebie by się nie zepsuł. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Zalezy jaki kabel, wszystko jest mozliwe Cytuj Link to post Share on other sites
GIGABYTE_PL 62 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Ewentualnie sprawdź kabelkiem DisplayPort na HDMI Cytuj Link to post Share on other sites
sentiel28 21 Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Sprawdze DP Na HDMI i jeszcze jedno pytanie dlaczego na GTX670 nie działa Design Garage ? Sprawdzałem na różnych sterach. Wyświetla sie monit że za mało pamięci na karcie :-/ . Narazie odinstalowałem EVGA Pr. i MSI Aft. Zainstalowałem OC GURU2 i jak narazie problem nie występuje. :-) zobaczymy co będzie dalej. du*a bez zmian Cytuj Link to post Share on other sites
randallandhopkirk 93 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Jak długi masz ten kabel ? Bo przy niektórych kartach graficznych i monitorach/telewizorach na dłuższych kablach cyfrowych HDMI/DVI może być problem z poziomem sygnału objawiający się w postaci chwilowych przerw lub nawet całkowitego zaniku obrazu, zazwyczaj przy kablach dłuższych niż 3 metry można zaobserwować problemy w niektórych konfiguracjach. Cytuj Link to post Share on other sites
sentiel28 21 Napisano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Kabel z oplotem 1,2 m. A więc odpada. Mam przeczucię że to grafa Z drugiej strony dziwne jest że robi się tak tylko raz na włączenie kompa później godzinami chodzi jak złoto. A wszystkiemu jest winna lodówka a konkretnie coś jest zwalone w elektryce w mieszkaniu. Edytowane 19 Września 2012 przez sentiel28 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts