rafal12322 5840 Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Skoro już jesteśmy przy temacie pada bo rzeczywiście gra się tragicznie na M+K. Co polecacie, tego od Xboxa czy może Logitech F510/710? Edytowane 7 Czerwca 2013 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Logitechi są ok, chociaż Xboksowe lepsze. Szczególnie, że kosztują ledwie ze 30 zł więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
Wolwgang 57 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) po przejściu gry mogę powiedzieć że jest średnia, oprócz ciekawego uniwersum nie ma w niej nic co by się wybijało ponad przeciętną. A co do pad vs klawiatura : współczuje ludziom grającym na padzie w jakąkolwiek grę Edytowane 7 Czerwca 2013 przez Wolwgang Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Oni też Ci współczują (ja widzisz powyżej). Ja dobieram sprzęt do gry, FPS, Strategie, RPG (ale nie jRPG) -> Klawiatura i myszka, prawie cała reszta -> pad, pozostała garstka (trudno to nazwać jakąś wspólną nazwą, ale wiadomo, że chodzi o jakieś Point and Click itp.) -> myszka Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Grałem w sporo gier, nawet tych które miały marny konsolowy port gdzie sterowanie było tragiczne. Ale tutaj niestety ale bez pada jest bardzo ciężko grać. Szczególnie podczas walki gdzie kamera niesamowicie manewruje. Jeszcze jak jest 2-3 przeciwników to jakoś idzie ale przy większej grupie czy też przy walce z bossem jest masakra. Do pierwszego bossa już podchodzę z 5 raz. Nie wiem dlaczego ale nie mogę odpalić przy nim furii, pisze że zablokowana. W Batmanie też sporo kamera manewrowała ale jakoś dawałem radę ale tutaj to już jest gorzej. Nawet tworzenie combosów wydaje mi sie lepiej wy wychodziło na padzie. Chyba się wstrzymam z graniem aż kupię pada. Edytowane 7 Czerwca 2013 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Ja na klawiaturze i myszy ładnie wszystko ogarniam. Pierwszy boss jest prosty, wszystko za pierwszym razem - średni poziom trudności. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Trudny on nie jest jak sie odpali furie to szybko idzie, tylko nie wiem dlaczego wychodzi info że mam zablokowaną. Przecież ona nie zależy od wybranych combosów. Pierwszym razem jak z nim walczyłem to bez problemu odpaliłem. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 A masz naładowany ten malutki pasek po prawej stronie? Jego się ładuje poprzez zadawanie celnych ciosów Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Oczywiście, że się da na klawiaturze, ale na padzie wygodniej Faktycznie są czasem doładowywania i to takie, że pewnie i5 nie pomoże. Co do grafiki to wiadomo, że cudów nie ma, ale supersampling faktycznie wygląda lepiej niż AA. Voiceacting jest tragiczny (przynajmniej w przypadku postaci drugoplanowych). Historia nawet fajna, system walki nieco lepszy niż w Batmanie (ale i tak słaby). Można pograć, nie ma tagedii Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) A masz naładowany ten malutki pasek po prawej stronie? Jego się ładuje poprzez zadawanie celnych ciosów To ten mały pasek po lewej w tym kółku hp? To mam naładowany. Edytowane 7 Czerwca 2013 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
radek0406 11 Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Żeby działała furia i inne tryby, trzeba mieć odpowiednio naładowany pasek skupienia (ten niebieski). Skupienie ładuje się podczas zadawania i otrzymywania ciosów. Edytowane 8 Czerwca 2013 przez radek0406 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Już go pokonałem, z furią to była pestka Teraz bawie się z drugim xD Mam już go prawie na talerzu, wychodzi żeby wcisnąć interakcje, to wciskam a ten mnie wtedy odpycha... Edytowane 8 Czerwca 2013 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Gra jest grywalna i warta pieniędzy? Jak z wątkiem fabularnym itp...? Edytowane 8 Czerwca 2013 przez matt105 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Jak dla mnie warta ale każdy ma inne gusta Przede wszystkim świetnie zrobiony świat, czuć na każdym kroku ten cyberpunkowy klimat. Grafika może nie jest najwyższych lotów ale i tak prezentuje się to wszystko świetnie: Neoparyż, slumsy, więzienia, kanały. Boss właśnie poległ Wkradł się jakiś bug i przy sekwencji QTE po wciśnięciu interakcji nie pojawiały sie kolejne przyciski. Edytowane 8 Czerwca 2013 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
Skitles 50 Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Jak masz małe, żółte rączki to Tobie pasuje Białe Jak by myszka działała jak max payne 3 to też bym grał myszką ale tak nie działa a max payne to evenement bo nawet w grach fpp myszka zaczyna coraz bardziej pływać, nie długo to tylko Call i BF będą prawidłowo obsługiwały myszkę, smutny los czeka pc ;( Gra ma dobrą optymalizację, przynajmniej na 4 rdzeniach nie ma spadków animacji poczas walki nie ma spadków bez walki, zajmuje mało ramu na karcie u mnie tylko 370mb, z v-synciem praktycznie karty nie nagrzewa u mnie max 65 stopni, jedyny ból to że nie umieli zaimplementowac do gry myszki i udaje analoga. Cytuj Link to post Share on other sites
