Skocz do zawartości

[MULTI] Remember Me

Recommended Posts

po przejściu gry mogę powiedzieć że jest średnia, oprócz ciekawego uniwersum nie ma w niej nic co by się wybijało ponad przeciętną. A co do pad vs klawiatura : współczuje ludziom grającym na padzie w jakąkolwiek grę :)

Edytowane przez Wolwgang

Oni też Ci współczują (ja widzisz powyżej).

Ja dobieram sprzęt do gry, FPS, Strategie, RPG (ale nie jRPG) -> Klawiatura i myszka, prawie cała reszta -> pad, pozostała garstka (trudno to nazwać jakąś wspólną nazwą, ale wiadomo, że chodzi o jakieś Point and Click itp.) -> myszka

Grałem w sporo gier, nawet tych które miały marny konsolowy port gdzie sterowanie było tragiczne. Ale tutaj niestety ale bez pada jest bardzo ciężko grać. Szczególnie podczas walki gdzie kamera niesamowicie manewruje. Jeszcze jak jest 2-3 przeciwników to jakoś idzie ale przy większej grupie czy też przy walce z bossem jest masakra. Do pierwszego bossa już podchodzę z 5 raz. Nie wiem dlaczego ale nie mogę odpalić przy nim furii, pisze że zablokowana. W Batmanie też sporo kamera manewrowała ale jakoś dawałem radę ale tutaj to już jest gorzej. Nawet tworzenie combosów wydaje mi sie lepiej wy wychodziło na padzie. Chyba się wstrzymam z graniem aż kupię pada. 

Edytowane przez rafal12322

Oczywiście, że się da na klawiaturze, ale na padzie wygodniej :)

Faktycznie są czasem doładowywania i to takie, że pewnie i5 nie pomoże.

Co do grafiki to wiadomo, że cudów nie ma, ale supersampling faktycznie wygląda lepiej niż AA.

Voiceacting jest tragiczny (przynajmniej w przypadku postaci drugoplanowych).

Historia nawet fajna, system walki nieco lepszy niż w Batmanie (ale i tak słaby). Można pograć, nie ma tagedii :)

Jak dla mnie warta ale każdy ma inne gusta ;) Przede wszystkim świetnie zrobiony świat, czuć na każdym kroku ten cyberpunkowy klimat.  Grafika może nie jest najwyższych lotów ale i tak prezentuje się to wszystko świetnie: Neoparyż, slumsy, więzienia, kanały.

Boss właśnie poległ :D Wkradł się jakiś bug i przy sekwencji QTE po wciśnięciu interakcji nie pojawiały sie kolejne przyciski. 

Jak masz małe, żółte rączki to Tobie pasuje :D

Białe :P

Jak by myszka działała jak max payne 3 to też bym grał myszką ale tak nie działa a max payne to evenement bo nawet w grach fpp myszka zaczyna coraz bardziej pływać, nie długo to tylko Call i BF będą prawidłowo obsługiwały myszkę, smutny los czeka pc ;(

Gra ma dobrą optymalizację, przynajmniej na 4 rdzeniach nie ma spadków animacji poczas walki nie ma spadków bez walki, zajmuje mało ramu na karcie u mnie tylko 370mb, z v-synciem praktycznie karty nie nagrzewa u mnie max 65 stopni, jedyny ból to że nie umieli zaimplementowac do gry myszki i udaje analoga.

Boss właśnie poległ :D
.

Jak to jest z tymi bossami? Duże roboty też zaliczają się do bossów, czy tylko posacie jak Kid Xmas i Madame? Po Madame pokonałem jeszcze Johnny Greenteeth i jednego robota. Czyli od początku gry pokonałem pięciu bossów czy tylko trzech?

Grę skończyłem na siłę bo jest strasznie liniowa, historia nawet ciekawa, pomysł widać że był ale czegoś zabrakło żebym mógł powiedzieć jak będę dziadkiem WOW to była gierka. Nie będę pamiętał cie gro. Średniak i tyle.

Edytowane przez lamparcicho

Boss właśnie poległ :D Wkradł się jakiś bug i przy sekwencji QTE po wciśnięciu interakcji nie pojawiały sie kolejne przyciski. 

Jeżeli chodzi o tego robocika, to faktycznie, z tego co pamiętam, to aż szukałem na google, czy tylko ja mam taki problem, że go pokonać nie mogę. Dopiero później zobaczyłem, że jak wciśniesz "E" (zakończ) to jak podbiega pod niego, to wyskakuje gdzieś tam w lewym górnym rogu co wcisnąć, ale nie na długo, bo zaraz jest poza zasięgiem naszego wzroku :P

Jak na razie, walka z Madam nie sprawiła mi większych kłopotów, chociaż jest trochę długa :P

Niestety, pada nie posiadam, a znacznie przyjemniej by się na nim grało :P

Ale klawiatura i myszka dają rade, czasami jak trzeba przycelować spamerem, to się denerwuje, no ale :P

Po 13h gra skończona, ogólnie świetnie się grało. Bardzo przypadł mi do gustu system walki oraz tworzenie combossów. Pod koniec miałem już stworzone 3 sekwencje z których jedna dodatkowo wzmocniona służyła do leczenia, druga do walki i regeneracji oraz trzecia najdłuższa w której zawarte było wszystko :wariat:  Byłem praktycznie niezniszczalny :P Dodatkowe zdolności też całkiem fajne i przydatne w walce. Sami bossowie nie byli jakoś wybitnie trudni, wkurzało natomiast QTE gdzie zdarzało mi się kilka razy pomylić klawisz i trzeba było od nowa nawalać gościa. Żałuję że najlepszego elementu gry czyli remiksowania było jak na lekarstwo, zaledwie 4 razy a powinno być znacznie więcej bo w końcu wokół tego się kręciła gra. Wkurzało też to dobitne prowadzenie gracza za rączkę, wejdź tu, skocz tam, naciśnij ten i tamten przycisk. Po drodze zdarzyły się też jakieś zagadki ale niezbyt skomplikowane. Sam świat też był niesamowicie zamknięty, kroczyło się tylko wytyczonymi przez twórce ścieżkami a szkoda bo niektóre widoki były świetne i fajnie jakby można było je trochę szerzej pozwiedzać. Brakowało mi też takiego urozmaicenia rozgrywki, cała gra polegała głównie na przejściu od jednego punktu do drugiego, eliminacji fal wrogów oraz czasami jakiegoś bossa. Mogli się pokusić o jakieś hackowanie itd. Na grze się raczej nie zawiodłem aczkolwiek mogłoby trochę lepiej ;)

Mi ona już na średnim dała trochę popalić, trudna w sumie nie była tylko taka żmudna walka.

Trzeba było najpierw pokonać przeciwników a dopiero potem ona, do tego jeszcze zwalała na nas coś z góry a przy końcu trzeba jeszcze wybrać odpowiednią Madame żeby można było się bić bo jak się źle trafi to od nowa sekwencja.

W sumie to ze wszystkich bossów ona dała mi najwięcej popalić, nawet końcowy nie był taki. 

Spoko, spoko, ona już nie jest dla mnie problemem.  :menda:

Zamiast wybierać odpowiednią Madame lepiej było zbijać sobie na płotkach cooldown do stuna. Tak swoją drogą czy mi się wydaje czy ten drugi etap walki był łatwiejszy niż pierwszy?