radek0406 11 Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Boss właśnie poległ . Jak to jest z tymi bossami? Duże roboty też zaliczają się do bossów, czy tylko posacie jak Kid Xmas i Madame? Po Madame pokonałem jeszcze Johnny Greenteeth i jednego robota. Czyli od początku gry pokonałem pięciu bossów czy tylko trzech? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Jak najbardziej popieram dyskusję na temat samej gry ale nie każdy jeszcze przeszedł więc radziłbym bardziej szczegółowe informacje zamykać w spoiler. Cytuj Link to post Share on other sites
lamparcicho 315 Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Grę skończyłem na siłę bo jest strasznie liniowa, historia nawet ciekawa, pomysł widać że był ale czegoś zabrakło żebym mógł powiedzieć jak będę dziadkiem WOW to była gierka. Nie będę pamiętał cie gro. Średniak i tyle. Edytowane 8 Czerwca 2013 przez lamparcicho Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Mnie troche w niej wkurza ten zamknięty świat i podążanie wytyczonymi przez twórce ścieżkami. Powinno być więcej otwartej przestrzeni bo miasto jest ładne i nie ma jak go zwiedzić. Tylko trzeba iść od punktu A do B. Cytuj Link to post Share on other sites
KtosCos 92 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Boss właśnie poległ Wkradł się jakiś bug i przy sekwencji QTE po wciśnięciu interakcji nie pojawiały sie kolejne przyciski. Jeżeli chodzi o tego robocika, to faktycznie, z tego co pamiętam, to aż szukałem na google, czy tylko ja mam taki problem, że go pokonać nie mogę. Dopiero później zobaczyłem, że jak wciśniesz "E" (zakończ) to jak podbiega pod niego, to wyskakuje gdzieś tam w lewym górnym rogu co wcisnąć, ale nie na długo, bo zaraz jest poza zasięgiem naszego wzroku Jak na razie, walka z Madam nie sprawiła mi większych kłopotów, chociaż jest trochę długa Niestety, pada nie posiadam, a znacznie przyjemniej by się na nim grało Ale klawiatura i myszka dają rade, czasami jak trzeba przycelować spamerem, to się denerwuje, no ale Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Po 13h gra skończona, ogólnie świetnie się grało. Bardzo przypadł mi do gustu system walki oraz tworzenie combossów. Pod koniec miałem już stworzone 3 sekwencje z których jedna dodatkowo wzmocniona służyła do leczenia, druga do walki i regeneracji oraz trzecia najdłuższa w której zawarte było wszystko Byłem praktycznie niezniszczalny Dodatkowe zdolności też całkiem fajne i przydatne w walce. Sami bossowie nie byli jakoś wybitnie trudni, wkurzało natomiast QTE gdzie zdarzało mi się kilka razy pomylić klawisz i trzeba było od nowa nawalać gościa. Żałuję że najlepszego elementu gry czyli remiksowania było jak na lekarstwo, zaledwie 4 razy a powinno być znacznie więcej bo w końcu wokół tego się kręciła gra. Wkurzało też to dobitne prowadzenie gracza za rączkę, wejdź tu, skocz tam, naciśnij ten i tamten przycisk. Po drodze zdarzyły się też jakieś zagadki ale niezbyt skomplikowane. Sam świat też był niesamowicie zamknięty, kroczyło się tylko wytyczonymi przez twórce ścieżkami a szkoda bo niektóre widoki były świetne i fajnie jakby można było je trochę szerzej pozwiedzać. Brakowało mi też takiego urozmaicenia rozgrywki, cała gra polegała głównie na przejściu od jednego punktu do drugiego, eliminacji fal wrogów oraz czasami jakiegoś bossa. Mogli się pokusić o jakieś hackowanie itd. Na grze się raczej nie zawiodłem aczkolwiek mogłoby trochę lepiej Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ja gram na Memory Hunter i wczorajsza walka z Madame to był istny koszmar Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Mi ona już na średnim dała trochę popalić, trudna w sumie nie była tylko taka żmudna walka. Trzeba było najpierw pokonać przeciwników a dopiero potem ona, do tego jeszcze zwalała na nas coś z góry a przy końcu trzeba jeszcze wybrać odpowiednią Madame żeby można było się bić bo jak się źle trafi to od nowa sekwencja. W sumie to ze wszystkich bossów ona dała mi najwięcej popalić, nawet końcowy nie był taki. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Spoko, spoko, ona już nie jest dla mnie problemem. Zamiast wybierać odpowiednią Madame lepiej było zbijać sobie na płotkach cooldown do stuna. Tak swoją drogą czy mi się wydaje czy ten drugi etap walki był łatwiejszy niż pierwszy? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Też mi się tak wydaje. Ja jak się wtedy pojawiło te kilka Madame to użyłem Sensen DOS–a i migiem pokazało mi która prawdziwa Ale na to to wpadłem dopiero pod koniec Edytowane 11 Czerwca 2013 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts